Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yeni dünya:amerikanın keşfi

diablotg

Öne çıkan mesajlar

Sinema işleten bir arkadaşım var. Sürekli orada takılıyorum. Yeni dünyanın film arasında insanların çıkıp sinemayı terkettiğini gördükçe bende bir iştah uyandı. Yıllarca önce Red Thin Line daki yaşadığım zevki yaşayacağımı anladım. Bir arkadaşın dediği gibi seyri zor bir film. Ama bence , özelliklede hani insanların izleyip terkettiği ilk yarısı çok güzeldi filmin...
Sosyal ağlarda paylaş

Tek kelimeyle müthiş bir filmdi... Gerçekten çok beğendim... Ama beğenmeğen insanları da anlayabiliyorum... Her nasıl bazı kitapları okumak çok zorsa, filmler de aynen öyledir. Bu da izlemesi çok zor bir filmdi... Sinemaya giden insanlar, sıradan bir hollywood filmi izlemek için, 2. bir troy, 2. bir gladyatör, 2. bir king arthur izlemek için o koltuğa oturmuşlardı... Karşılarında ise bir "Sanat Eseri" görünce sıkıldılar... Hıncan Uluç'un yorumlarını çok beğendim, katılıyorum... Gerçekten çok uğraşılmış müthiş bir film... Boktan hollywood filmi bekliyorsanız gitmeyin ama eğer gerçek anlamda güzel bir film izlemek istiyorsanız gidebilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Beni etkilemedi. Yapmacık ve deneysel özentisi olmuş.
Yanlız şunu söyleyeyim, filmi beğenmememin sebebi monoton olması yada sıkıcı olması değildi. Dogville gibi bir filmi de izlerseniz 3 saattir, monotondur ve çok kişi sıkılır oysa ben ağzım sulanarak izlemiştim. Ancak bu filmde yapmacıklık var, doğal değil olaylar.
Yani derin bir film yaptığını düşünmüş sanırım yönetmen, ancak pek öyle değil aslında. "Karanlıklardan bana elini uzatan bu gizemli yabancı, sen kimsin beyim, nasıl çaldın kalbimi, gel sev beni... " türü kişisel monologlar falan bence aşırı duygu yüklü ve normal bir insanın hissettiklerinden çok, aşırı şaşalı ve gerçekdışı bir hava vermiş filme. Filmde zaten bir Hollywoodvarilik var, yönetmenin bir büyük hatası da bu Hollywoodvariliği yokmuş gibi inkar etmeye çalışması, basit bir Hollywood filmi değil bu izlenimi vermek amacıyla filme gidecek olan kesimi hayal kırıklığına uğratacak derecede sıkıcılaştırması.
Neyse fazla detaya inmeyeceğim de, sıkıcı olmuş, gereksiz olmuş, yanlış reklam politikasıyla yanlış seyircinin ilgisi çekilmiş ve yanlış bir tarzdan yola çıkılarak yanlış bir tarza yönelinmiş sanki. Ortada kalmış, öksüz bir film olmuş. Kötü olmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

"yanlış reklam politikasıyla yanlış seyircinin ilgisi çekilmiş"
Çok çok çok doğru... Ama ben buna bakmam yani sadece filme baktığım zaman "Şiir gibi bir film" izledim ve çok memnun kaldım... Ama böyle bir film bekliyordum açıkcası belki de o yüzden memnun kalmış olabilirim... :) Ama sen de haksız değilsin...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...