Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bende bende

Madturk

Öne çıkan mesajlar

role playi bu kadar gözünüzde büyütmeyin. RP yapmak ne bileyim cantina da oturup wukilerin ne kadar tüylü, imparatorun ne kadar zalim olduğu hakkında konuşmak değildir.
Kendinize bir karakter çizin, bu karakterin içinde kalın.
mesela "anybody slice my dx2?" sorusu rpyi bozan bir şey olmak zorunda değil. Ancak diyelim karakteriniz yaşlı ve saygıdeğer bir imparatorluk subayı. Böyle bir laf etmek karakterinizin dışına çıkmak olur. Aynı şekilde bir bounty hunter da etrafa gülückler dağıtıp :) :P şeklinde konuşursa karakterin dışına çıkar.
Karakterin dışına çıkınca ne olur? öcü mü gelir? gelmez. Ama herkesin karakterinin içinde oynadığı bir ortamda oynasanız (tekrarlıyorum, rp sadece çizdiğiniz karakterin içinde kalmaktır) aksi bir ortamın ne kadar keyifsiz olduğunu göreceksiniz.

Şu kolay hataya düşmeyin ama: karakteri yaratırken çoğu kişi "annesini babasını imparatorluk öldürmüştür, o yüzden imparatorluktan öc almaya yeminlidir" şeklinde bi background yaratır. Sonra da iki lafından biri "annemin intikamını alıcam" olur. Bu da bir rp ama bu işten sıkılmamak istiyorsanız bunlara girmeyin. Mesela bana göre en "in character" oynayan kişilerden biri monodur. Hatta Kumadamdan da fazla in character oynar çünkü adamın kişiliği böyle. Şans ve şanssızlığın ileri uçlarında gidip gelen, etrafındaki herkesin "kendiliğinden" öldüğü bir ayaklı felaket :)

Gerisi zor değil zaten, "inventoryde görünmüyo" diyeceinize "çantamda göremiyorum" (ya da bunun ingilizce karşılığı) dersiniz. "Çok sağlam xp yaptım, 3 kutu kaldı" diyeceğinize "şu konuda çok geliştim, usta olmaya az kaldı" falan deyin ne bileyim.
Atla deve değil yani RP RP öcü gibi oldu forumlarda.
Sosyal ağlarda paylaş

Zorunlu rp nasi oluyor o zaman bide turkce soriyim bari, nasil bir insana zorunlu rp yaptirilir, yapmazsa cezasi ne olur, insanlari eglenmek icin basladiklari birseyde kendi keyfimiz icin zorlamak nasil olur, bu konularida anlatirsan sevinirim, ayni rp nasil yapilir onu bana 9 senden sonra yeniden ogrettigin icin. Simdiden kucak dolusu tesekkurler.[hline]Madturk Master Doctor/ Expert Combat Medic/ Expert Pistoleer Eclipse

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Madturk, 08 September 2003 10:02 tarihinde demiş ki:
Zorunlu rp nasi oluyor o zaman bide turkce soriyim bari, nasil bir insana zorunlu rp yaptirilir, yapmazsa cezasi ne olur, insanlari eglenmek icin basladiklari birseyde kendi keyfimiz icin zorlamak nasil olur, bu konularida anlatirsan sevinirim, ayni rp nasil yapilir onu bana 9 senden sonra yeniden ogrettigin icin. Simdiden kucak dolusu tesekkurler.[hline]Madturk Master Doctor/ Expert Combat Medic/ Expert Pistoleer Eclipse

Strict RP loncaları kurulur ve derler ki "Biz hepimiz role playerız ve loncamıza girenlerinde rp yapmasını istiyoruz."
Kimsenin zorla yaptırdığı birşey yok, RP strict bir loncaya katılmak istersen katılırsın. işte o zaman o zorunlu rol yapma faktörünü göze almışsın demektir. Yani kimse sana "madturk gel bizim loncaya rp yapacaksın" dedi mi? sanırım bir kavram karmaşası olmuş. Açıklığa kavuşturulsa sevinirim. Ayrıca Gunn bilmeyenler için harika bir açıklama yapmış tekrar tebrik ediyorum.

Saygılar.[hline]Lott Ifock of Eclipse
Death is more universal than life; Everyone dies but not everyone lives.
Sosyal ağlarda paylaş

Tamamda bounty hunter gülemez demişsin, rp demek diildir ki karakterler standart olmalı hatta aslında olmamalı bence sonuçta rüyanı yaşıyosun ben gerçek hayatta da gayet hoşlanırım o tür stealth killerlardan fln(hitman özentisi fln diilim, action film hastası flnda diilim, sadece thief,rogue tipi karakterler hep hoşuma gider) ama gayet etrafta maymun gibi gezerim, yani benim karakterim de böle bi heriftir olamaz mı? deli belki?bence gayet olası. Bu arada oyunlardaki /emote commandi rpye yardım edici bence, mesela swg dansa kaldırmak fln var gerçi animasyonu yok daha tam ama güzel yani, ama rp de mesela afk mesajına bi saniye ders çalışıorum gibi şeyler yazmassın, gidersin bi köşeye oturursun(bkz. bezmiş insan pozisyonu =) )[hline]Chibi Maymunlar Dünyayı Ele Geçirecek ve muzlar tükendiğinde bizi(!) yiyecekler, yani sizi, ben de onlardanım
Sosyal ağlarda paylaş

Palyaço gibi sırıtan bir kafa avcısı?

