Brigand Mesaj tarihi: Mart 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2006 arkadaşlar benim c: 5gb sadece windows için ayarladım bütün programları e:ye kuruyorum işte c'de sadece windows var. ilk yüklediğimde 3gb yer kaplıyo ama sonra sonra artıyor. şu anda yer yok 1mb boş yer var ve gerçekten temizlemem lazım.program files 850mb bişey yani hiç program filan yok common files var bitek onlar da adobe'nin macromedianin programları onları silersem programlra çalışmayacak. windowsa bakıyom 3gb'nin üsütnde. windows klasorunde nereleri temizleyebilirim? prefetchi temizledim zaten ama zaten max 50mb ediyo o. şöyle 1 gb alan açsam ii olurdu =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2006 sanal bellek ayarlarına baktın mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karakedi Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 benim işyerinde kullandığım bilgisayar benzer şekilde kurulu. windows xp ye toplamda 5 GB alan ayırdım. birde linux ile paylaşımlı 10 gb fat32 formatlı bölüm daha var. normal şartlar altında bu ikisi yetiyor. ama windows xpyi süs amaçlı tutuyorum. windowsun çok gerektiği anlarda açıyorum sadece. bu yüzden yetipde artıyor bile. yalnız pagefile.sys dosyana ve virtual memory limitine dikkat et. ( ram x 1,5 ~ 3 ) kadar bir boyutu harddiskde bloke ediyor eger sen degiştirmezsen. mesela 1 GB ram varsa bilgisayarında, bu 1.5 ila 3 gb bi harddisk alanını windows laf olsun diye tutuyor demek. virtual memoryi düşür, hem 3 GBlik virtual memory anlamsızdır hemde hddde gereksiz yer tutar. mesela bende 1GB ram var, virtual memory 512 mb idi sanırım. bunun dısında, gereksiz history, temproray internet files, loglar, sistem güncellemelerinin biriktirdiği dosyalar vesaire gibi işine yaramayan şeyleri siliver. programlarınıda D:progs altına kuruver, 5 gb xpye zaten anca yetecektir. hdd üzerinde (pagefile ve virtual swap dahil 2.5 ~ 3.5 gb yer kaplıyor. edit: eklemeyi unutmuşum. eğer aktif olarak xpyi kullanmayı düşünüyorsan, 5 GB lik bir alan çok yetersiz kalacaktır zaman içerisinde. eğer durum bu ise tavsiyem onu partition magic gibi bi program kullanarak, sabit disket sürücü alanını genişletmen. [ Mesaj 09 Mart 2006, Perşembe - 21:47 tarihinde, karakedi tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 bu topici görmeden windows kaç gb yer kaplıyo diye bakmamıştım.bi baktım 3.3gb.ohannes? biz arkadaşın 2.1gb hdd ine nası kurduk xp yi ozaman :?: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karakedi Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 windows güncellemeleri, loglar, kurdugun programlar in windows dizinine attıgı dosyalar, ozellikle drivers bölümü, registry, .... bu şekilde gidiyor. ilgili dosyalar ve dogal olarak windowsun hdd üzerinde kapladığı alan giderek büyüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OffChu Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Documents and Settings deki kullanıcı dosyaları falan da var. 5gb az :D Sistem geri yüklemeyi kapat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jezz Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 C:Documents and Settings(kullanıcı adının olduğu klasör)Local SettingsTemporary Internet Files ve C:Documents and Settings(kullanıcı adının olduğu klasör)Local SettingsTemp klasörlerinin içindeki herşeyi sil, silinmeyen dosyalar çıkarsa bırak kalsın zararı dokunmaz. Eğer c: yi program yükleyerek şişirmediysen tahminimce 1gb stünde yer açılır bu işlemden sonra. Temp dosyası yükleyip kaldırdığın veya cdye yazmak istediğin programların imagelerini tutuyor çoğu zaman ve c: yi şişiriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 http://people.freenet.de/xpspeed/data/zayif.htm şöyle bir link buldum said: C:WINDOWSPrefetch C:WINDOWSTemp C:Temp C:Documents and Settingskullanıcı adı Local SettingsTemp C:Documents and Settingskullanıcı adıLocal SettingsTemporary Internet Files C:Documents and Settingskullanıcı adıLocal SettingsTemporary Internet FilesContent.IE5 not:yukarıdaki Content.IE5 yazısını elle yaz entere bas dosya açılır C:Documents and Settingskullanıcı adıLocal SettingsHistory C:Documents and Settingskullanıcı adıCookies başlat-tüm prog. donatılar*sistem araçları - disk temizleme tıkla temizle sistem geri yüklemeyi kapatıp açtınmı epey bir yer açılabilinir ama geriye dönüş silinir ....ama onu azalatabilirisin birde masa üstüne sağ tıkla özellikler-ekran koruyucu-güç-hazırda beklet- vardır hazırda bekleti işareti kaldırısan bekletme için kullandığı yeri bekletmez biraz yer açılır zaten orada da yazar birde başka bir foruma da yazmıştım bunu önerdiler iyi oldu gerçekten. Ashampoo WinOptimizer Platinum 3, TuneUp Utilities 2006, Sytem Mechanic programlarını da önerdiler. Şu anda 1.15gb boş yer açıldı. Arttırmaya çalışıyorum :) Bu arada zaten aktif olarak xp kullanıyorum ama hiçbir programı cye kurmuyorum hepsini e'ye kuruyorum. 120gb bilgisayar 40+80gb hdd. Format atınca rahat oluyor ama şu aralar zamanım yok, yoksa şimdiye çoktan formatı çakmıştım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deedstyger Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2006 winntinstaller dizinine kesin bi göz at, .msi uzantılı olduğunu düşündüğüm çoğu installer kendini oraya kopyalayıp adamı delirtiyor. :) bol prog denediğimden bilirim.. bi 100-200 ordan kesin kurtarırsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar