Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Akor Çalmada Yardım!


fixmen

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar bir süredir gitar dersleri alıyorum, ve sadece nota ile çalmaktan bıktım =) Akorları biliyorum ama bir parçayı çalmaya çalıştığımda öle bakıp kalıyorum =) Akorları ii güzel hoş biliyorumda, ee nasıl çalacam??? =) Yardım lazım :) örneklerle açıklarsanız walla çoook memnun olurum :D[hline]Juxta illud: Si quis suadente diabolo...
My Collection [ Div-X List]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir kere madem başladın gitara hocadan ders al bu biir, bir ikincisi ise 2 senelik bir temel oluşturmadan doğru düzgün lecato slide yapamadan başlama derim...(tavsiyedir takmayabilirsin ;))[hline]Elros Lúinwë
Protector of Commanchero Enstitüsü
Quarter elf Quarter orc half human mage/barbarian Ama Full Türk
:D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ilginç olmuş ne diyim :) Akor basmayı biliosun oo zaman alıcaksın böle en sevilen yüz şarkı kitabı (ki iğrençtirler) öğrenene kadar tabi bu tip şarkılar kolay olduğu için çalabilirsin. tabi çalmayadabilirsin. :) ordan bakıp akorları şarkılarıda dinleyip çalıcaksın . bir çok ritim çeşidir vardır. Ölçülerde vardır tabi. 4/4 lük falan filan gibi. ama kulaktanda çıkarabilirsin başlangıçta.hiç yapamıyosan eğer. mesela türkçe parçalardan herhangi birini alıp sadece yukardan aşağı eşit aralıklarla vurarak şarkıyı söylemeye çalış. ama zor olucaktır tabi çalarken söylemek sen en iyisi önce ritim atmaya başla safiyane. mesela Am (la minör) akoruna 4 kere vur yukardan aşağıya (eşit zaman aralıklarında veya metronom kullanarak) sonra Em (mi minör) akoruna geç 4 kerede ona vur yukarıdan aşağıya sonra G (sol majör) aynı şekilde Sonra D (remajör) işte sana 4/4 lük bir ritim. bu şekilde geliştirmeye çalış işte .:) bilgisayar başından daha ne anlatılabilirki. :)[hline]İs there another way to die?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya hoca, bir akor kitabi alican, akorlara nasil basilir ogreniceksin, parmaklarini tellere sikica basaraktan akorlara kendini alistiracaksin. o bolumden sonra, akora basarken sag elinle tellere vurucaksin, tabi diledigin ritme bagli, ama en kolayi yukaridan asagiya normal strum.

ondan sonra buna alisinca sarkilarda:

Am C Dm

falan gorunce, once la minor sonra do sonra re minor diye aklina geliycek ve akorlari sirayla basip calicaksin. bundan sonrasi senin yaptigin alistirmalara kaliyor. Akorlari yalayip yutunca arpej atmaya baslarsin.[hline]Can't rain all the time.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

akor olayı sana biri öğretse de öğretmese de inceleme kawrama olayı ben kendi çapımda bişiler çalabiliorum bu hafta akorlarla uğraştım bayya vaktimi aldı hepsine baktım ne nedir anlamaya çalıştım ki oluşumları ezberlemiştim aylar öncesinden..yane akor harbi zor abi bilere anlayarak çalıcaksan..uğraş dur bitmio dedim hocama o da bethooven ölürken ah şunu yapamadım demiş biz miş bitircez dedi =)[hline]Bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına ben de karşıyım!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DeamoN, 01 September 2003 23:34 tarihinde demiş ki:
haa peki legatoyla akorun ne alakası war nie legato lecato oldu slide yapmakla akorun ne alakası war ????
gibi sorular sırayabilirim ozmn..

Sorularının hepsine cevap vereyim sende böylece kendi çapında forumlarda insanları ezdim diye sevinme otur yerine...
1) Ben 6 yıldır gitar çalıyorum gitarın kılıfı değil içiyle uğraştım o yüzden legatoyu lecato biliyor olabilirim ama senin 2 yılda öğrendiğin şeyden iyi çalacağım kesin
2)Legato slide ile nasıl akor çalınır diyerek hayretlere düşürdün beni, git Metallica master of puppets ı dinle James söze girdikten sonra gitarın gaz bir kısmı var orda 2 kere legato yapıyor tahminim g vurup a'ya ordan a# vurup a-g-a yapıyor
Slide diyorsun Nirvana-You know you're right var bu şarkıda aslında 2 kere f basıyor ama ilkinde mi telinde olan f ya basmıyor ikincisinde ona legatoyla geçiyor...(Bu şarkıları bilmiyorsan veya dinleyip bunları anlamıyorsan gitarda legato slide ne yapar diyorsan (Akor çalmak ta gitar çalmaktır ayırma bunları) sana bir şey diyemem...)[hline]Elros Lúinwë
Protector of Commanchero Enstitüsü
Quarter elf Quarter orc half human mage/barbarian Ama Full Türk
:D