Sanırım istisnalar kaideyi bozmaz. Sen karakterini öyle canlandırıyor olabilirsin ama hiç bir şekilde uygun değil (bence). Birincisi Kafa avcıları neredeyse Jedi'lar kadar sıkı bir eğitimden geçer, disiplinleri sonsuzdur. Delirmiş bir kafa avcısı bütün yetilerini yitirmiştir zaten. RP karakterini istediğin gibi canlandırmak değildir. Sınıfına göre canlandırmaktır.[hline]Lott Ifock of Eclipse
Sosyal ağlarda paylaş

yahu. bu nasi mantik. bounty hunter soyle olur bounty hunter boyle olur kim diyebilir. koskoca bir GALAKSI bu yaaa. birakin humanoid yasam formlarini, her tur tarzi olan yasam formu var. bireyden bireye degisen egilimleri bi yana birakin safi bu bile zilyonlarca cesit tarz demektir.

boyle filmlerden bobafeti gorup de bounty hunter soyledir bounty hunter boyledir diye sterotip yaratmak kadar sacma bisey olamaz. o bobafet. bobafet soyledir denilebilir. bounty hunterler boyledir denemez. bireyden bireye farkeder her sey. guleni de olur, icabinda homoseksueli de olur, herseyi olur. GALAKSI bu. cinde bile bir milyar insan var.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

unitye katılıyorum, bence gayet kafasına iç çamaşırı geçirerek dolaşan ewok bi bounty hunter bile olabilir, bounty hunter titleını taşımazsın sonuçta under cover bi bounty hunterım, yok mu bounty ödeyen diye gezmem, terminal var ztn de öle yani, rp karakteri karakterine göre oynamak diilki, karakteri kendin fantazilerine göre yorumlarsın yani[hline]Chibi Maymunlar Dünyayı Ele Geçirecek ve muzlar tükendiğinde bizi(!) yiyecekler, yani sizi, ben de onlardanım
Sosyal ağlarda paylaş

oyunlar insanlara gercek hayatta asla yapamayacaklari seyleri yapma ve yasama imkani verir. gercek hayatta teknik imkansizliklar yahut toplum kurallari yuzunden yapilamayacak seyler. eger oyunlarda `su yapilir` `bu yapilmaz` `bu olmaz` gibi kurallar konmaya baslanirsa, o zaman oyunlar da neredeyse gercek hayata donmeye baslar.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

hehe o zaman başka türlü anlatmaya çalışayım.
SENİN BHen gülen kıkırdayan bir BH olabilir. Hiç bir sakıncası yok. Ben zaten "bounty hunter gülemez" demedim. Yani şöyle bi dışardan bakınca mesleği insanları kovalayıp öldürmek ve ödül almak olan birinin çok da neşeli biri olamayacağını düşündüm. Yoksa unitynin önyargılı bir şekilde kişilik tanımlamamı yaptığı şekilde tvden bakıp "aha boba fett böyleymiş demek ki bu böyle olur" demiş değilim. Oynadığın BH eğlenceli biri de olabilir. Gavurların dediği gibi "whatever turns you on". Yeter ki bir gülüp asfafaf şeklinde yarılıp arkasından *Bobba sessizce yere bakar ve soruya cevap vermez* emote'u yapma. Ya da karakterin böyle biriyse yap! Belki de kafayı kırmıştır değil mi gerçekten de olabilir. Ama bu karakter tutup da "benim oyun yavaşladi ben bir çıkıp gireyim 256 ram kaldırmıyo oyunu ya" diyemez.
Yukarda yazdıklarımı "bh gülmez, barbarian bağırır, büyücü fısıldar" şeklinde bir liste değil de bu mantıkla okursanız ve kale savunma işini bırakırsanız daha iyi anlayacaksınız tahmin ediyorum.
Şimdi araya bir iki post girdiği için biliyorum (evet benim de önyargı hakkım mahfuzdur :) yine denilecekki "nedenmiş kardeşim BU OYUN istediğimi yaparım". Tabi ki haklısınız. Ama arkadaşımız diyor ki "Ben bir PA açacağım, burada sadece ve sadece RP yapan arkadaşlar olacak. Bu arkadaşların aralarında konuşurken bile karakter dışına çıkmaya izinleri yoktur çünkü PA'mızda kati (strict) rp yapılmaktadır". YAnlış anlaşılmasın ben bu adamı tanımam ha, şu an ismini bile hatırlamıyorum mesajı yazarken. Kendim de öyle strict rp yapan falan birisi değilimdir.
Ama şöyle bir tartışma modu çıktı son günlerde de o endişelendiriyor beni biraz:
Kullanıcı a diyor ki:
1-hede hödö
2-gak guk
3-merhaba

bir arkadaş uçarak cevap veriyor:
1-hede hödö olmaz, olmayacağı kanıtlanmıştır
2-gak guk sensin
3-en büyük türkiye merhaba diyenlerin yeri kara topraktır.

bu ne şiddet bu ne celal arkadaşlar? sakin olalım bu bi oyun diil mi?

