Arma Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Yanlış oldu. [ Mesaj 26 Temmuz 2007, Perşembe - 23:54 tarihinde, Arma tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 dasaa biz o iş için pusula kullanıyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arlooax Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 said: Anlatmaya calistigim o, "Allah-u ekber, Allah-u ekber, la ilahe illallah" diye baslamiyor mu ezan? Gunde 5 defa bu sozlerin gayrimuslimlerin uzerine vurulmasi bana yanlis geliyor. Kisisel olarak tartisilcak bir olay degil, seninde altini cizdigin gibi; Benim demek istedigim kisisel dusuncelerin universal dogru olarak ifade edilip genele yayilmaya calisildigi andaki olusan kopukluk yorumlar zincirinde. Bu arada Kuran okumak demek Kuran calismak demek. Okumadigin kastina, ya da calismadigin yargisina diyeyim, yorumlarindan vardim olay o dur :) Musluman bir adam kimseye baski yapamaz; Kuran'a aykiri bir defa o olay. Dinimize girmis olan butun baski unsurlari, guc pesinde kosan bir takim uyaniklarin yorumlari.. Kuran okuyorsan uzerine dusen gorev, tek tercume ile sinirlamaman kendine, cunku cevirilerde yanlislar var. Cross Check olayina girdigin zaman ancak yakalayabiliyorsun. Yanlislar yorumlardan kaynaklaniyor, adam orada bir kelime goruyor, 20 tane anlami var, hangisi ona mantikli geliyorsa onu kullaniyor; Sonra ne oluyor, dunya duz diyen cikiyor ( Yasanmis bir gercektir, ilk fotograflar gelip yorungeden dunya yuvarlak dendigin de , Misirda islam ensitusu baskani aciklama yaparak hayir degildir demistir, cunku arkadas orada gecen kabaca yumurta anlami olan kelimeyi gormemezlikten gelmistir ki bu gormemezlik yuzyillar suren bir olaydir, onun yerine aklina yatani secmistir ve de tabiri caizse cuvallamistir); kadin dovulur diyen cikiyor, ki tek dogru tercume yasar nurinindir turkce cevirilerde, vs vs .. Yani bu konuda yorum yapacak kisinin, Kurani calismasi lazim ilk once. Bizde nedir, ordan okur, burdan okur, google yapar, sonra da yorum basar. Kastim sen deilsin Penthcim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 said: Kisisel olarak tartisilcak bir olay degil, seninde altini cizdigin gibi; Benim demek istedigim kisisel dusuncelerin universal dogru olarak ifade edilip genele yayilmaya calisildigi andaki olusan kopukluk yorumlar zincirinde. ne alaka anlamadım geçiyorum, ama şimdi sana oturup kurandaki çelişen, yanlış kısımları mı bulup getireyim? getirince de "sen kuran çalış bak süper" diyeceksin elimize yine birşey geçmemiş olacak. tartışmayı oraya saptırmayalım diyorum yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arlooax Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Kuranda yanlis yazan seyler demiyorum ben, yanlis tercumelerden bahsediyorum. Konu ile ilisikli alakali, cunku cogu yorumlar yanlis tercumelerden dogan yanlis anlasilmalardan nasibini aliyor. Konu ile direk alakasi ise Penth'cimin Hristiyanlara assalama olarak algilamasi idi olayi bizzat aksi belirtilmisken Kuran'da; Ve o sekilde yorumunu paylasmasi idi, oradan buralara uzadik yani. Ikincil olarak , sana veya kimseye Kuran ogretmek bana dusmez, benim gorevim degildir, herkes kendi basina olmalidir bu konuda. Bana en fazla sen ne anladin diyebilirsin bende anladigimi soylerim, sen baska bir sekilde anlayip yorumluyor olabilirsin. Islami acidan herkes kendinden sorumludur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 peki islam bu derece kişisel birşeyken bangır bangır ezan okunması dogru mu? ben sormadım yani muezzine senin fikrin ne diye? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arlooax Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Benim yorumum sabah namazi olayi inanci olmayanlara , veya baska dine sahip olan insanlara rahatsizlik verebilir uyku bolme babinda, dikkat etmek cok guzel olurdu. Fakat diger zamanlarda rahatsiz edici bir oge gormuyorum; En azindan baska din mensublarina karsi bir assalama unsuru gormuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 sözlerin içerigini ısrarla görmezden gelmen can sıkıcı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arlooax Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Sozlerin icerigi canini SIkIyorsa ki icerik derken ezandan bahsettigimizi varsayiyorum, bana kalirsa yanlis yerin ucunu tutuyorsun. One surdugun mantiktan Istiklal Marsimizida yeniden yazmamiz gerekecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xhunarion Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Penth abi ince düşünüyorsun ama müslüman olmayanlara battığını düşünmüyorum ben ezanın. Ezan ''U guys suck'' deseydi falan irite olurlardı ama bence çoklu din olması ülkede garip bir hoşluk yaratıyor. Farklılıklar var çünkü. Bilen bilir türkten çok yabancı arkadaşım var, hiç irite olmuyorlarmış. Yani bizimde kilise çanına uyuz olup artislik yapmamız gibi. Adetleri adamların. Ne zaman biri türk oldugumu anlasa ''God bless you for kebap <3'' diyor birde. O.o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar