Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

saygı sorunum

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ille ucunu bi yere bağlıycaksınız di mi. şu ülkede ille bi taraf olmak gerekiyo. sağ-sol-anarşist-komünist vs vs. ben kendi tarafımdayım kardeşim. yaşam felsefem ayrı. illa isim bulcaksanız nilepizm diyin. ben de nilepist oliim
Mesaj tarihi:
çok güzel bişey. ama benim gibi olmayan nilepist olamıyo. olsa da izin vermem zaten. kalıba sokulmak istemiyorum ben ya. ben bir bireyim. sağcı solcu zartçı zurtçu değilim. kendi görüşleri olan ve diğer görüşlere saygı duyan ama o kalıplara uymayan bir "birey"
Mesaj tarihi:
kimse yaşla saygı olur diye bişey demedi, ona bakarsan x ülkesinde insanlar anne babalarına isimleriyle hitap ediyo ama ben anne-babayı tercih ederim, bu adamların saygısız olduğunu göstermez, gelenek-görenek ve belli bir kültür var ülkede, ona uygun davranmak gerekir. bazen suratına bakarken içinden küfür ettiğin insanlara x bey demek zorunda kalırsın ama yapabileceğin bişey yok, bunlara takıpda canını sıkıcağına bayramdan bayrama dedenin elini öpüver mutlu olsun. zaten yaşını bilemiyorum ama 2-3 yıl sonra kalmaz bayram gezme olayında rahatlarsın.
Mesaj tarihi:
dedemin elini zaten öpüyorum da yani sen saygısız demezsin ben saygısız demem ama diyen çok. ki ben karakter ve de mantık yapısı olarak bu üklkenin geleneklerine uyamıyorum. bu kimseye bana saygısız deme hakkı vermez. ama diyolar. ortada bi sorun var sanki di mi??
Mesaj tarihi:
herkeze saygı duymalıyız bence.gerek büyüklere gerek kendimizden küçüklere.insansan bence zorundasın.yoksa seviyeli bir şekilde yaşayamazsın(tabi benim düşüncem)
Mesaj tarihi:
bide şeyi hatırlatmak istiyorum
bi insana saygı duymak farklı bişeydir
bi insana saygısız davranmak farklı bişeydir
bu ikisini güzel ayırt ettiğin sürece insanlar laf ederse gereken cevabıda verebilirsin sanırım.
Mesaj tarihi:
biraz zorlanıcağın kesin, yinede kendini nası rahat hissediyosan öle davranmalısın, bende az kavga etmedim bayramlarda, ki halada ederim, ama bi yerde laf sölemek istemiyorum çünkü bugun benim teyzemi aramam, annem için bi mutluluk oluyo teyzeme karşı bende doğal karşılayıp kasmıyorum arıyorum, onun dışında gerektiği yerde 70 yaşında bile olsa saygısızlık yaparsa kolumla ittirip geçerim hiçde bakmam
Mesaj tarihi:
bi de ben teyzeme ve dayıma bebekliğimden beri isimleriyle hitap ederim. bazıları garipsiyo ama onlar zaten öyle istiyo. özellikle teyzemle arkadaş gibiyiz. aramızda öyle bi ilişki olduğundan da bu aslında çok anormal değil. ama gelenek görenek işte...

ayrıca üvey anneme, annemin arkadaşlarına falan da adıyla hitap ederim. isimleri neden var onların sonuç olarak. benim teyzem olmayan birine aylin teyze yerine aylin demem neden yanlış olsun. o aksini istemediği sürece gayet normal bence. ama aksini isteyene de teyze, amca yenge bi kalıp buluyoruz

[ Mesaj 27 Şubat 2006, Pazartesi - 20:50 tarihinde, nileppezdel tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
anlamıyormusnuz ya saygı duymayıpda saygısızlık yapmıyorum ama + bir şeyler beklemesin diyor benim dedem çok saygı değer bir insan mesala ben her bayram gider elini öperim söylediklerini can kulağıyla dinlerim vardır bir bildiği derip uygularım yada kendi düşüncelerimide söyler orta yolu bulurum diyor ama saygı göstermediğim birisi bunları beklemesin diyor saygısızlık etmem tamam eyvallah ama ekstrada bişi yapmam diyor sanırsam.
Mesaj tarihi:
bence tüm insanlar birbirlerine ''siz'' şeklinde hitap etmeliler.
saygı dostluğun en büyük süsüdür ; onu aldığınızda geriye hiçbir şey kalmaz(bu söz bir yazara ait).

[ Mesaj 28 Şubat 2006, Salı - 11:35 tarihinde, Kreese tarafından güncellenmiştir ]
  • Yeni Oluştur...