;)
Sosyal ağlarda paylaş

yaa gun senin dediklerini anliyorum, mantiksiz da degil, rp yapilmasin da demiyorum ben. ama abicim "mesai saatleri disinda hepimiz arkadasiz" nasi bi kavramdir yaa ?

bi kere `strict rebel pasi yapicaz` diyen arkadaslarin tasarladiklari sey rpsini yapicaklari seyin dogasina uymuyor. resmen karatenin dedigi gibi darbe altinda devlet gibi birsey olacak. bunun rebellionla ne alakasi var. ha yok imp olcaz deseler alkis tutarim, gayet uyar. ama cumhuriyet icin ayaklanan adamlar kati hiyerarsi icinde darbe sonrasi donemleri gibi.....

rpye gelince rp yapilsin, ama bunun bir oyun oldugu da unutulmamali. adam rpsini yapar yapar, onemli bir durum vardir cikmasi gerekiyodur, haliyle der makine kaldirmiyo cikip gelicem. hayatta hicbir seyin ayarini kacirmamali.

benim oyun oynama tarzim rp olayina yatkin degildir. ben soyle dusunurum "bana oyunda gecen sartlari yasadigimi hissettirmek oyun yapimcilarinin gorevi. onlarin oyuna yapamadiklari eksiklikleri ben kendimi inandirip kasarak tamamlamak zorunda degilim"

bu mantikla cok oyunu sallayip attim, cok oyunu da deli gibi oynadim. swgde de ayni durum gecerli. oyunda gercek bir ortam yaratilmis.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 09 September 2003 13:13 tarihinde demiş ki:

. ama cumhuriyet icin ayaklanan adamlar kati hiyerarsi icinde darbe sonrasi donemleri gibi.....

.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com

Katı hiyerarşiden bahsedilmiyor yanlız, dikkatli okumanı öneriyorum. Hiyerarşik bir düzenden bahsediliyor. Bir konsey, konseyi disipline edecek bir yürütücü, bir ordu (aslında bu kafayla bir bölük) ve aynı şekilde onları disipline edecek üsleri. adam demezki sana osman git snorbal'ı öldür mustafa sen orayı al mehmet ayaklarımı yıka diye?

onun yerine der ki "bugün ne yapmak istiyorsunuz? Nereye gidelim?" lead olur, grup onu takip eder onun saldırdığına saldırılır. çünkü o insan grubunun hayatını tehlikeye atmayacağı konusunda kendine güveniyordur ve grubununda ona aynı güveni göstermesini bekler. Bu üst-alt ilişkisi değildir, Dostluktur[hline]Lott Ifock of Eclipse
Sosyal ağlarda paylaş

Buradan çok sevdiğim dostum Revhas'a selam diyorum, DL de hernekadar Role playing yapılmasa da bir rütbe olayı vardı, Ben yeniyken Revhasın komutasında grubun hayatını çok tehlikeye attım, pek çoğu benim yüzümden öldü. (Daeween yay :) ) Yani anlayacağın bende emirlere uymaktan pek hoşlanmam fakat Revhas uyarılarıyla bir şekilde düzene sokmayı başardı saldırılarımı...[hline]Lott Ifock of Eclipse
Sosyal ağlarda paylaş

abicim resmen kati bir hiyerarsinin tanimlamasini yapti o dogrultudaki fikirlerini ortaya koyan iki arkadas. sen weaponsmith ol, sen architect ol denildigi bir ortamda sen `bugun ne yapmak istersiniz arkadaslar ? minik kusu da yanimiza alip filanca yere baskin mi yapalim ?` denilmesi mantikli mi olur ?

sunu belirteyim : `mesai saatleri disinda hepimiz arkadasiz`

ben bu cumlede kati bir hiyerarsi icermeyen bir tek oge tespit edemiyorum.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

aquilla oyle denmedi iste. saf saf rutbe tutucaz herkes deneni yapicak kimine architect ol sen dencek kimine filanca ol sen dencek onlar da olacak, bunun disinda mesai saatleri disinda arkadasiz dendi. bundan ya kati duzen anlar ya kati duzen rpsi anlar insan. her iki durumda da rebel kavramina ters, daha once de tartismasi yapildi.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 10 September 2003 00:46 tarihinde demiş ki:
aquilla oyle denmedi iste. saf saf rutbe tutucaz herkes deneni yapicak[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com

Bu cümlenin geçtiği herhangi bir satır gösterirmisin?[hline]Lott Ifock of Eclipse
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...