Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sudoku... basina sabah oturup aksam kalkilan bulmaca

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
yaziya baslamadan once buyuk harfle yazdigim basligin bazi bolumlerinin otomatik olarak kucuk harfe cevrilmesinden dolayi duydugum ofkeyi dile getireyim.... artik guncellemeler yapilsin sayin yonetici:)
sudoku hakkinda bi tane bile konu acilmamis; hayretler icerisindeyim. hani gazeteler yillardir verirdi, sayilari her kolonda 1 kere tekerrur edecek sekilde dizersiniz ayni seyi sutunlar icin de yaparsiniz eglenirsiniz ya... sudoku iste bu... bu aralar cok moda, bir cogunuz biliyordur eminim. o sebeple anlatimda fazla ayrintiya girmeye tenezzul etmeyecegim.
simdi ben bunu neden sizinle paylasiyorum. evet oldukca anlamli bir soru..
ilk neden gecenin 4.30 unda burada yazmam gereken metin taslagina bir turlu gerekli hevesi duyamamam.
microsoft word kafayi yedirtti her seyin altina kirmizi centik atiyor; on kere kontrol ettim imla hatasi yok... kiracam cd yi.
ayriyetten, canimiz sikildiginda flash oyunlari oynariz ya, boyle ilk basta guzel gelir ama sonra gozlerimizin icine eder... duya saga sola kayiyor gibi olur basindan kalkinca; hatta sonra da butun gun aptal aptal bakiniriz etrafa yorgun gozlerle. sudoku yavas bir oyun oldugu icin ve dusundurdugu icin daha cok gonul rahatligiyla oynayabiliyoruz. oyle cin peri vs. de cikmiyor ekrana... zombiler falan hortlamiyor bu oyunu oynarken.
ne yapiyoruz peki? bunun bedava sitesine giriyoruz...
http://www.websudoku.com/
arka plana guzel sevdigimiz bir muzik koyuyoruz...
elimize cayimizi kahvemiizi onceden hazir ediyoruz...
ve... iyi eglenceler.

not: butun gun oynadim bu illeti artik yatiyorum. yarin sabah oynamamak dilegiyle.. (ancak adim gibi eminim ki kalkar kalkmaz ilk isim bunun basina oturmak olacak.)
Mesaj tarihi:
123456789
234567891
345678912
456789123
567891234
678912345
789123456
891234567
912345678

tarzında bişey yapacaksın

6,670,903,752,021,072,936,960 tane yapılabilir sudoku var

bazı rakamlar önceden veriliyor ona göre dolduruyorsun
Mesaj tarihi:
çaprazla alakası yok..yannız bunlar çok kolay yani 3*3ler..onları aştım artık 4*4 ve 5*5lere geçtim..bi de killer sudoku diye birşey varki aklınız durur delirtio adamı
Mesaj tarihi:
Asıl anlamadığım neden şimdi popüler olduğu. Söylendiği gibi dünyanın en büyük zeka oyunu kesinlikle değil. Ayrıca yıllardır veriliyor. Kanımca salak oldukları düşünülen birtakım fazla havalı liseli biz zekiyiz demek için başladı sonra da bu kadar popüler oldu. Gidin go oynayın da zeka ne demekmiş. Bi oyunun başından 10 saat kalkamamak bişey değil go'ya 40 yılını verip de mükemmelliğe erişemeyen insanlar var. (kıt zekalı olduklarından değil oyun fazla muhteşem) Sonra neymiş sudoku en büyük zeka oyunu, pehh...

Oh be rahatladım. Geçen gün sırf şu sudoku illetini oynayan salak bi kız yüzünden hoca sınıfa 10 dakka bağırdı. kulak kalmadı ya...
Mesaj tarihi:
hakketen bu sudoku yıllardır veriliyordu zaten gaztelerin bulmaca bölümlerinde ibrden nasıl ünlü oldu bilmiyorum ama acaip zevkli bişey orası kesin
bu arada en büyük zeka oyunu" tavla"dır :D
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Sonunda bu illetin ne oldugunu çözdum ve proflua yaklaştım:pBu arada Sudoku yu seviyorsanız ve kendinizi geliştirmek istiyorsanız;
Adım Adım Sudoku adlı Prof.Robin Wilson 'ın kıtabını okuyun sudokuyu bılmıyenler vekendını gelıstırmek sıtıyenler ıcın mukemmel bır rehber..
  • Yeni Oluştur...