biko Mesaj tarihi: Mart 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2006 ya bi forumda şöyle bi yazı gördüm okuyup deneyince gayet hoş ama sonucun her seferinde nasil böyle çıktıgını bulamayınca kafayı yemek üzereyim albert einstein karli bir kis gecesi konferansa giderken yolda kalir. arabada kalsa donacak; uzaktaki zayif isiga dogru yurur. manastirin kapisini calar. kapiyi acan rahibeye durumu anlatir ve siginmak istedigini belirtir. unlu bilgine bir oda verirler. gece yarisi kapiyi basrahibe calar. bilgine manastirda 40 rahibenin yasadigini ve hepsinin uykusuzluk cektigini soyler. unlu bilginden bu sorunun kokenini ve cozumunu bulma konusunda yardim ister. einstein sabaha kadar dusunup birseyler bulmaya calisacagini soyler ve yatar. ertesi sabah kahvaltida sorunu ozetler. siz burada 40 rahibesiniz. ve hepinizin uyku sorunu var. yani: s l e e p. bu sorunu ne zaman yasiyorsunuz: n i g h t. oyleyse: s l e e p n i g h t 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 einstein basrahibeden ilk sozcukten iki, ikinci sozcukten bir harf secerek altindaki rakamlari yanyana yazmasini ister. diyelim ki harfler l, p ve h olsun. 148. bilgin bu rakamlari ters cevirip cikarir: 841 - 148 = 693. bu rakami ters cevirip toplar: 693 + 396 = 1089. unlu bilgin 40 rahibe oldugu icin cikan sonucu 40 ile carpar: 1089 x 40 = 43560 cikan sonucun altina ilgili harfleri yazmasini ister basrahibeden ve sorunun nedeni ortaya cikar: 4 3 5 6 0 p e n i s (isterseniz farkli rakamlarla tekrar deneyebilirsiniz.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2006 693 + 396 = 1089. bu islemin tüm rakam kombinasyonlari icin sonucunun 1089 oldugunu göremedin mi simdi? : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
biko Mesaj tarihi: Mart 8, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2006 onu gördüm de gerisini göremedim,yani tamam her şekilde 1089 çıkıo ama nie 40 la çarpılıo 40la çarparak ulaşılmak istenen sonuç ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Mart 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2006 43560 a ulaşmak. [ Mesaj 08 Mart 2006, Çarşamba - 04:28 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2006 40 degil 35 bakire var dese itiraz mi edicektin : ) sayilari kendisi veriyor, harfleri sayilara kendisi atiyor sonucta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Mart 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2006 liv tyler bir gün psikoloğa gitmiş demiş ki "hocam bende bir sıkkınlık bir bıkkınlık hali var, 87 gün önce istanbuldan atina ya geçtim o günden bugündür rüyamda nerden tanıdığımı bilmediğim bir genci görüyorum, tam onunla .....[burları kestim aile forumuymuşuz galba] anda uyanıyorum kahroluyorum nolur yardım edin doktor bey!" doktor da düşünmüş taşınmış hemen yazmış.. sen demiş atinaya gittiğinden beri kahroluyorsun o zaman demiş. ilk kelimeden iki harf, ikinci kelimeden bi harf seçip bunlardan oluşan sayının rakamlarını ters çevirip birbirinden çıkarıp sonra çıkan sonucu ters çevirip kendisiyle toplayıp(ilk mesajdaki yöntemin aynı) ordan çıkan sonucu(1089) da sorunlu gün sayısı 87 ile çarpınca.. yaa.. gördünüz mü liv'in derdi şıp diye çıktı ortaya. [ Mesaj 08 Mart 2006, Çarşamba - 07:06 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tashmoo Mesaj tarihi: Mart 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2006 anam rahan yazdi ulan diorm yarr.. falan beliorm :D baktım nıckıne hıc dıkkat etmemıstın helal olsun len :D bende uyduruyum bısey off benım ısmımın harflerı 1089 un katı dıyıl :( [ Mesaj 08 Mart 2006, Çarşamba - 11:36 tarihinde, tashmoo tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tashmoo Mesaj tarihi: Mart 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2006 aha yaptım ama bı uzantı daha ekledım hıkayeye :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Mart 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2006 :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
togi92 Mesaj tarihi: Mart 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2006 rahan helal sana bana ben buna gercek olacak ols abile katlanmam bulmak icin valla iyi kasış yapmısın :) :-p [ Mesaj 08 Mart 2006, Çarşamba - 15:25 tarihinde, togi92 tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Mart 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2006 said: ...ulan diorm yarr.. falan beliorm :d.. işte daha spesifik bir yar.. ehheöhe durum belirttim. =) çok zor değil bu arada 1089 un 5 basamaklı katlarına bakın, yine 5 harfli nickinizi/isminizi üstüne koyun, mesela kemal olsun kemal 19367 ---k---m-----a--l---e 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 sonra 0-4 5-9 arasına kemalin harflerini bozmayacak iki tane 5 harfli kelime bulun, 19367/1089 la ( yani en üsttekinde 40 benim yaptığımda 87) sayısının ve o iki kelimenin beraber durabildiği saçma bi hikaye uydurun ossun bitsin. tabi yukarda kemal in harflerini bozmayan 2 kelime bulamazsanız ilk kullandığınızdan farklı bi 1089 katı kullanın. [ Mesaj 08 Mart 2006, Çarşamba - 18:15 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Mart 8, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2006 iyiki bırakmışım fmyi lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar