Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

akvaryumum var fakat...


Reaper08

Öne çıkan mesajlar

şimdi o büyük akvaryumu ısıtma imkanlarına bak onu ısıtacak ısıtıcı pahalı olabilir. suyu güzel ısıtırsan sıcakta yaşıyan balıklardanda alabilirsin. olmazsa soğukta yaşayanlarıda var. en iyisi balıkçıya danış o der sana şu sıcaklıkta şu balık olur falandiye ona göre alırsın birşeyler. =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

balıkçı geldi :)

piranha heryerde bulabilirsin ama çiftleştiremezsin.çiftleştirirsin ancak prof bakım gerektirir.
senin istediğin sağlam balık discus'dur ancak oda prof bakım gerektirir.ph dır kh dır değerlerini devamlı sabit tutman gerekir çeşitli müdehalelerle falan.bide tanesi 30ytl civarıdır bu hayvancıkların yavruları.(6cm çap-disk şeklinde de :p)
astronot da sağlam balıktır ama onuda üretemezsin.(astronotus ocellatus) hem 1 defa 1m lik akvaryumda 1 çift yaşar hemde eş seçer.artı birde inanılmaz temiz su ister üremek için.bunuda geçtim.

kaldı geriye chiclid sınıfı balıklar.bu balıkları kolay üretebilirsin.ancak hangi gölün balıkları olduguna dikkat etmen gerek.
misal malawi gölü chiclidleri kendi aralarında dosttur.bi kaç örnek verirsek; yunus, red kadanga,borleyi,ahli,mavi imparator vs. güzel balıklardır.yavrularını ağızlarında kuluçkaya yatırdıkları yumurtalardan elde ederler :) izlemesi çok zevklidir.fiyatları da uygundur.

birde tanganyika gölü chiclidleri vardır.bu tanganyika ve malawi gölü afrikadadır.akvaryumcular afrika chiclid diye ayırır iki gölü.
bu gölün balıkları kendi aralarında dostça yaşar.örnek verirsek; frontoza, brichardi,leptosoma,marlieri diyebiliriz.görünüşleri bazılarının güzeldir.ancak bu türler malawi gölü balıklarına göre biraz pahalıdır.frontoza 1m lik akvaryumda rahatça üreyebilir.3 dişi ye 1 erkek sağlıklı yavrular elde etmene yeterlidir.

birde amerika chiclidleri vardır.zebra, texas vs. çok arsız ürerler.sonra sıkıntı verirler.tavsiye etmem.ha astronotda amerika chiclididir.

bu arada 1m lik akvaryum korktugun gibi büyük bi akvaryum değil ya da sandıgın gibi.100lt nin(80*40*30cm) altında akvaryumculuk zaten tavsiye edilmez.senin 1m lik akvaryumun tahminim 200lt civarı. 10-12cm olan balıklardan 8-9 tane biolojik dengeyi koruyacak kadar besleyebilirsin.daha fazlası balıklarına zarar verir.sağlıklı ve doğal ortamlarını yakalayamazsın.

akvaryumunda dış filtre kullanmanı tavsiye ederim.biolojik filtrasyon ve üremelerde en iyi sonuc için dış filtre ve hava motoru takviyesi önemlidir.ısıtmak ise kesinlikle problem değil.200w lık bir ısıtıcı işini görür.piyasa da 10ytl den başlayan ısıtıcılar mevcut.
japon,koi,tetra vs. cinsleri tavsiye etmem.ek olarak.

soracağın soru olursa sor.
üstte akvaryum tutorial'da var ordan da bilgi edinebilirsin.
saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fistan senin yazini iyice okudum simdi ve sakin kafayla senin dedigin akvaryum cesitleri bi senle benim boyum kadar olmasi lazim =) butun patiyide icine alabilecek bi akvaryum lazim.. cunku soyledigin baliklar harbi baliklar.. ama 2 tane kopek baligi gordum bgn.. el kadar bisi disi ve erkek..

karar verdim ondan alicam.. yoksa butun akvaryumu cikletlerle mi doldursam =o)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

köpek balığı dediğin pengasusları akvaryum şartlarında üretemezsin.ekliyeyim.

çünkü bu balıklar akvaryum boyunda üreme seviyesine gelemezler.
akvaryumlarda köpek balıgı benzerliği nedeniyle beslenen pangasius, nefis bir sofra balığıdır aslında...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...