[Bu mesaj Elros tarafından 03 September 2003 16:08 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Elros tarafından 03 September 2003 16:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

elros, iyi hoc 6 yildir calidigini anladik, ama fixman master of puppets la baslamicak dimi? hem o anlatigin seylere riff denir, akorlarlar rifflerin temelini olusturur. Fixman burda still akorlarla cebellesiyor sen cikmissin master in rifflerinden bahsediyorsun legato pull off hammer on zart zurt. yok adama tapping de ogretelim direk eruption in solosunu ogrensin akorlardan once[hline]Can't rain all the time.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"Sorularının hepsine cevap vereyim sende böylece kendi çapında forumlarda insanları ezdim diye sevinme otur yerine... "

Birilerine bir şeyler öğretiyorsan bunu tutupta adamın yüzüne fırlatmana gerek yok. Terimlerin açıklamalarını yazmışsın saygım var; fakat sanırım ezmek senin yaptığın şekilde oluyor... Yaptığın iyiliği insanların suratına vurmasaydın keşke, daha değerli olurdu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

lol be kardeşim legato yu da slide ı da biliorum ama eminim 'legato slide' die bi kavram yok..ayrıca kılıfıyla uğraştım diosun ben de hem kılıfyla hem kendisiyle uğraştım hiç de şikayetçi deilim gitar çalamyı öğrediğim kadar 'iyi gitar' nedir onu da öğrendik ufak bir bütçeyle iyi bi sese kawuştum.

kawram isimleri önemlidir ben lecato diorum ama senden iyi çalarım dmeke çok saçma çal abi hll olsun ben senden iyi çaldığımı iddia etmedim.


arkadaşım bence sana yardım edicek birini bul sağ elinle tuttğun ritme alışmak çopk zordur yane akor çalarken sağ ozel bi dikkat göstermemen lazım ki akorları temiz basasın..gene tavsiyem bilen biri göstersin müzik duyarak oldugu kadar görerek öğrenilir.[hline]Bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına ben de karşıyım!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Norton_Antor, 02 September 2003 20:17 tarihinde demiş ki:
walla ben basit bikaç akorla başladım iki sene önce(kendim) şimdi canavar gibi çalıorum solo:)


Al bakalım eline kirk hammett ın veya petrucci nin bikaç tabını,canavar gibi çalmanın asıl anlamını ogrenırsın, ben klasik gitarla başladım ve şu anda yenı aldıgım ibanezımle gayet güzel çalıyorum yani çal desen çalarım ama canavar gibi çalmak senin benim gibi adamların degil bu işe 10 bilemedin 15 yıl en az gonul verenlerin, notaları kafasında canlandırabılen ve onları ne şekilde ne ritme hangi pozisyonda uygulayabılecegını bılen insanların işidir..Hele solo atıyorum diyebılmek hele hele canavar gibi ,yorma kafanı..

Asıl soruya deyineyim ;
bak gitarda birçok ritm çeşidi vardır, akdeniz müziginden rock a salsa dan blues a kadar bırçok gam ve ritm wardır. Bunları ne şekilde çalabılecegını bilmen için ritmleri iyi bilmen ve muzigin türünü iyi algılayabılmen gerek .. 4/4 lük, 2/4lük, 6/8lik ,vurup susturmalı vb.vb.vb. bi sürü ritm çeşidi var ve bir şarkıyı akoruyla ritmiyle guzel calabılmen için oncelıkle bunların temelini almış olman gereklidir.Atıyorum bir ritm i çalarken 2 yarım nota 4 çeyrek nota şeklinde hayal et ve dolayısıyla gitarı elıne aldıgında 2 aşagı yarım vuruş için , 1 aşagı 1 yukarı 1 aşagı 1 yukarı da ceyrek vuruşla tellere vurman gerek..Tabiki yarım çeyrekten buyuk oldugu için zaman aralıgı daha fazla olacak ve daha yavaş olacak sonra da çeyregi 2 kat hızla yapasın ki ritm ortaya cıksın..Yani ritm dedigimiz şey de aslında notaların oluşturdugu ve akorla basılabılen tarzdır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşım sad doru sölemiş ama öle nota aralıkalrıyla da ritim atmak bana uymuo zaten hissedersin kaç wuruş oldugunu yane öle çalarsan ritmi dönünce hawaya girdiğinde daha coşkulu bişi hissediorsan bu sefer daha farklı wuruşlar yapamazsın.bu olayın 2 yönü war abi
1)biri sana sustumalı faln wurmayı öğretcek sen onu çalışcan
2)alcan gitarını oynamaya başlıcan.tabi diatonik harmoni faln bilseydin bütün gün farklı şeyler çalabilirdin e bitti napcam olmazdı sağlık olsun sen akorlaır öğren bana sana yazarım =)[hline]Bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına ben de karşıyım!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Akor çalmada zorlanan birine ancak bunu diyebilirim.
Allah kolaylık versin.

Ps: Yanlış anlamayın ezmek diil amacım da adam yolun çok başında onu belirtmek sitedim. Yoksa ezmek ne haddimize...[hline]WtF!?!?!
Ben de bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına karşıyım...
Ati 29.4.2003 tarihinde saat 18.40 da demiş ki:
Kirk Hammett vokalde manyak bir ton yakalamış.

DiaBoLiC 4.9.2003 tarihinde saat 00.44 de Icq üzerinden demiş ki:
greatsword kullanıyosun ama halberd gibi böle dannn diye kafaya çakıyosun kesme hareketi fln çok olmuyo...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...