Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

jumping

Innocente

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar boyum 1.80 kilomda 65 şutalarım iyi ama sıçrama yeteneğim 0
benden kısa ve kilosu 65 olan arkadaşlarımın göbeği yok ama ben 65 kilodayım göbeğimde var neden anlamadım.
her neese sıçramamı geliştirmek için antremanlar söylermisiniz bacaklarımı kuvvetlendirmek için.
boy uzama antremanları yptm işe yaradı 3 ayda 2cm uzadım bide sıçramam olsa daha ne isterim
Sosyal ağlarda paylaş

sıçrayan gene ‘jordan’ adı verildi

dünyanın en ünlü basket yıldızı michael jordan, spor tarihinden sonra tıp tarihine de geçti. amerikalı bilim adamları genler arasındaki transferi sağlayan bir ‘sıçrayan’ gene ‘jordan’ adını verdiler.

dünyanın gelmiş geçmiş en iyi basketbol oyuncusu unvanına sahip olan michael jordan, tıp dünyasında da kendi özelliğini taşıyan ilginç bir gene, adını verdi.

st.louis'deki washington üniversitesi bilim adamları, yepyeni bir özelliğini keşfettikleri volvox ailesinden bir gene, hücreler arasında sıçrayarak, genler arasındaki transferi sağladığı için, ‘jordan’ adını verdiklerini açıkladılar.

volvox, tatlı sularda koloniler halinde yaşayan, klorofilli ve tek hücreli, hayvansal ve bitkisel özelliklere sahip canlıların oluşturduğu bir cins.

prof.dr.david kirk ve stephan miller tarafından yapılan laboratuvar çalışmalarında, özel genin, hücrelerarası sıçramalar yaparak, genetik transferde önemli rol oynadığı saptandı.

mikposkop altında volvox cinsi geni izlerken, jordan'ın genetik özelliğinden doğan sıçramasını ve yere inişini hatırladıklarını belirten bilim adamları, yeni özelliğini keşfettikleri gen ile jordan'ın genetik özelliği arasında bir bağ kurduklarını ve gene ‘jordan’ adının verilmesini kararlaştırdıklarını açıkladılar.

bilim adamları, genler arası transferde kilit rol oynayan ‘jordan’ geninin, aynen ünlü sporcu michael jordan gibi ‘çok ender bulunduğunu’ sadece birkaç başka genin bu gene yakın olduğunu belirtiyorlar.

volvox ailesinden gelen genler içinde sadece ‘jordan’ adı verilen genin ‘sıçradığı’ kaydedildi.
Sosyal ağlarda paylaş

ben geçenlerde bir voleybolcu arkadaşla konuştum. boyu 1.85- 1.90 arası falan çift el rahat basıyor. sordum nasıl oluyor dedim ben de çalışayım falan. eleman bana şunları söyledi:

"ayaklardan önce kol arka kaslarını geliştir. çünkü onlardan kuvvet alıp sıçrayacaksın (dirseğimizi 90 derece yapıp, en arkadan ileriye ve de hafiften havaya doğru hızla savurarak). sonra omuzlardan da güç alacağın için bu hareketet omuz kasları çok önemli. karın kaslarının da güçlü olması lâzım, meselâ bir kedinin ileri ve de yukarı sıçramasındaki en önemli etken karın kaslarıdır."

arka bacak kaslarını gösterdi (ismi ne bilmiyorum o kasların):

"buraları da çok sağlam olmalı, ama hepsini bitirdikten sonra. sadece buraları geliştirerek iyi sıçrayabilirsin ama mükemmel sıçrama için bütün vücudunu sıçrama üzerine çalıştırman lâzım"

ben onun yalancısıyım. ama adam milli voleybolcu, ve de arçelikten falan istemişler. şu anda da bizim okulun voleybol takımını vazgeçilmezi. yine de siz bir araştırın başka kaynaklardan da.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...