Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

4 armak bas çalmak sorun yaratır mı?

shimana

Öne çıkan mesajlar

4 parmak çok gereksiz,ayrıca hayvani bi hıza ulaşayım derken 4 parmak senkronizesi ile birlikte bi metronom problemide çıkabilir ortaya.sağ/sol el senkronizasyon olayı,ki zaten sol el pozisyonları ile 4 parmak genelde uyuşmaz.
do minör'ü(armonik) örnek alalım örneğin;
1-3-4
1-3-4
2-3
şeklinde bi parmak sırası vardırki;bu 4 parmağa zaten uymaz.işaretti serçeydi derken ortaya çorba yaparsın.herhangi bi gam dahilinde iniş yada çıkışlı bi acelitede 3 yada 2 notada bir tel değiştirmek durumundasın zaten,bunuda 4 yapmak yapmaya çalışırken parmakların birbirine girebilir,oyüzden genelde basscılar 2 parmak yada 3 parmak çalar :)
unutmadan steeve bailey bile 3 parmak çalıyo :) eğer 4 parmak çalcam diyosanız,şunu bilinki 2 parmaktan daha uzun sürecektir gelişmeniz,ki pek bi işinizede yaramaz ayrıca 2 parmak çalmaktan dahada ileri gidebileceğinizi sanmıyorum 4 parmakla.laf olsun diye bunu yapacaksanız hiç uğraşmayın daha iyi,gelişmenizi engellersiniz çünkü.

gayette hizli bi adam iste ritm gitar gibi caliyo

victor wooten'un tekniklerine gelince;baş parmağını hem vurup hemde çeker.alttan 4 parmak değil 2 parmak kullanır genelde;bazen 3ü kullandığıda olur.emule ile victor wooten diye aratırsan biçok videosunu bulabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

yuh ne :)
bu böyle,antalyada erdem diye bi basscı var mesela,camiada tanınır ama albümlerde falan pek çalmıyo.şukadarını diyim türkiyenin patitucci'si diyebiliriz.

http://media.putfile.com/slap52
http://www.putfile.com/media.php?n=spain
http://students.sabanciuniv.edu/~umutsimsekli/erdemabi/norwecin%20daglari%20vay%20lele%20way%20way.wmv

ayrıca bach ve victor wooten'ın kayıtlarınıda birebir dinleyebilirsiniz erdemabi'den :) isteyen olursa msn'den bach çaldığı videoyu falanda yollayabilirim.ben nasıl çaldığını bildiğim için böyle konuşabiliyorum :) yoksa myung kötüdür demiyorum.sonuçta dream theater tarz bi grup.gitar ile bass gitar partisi unison gidiyo genelde,o yüzden pek basscı gözüyle bakmıyolar adamcağıza,ama dream theater'ın tarzı buysa,myung gider yerine başka bi basscı geldiğindede myung gibi çalar.çünkü söz konusu olan dream theater'dır.myung'ı koysan bizim pop gruplarından birine,adama sade çal,desen önünede şifreleri koysan pıt pıt çalacak bi adam :) myung kadar teknik yapmak çok zor bişey değil,videosunu izlediyseniz gösteriyo zaten,o dizileri hergün şöyle bi çalarsanız,3-5 senede sizinde enaz okadar tekniğiniz olur zaten :)
Sosyal ağlarda paylaş

abi iyi güzel, dört parmak olmaz deniyor ise (ki öyle görünüyor) iki yahut üç parmağa geçeceğimdir. fakat enim iki parmak çalmada sorunum var. yani senkronizasyonu sağlayamıyorum. dört parmak olunca solda hangi parmakla basıyorsam sağda da aynı parmakla çalıyorum, daha rahat oluyor ammavelakin ileride hızımı keser mi diye de korkuyorum, kesecek ise de sinir sistemim öyle alışmasın diye soruyorum burda.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
abi iyi güzel, dört parmak olmaz deniyor ise (ki öyle görünüyor) iki yahut üç parmağa geçeceğimdir. fakat enim iki parmak çalmada sorunum var. yani senkronizasyonu sağlayamıyorum. dört parmak olunca solda hangi parmakla basıyorsam sağda da aynı parmakla çalıyorum, daha rahat oluyor ammavelakin ileride hızımı keser mi diye de korkuyorum, kesecek ise de sinir sistemim öyle alışmasın diye soruyorum burda.

iki parmakla çalmada herkesin senkronizasyon sorunu olur,oyüzden insanlar iki parmakla gam çalışıp senkronizasyon sorununu halletmeye çalışırlar.senin acelite yapamaman yani hızlı çalamaman zaten herzaman olan senkronizasyon probleminden ortaya çıkar.çalıştıkça kaslarına hakim olmaya başlarsın,kaslarına nekadar hakimsen okadar iyi senkronizasyonun olur ve ne kadar senkronizasyon problemini çözersen okadar acelite yapabilirsin.eğer dört parmak çalıyosan ve bahsettiğin şekilde bi senkronizasyon uyguluyosan,kesinlikle yanlış bi tekniktir bu.dediğim gibi tıkar seni biyerden sonra.doğru teknik bu değil çünkü.sana tavsiyem 2 parmakla gam çalışmalarına başla.çalıştıkca problem kalmaz ve tekniğinde ilerler iyice.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...