Adiemus Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 78. oscar ödülleri görkemli bir törenle sahiplerini buldu. altın küre ve bafta'nın yanı sıra, meslek birliklerinin kendi aralarında verdikleri ödüllere de ambargo koyan ang lee'nin "brokeback dağı" filminin herkesin favorisi olduğu gecede en iyi film oscarı büyük bir sürprizle paul haggis'in yönettiği "çarpışma"ya gitti. film ayrıca en iyi orijinal senaryo ve en iyi kurgu dalında ödüllerin de sahibi oldu. en iyi film: "çarpışma" (paul haggis, cathy schulman) en iyi yönetmen: ang lee ("brokeback dağı") en iyi kadın oyuncu: reese witherspoon ("sınırları aşmak") en iyi erkek oyuncu: philip seymour hoffman ("capote") en iyi yardımcı kadın oyuncu: rachel weisz ("bahçıvan") en iyi yardımcı erkek oyuncu: george clooney ("syriana") yabancı dilde en iyi film: "tsotsi" (g.afrika) en iyi özgün senaryo: "çarpışma" (paul haggis, robert moresco) en iyi uyarlama senaryo: "brokeback dağı" ( larry mcmurtry, diana ossana) en iyi görüntü yönetmeni: "bir geyşa'nın anıları" (dion beebe) en iyi animasyon: "wallace ve gromit yaramaz tavşan'a karşı" (steve box, nick park) en iyi kurgu: "çarpışma" (hughes winborne) en iyi sanat yönetimi: "bir geyşa'nın anıları" (john myhre, gretchen rau) en iyi kostüm tasarımı: "bir geyşa'nın anıları" (colleen atwood) en iyi makyaj: "narnia günlükleri: aslan, cadı ve dolap" (howard berger, tami lane) en iyi müzik: "brokeback dağı" (gustavo santaolalla) en iyi şarkı: it's hard out here for a pimp (jordan houston, cedric coleman, paul beauregard en iyi ses miksajı: "king kong" (mike hopkins, ethan van der ryn) en iyi görsel efekt: "king kong" (joe letteri) en iyi uzun metraj belgesel: "imparator'un yolculuğu" (luc jacquet, yves darondeau) en iyi kısa metraj belgesel: "a note of triumph: the golden age of norman corwin" (corinne marrinan, eric simonson) en iyi kısa metraj animasyon: "the moon and the son" (john canemaker, peggy stern) en iyi kısa metraj film: "six shooter" (martin mcdonagh) alinti: sinema.com en iyi film brokeback mountain için hayal kırıklığı olmuş. ırkçılık üzerinden önyargıyı işleyen bir filme en iyi kurgu ve özgün senaryoyla beraber en iyi filmi vermeleri ise epey süpriz olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jedi Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 hayırlı olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 dandik dundik filmler oscar alıyor niye bir aksiyon filminde oynayan birinin oscar aldığını göremedim bu güne kadar yoksa var mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMedia Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 crash hak ettiğni almış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razu Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 Kaira Knightly'e uzuldum ask ve gururda cok guzel oynamıstı(diğer filmi izlemedım). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 aksiyon filmleri bu filmlerden daha dandik oluyor, aslında hollywood filmlerinin hepsi dandik(arada istisnalar çıkıyor elbet). o yüzden önem vermiyorum oscar'a. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 crash sürpiz oldu benm ve birçok kişi için ama bence hakeden kazandı.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SPectre88 Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 bu yılki pek sarmadı beni ama gelecek yılki guzel olacak temel içgüdü2 faworim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 crash dandik film falan degil, brokeback mountrain i seyretmedim ama geri kalan filmler arasında kesinlikle en iyisiydi; hatta arada dönen politikalar yüzünden george clooney e en iyi yardımcı oyuncu ödülünü vermek zorunda kalmasalardı matt dillon rahatlıkla alabilirdi o ödülü. geri kalanlar için de, teknik dalları büyük bütçeli filmler aldı; brokeback mountain eli boş dönmedi, bana göre en iyi şarkıyı da "ın the deep" in alması gerekirdi. düzene karşı, eleştirel, hollywood yapımı olmasına ragmen alternatif sayılabilecek filmler bomba etkisi yaptı bu yıl, oscarlarda da böyle oldu. bir syriana, bir good night, good luck, brokeback mountain hatta...hepsi öyleydi, akademi de görmezden gelemedi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 "ipne kovboylar" almadigi icin sevindim en iyi film oscarini ehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 oscar saygın bi ödül vermezler öle totoşlara , bu arada aklıma takıldı oscar alan gay varmı acaba hiç? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Adiemus Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Eşcinsellikle saygınlığın alakası yok. Ayrıca bu yıl Philip Seymour Hoffman, Truman Capote'yi -ki kendisi eşcinseldir- canlandırarak en iyi erkek oyuncu dalında oscar'ı almıştır. [ Mesaj 10 Mart 2006, Cuma - 17:03 tarihinde, Adiemus tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar