Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

System Idle Process

Invulon

Öne çıkan mesajlar

Eh.. ne bitmez derdim ya baydim acikcasi bakmadigim denemedigim sey kalmadi
kisaca buraya ozet geciyim basimdan gelenleri ornek alin :p

Yeni bir sistem yaptim 1-2 hafta oldu olmadi daha hersey iyi guzel geldi makine siparislerime gore gayet guzel 2 haftadir calisiyor..

Hersey iyi guzel derken.. bi yavaslama hissetim mouse u desktopda gezdirirken bi takilmalar.. acikcasi olsasi bisi degil cunku windows acilisindan itibaren basladi..

Sistemim
-----------
AMD 64 3700+
ASUS A8N-SLI Deluxe
MSI GeForce 6800 GS
4GB DDR 400 Ram

acikcasi 4GB ramlik sistemde bu sekilde bi yavaslama olamaz yani inanilmaz sekilde baymis durumdaydim acikcasi boardu kendim monte etmedim ettigimde edilmis sekilde geldi bu yuzden biraz arastirdim cunku normal bir sorun degil

System Idle Process e bakdim %99 CPU Use olarak gozukuyor ki normalde bu iyi biseydir ne kadar yuksekce CPUnuzun ne kadar kullanima bos oldugunu gosterir tam tersi biseydir..
fakat sorun su normalde bunun CPU Usageda hic bir etkisi olmamasi gerekirken sistemimi inanilmaz yavaslatiyor oyunlarda zaten asil sorunki bu bi oyun icin hazirlanmis sistem.. neyse daha sonra kendi kendine belli bi sure sonra oyunlarda duzeliyor iyi hos derken bi bakiyorum CPU USe hala 100% yuh.. acikcasi Doom 3 ultra grafiklerle oynarken CPU use o kadar degildi simdi windowsun acilisi bile boyle..

neyse Bios update yaptim olmadi
sonrasinda Bios ayarlarinda dikkatimi ceken birsey oldu
Biosda PCI IEEE 1394a Enable olarak secilmis.. bu ayar ise Onboard Device Configurationda neyse bunu disable ettim.. direk sorunsuz calismaya basladi ha super iyi guzel derken 2 saat sonra tekrar basladi...

gaah.. neyse bakiyorum surekli kendini enable ediyor ama acikcasi onunda sorun olduguna inanmiyorum
sonra ekran karti icin en son suruculeri indirdim gene 2 saat sonra ayni olay.. gidip chipset driverlarini silip tekrar yukledim gene yok..
aklima gelen birkac sey oldu board destekliyor ama ramlerden sorun olabilirmi diye hepsini cikarip tek tek denedim gene ayni neyse websitelerinden kontrol ettim her parcam birbirini destekliyen cinsden aslinda komple oc icin ozel almisdim..

ama yok bi cozum hala bulamadim ASUS a email attim acikcasi su an inandigim Nvidianin chipsetiyle ilgili birsey oldugu
ilk basda Nvidianun onboard firewallu yuzunden downloadlarimin hepsi bozuk geliyordu uninstall edip disable edince duzeldi buda kesin boardla alakali gibi ama bi yardan ekran kartindanda olabilcegini dusunuyorum

inetnetde arama yaptim benimle ayni sorunu yasiyan 100lerce kisi var ama kimse aciklama yapamamis bazilari yeni ekran karti almis bazisi boardu degistirmis hangisi oldugunu bilemiyorum hic bi fikri olan yada benzer olay yasamis biri varmi?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...