LordOfBlood Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 sene sonu hazırlık'ı bitirdikten sonra pratik amacıyla yurt dışında bir dil okuluna gitmeyi düşünüyorum. sorduklarım kanada'yı önerdi. acaba giden ve tecrübe eden var mı, varsa tecrübelerini paylaşabilir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 canada, eh? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 lisedeysen pratik falan yalan. oss'ye gireceksen zaten unutacaksin onundeki 3 senede ingilizceyi. ha yurtdisina gitmeyi planliyosan, o zaman ileriye yatirim amacli, gidebilecegin okullarin yaz okullarina gidersen iyi olur. uni ise, bunu bence son seneye sakla. yani 3-4 arasinda gidersen is basvurunda bilgilerin taze olacaktir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
perfi Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 canada hakkinda bi fikrim yok ama amerikada dil egitimi aliyorum esli diye bi program altinda ve memnunum egitim acisindan . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 1 hafta kadar önce avustralyaya geldim bunun için.. kesinlikle öneririm.. bu işi cidden çok derinlemesine araştırdım. ingilizce dil eğitimi alacağın ülkelere şöyle bi göz atalım.. amerika : öğrencilere çalışma imkanı vermeyen bir ülke.. tabii kaçak çalışırsın ama riske atmak istemiyorsan seçilmemesi gereken bir ülke.. ingiltere: öğrencilere haftada 20 saat çalışma imkanı veren bir ülke fakat çok pahalı bir ülke. kazandığın para ancak cep harçlığı olur.. kanada: hem çalışma imkanı vermiyor hemde soğuk bir ülke. arkadaşım otobüs durağında beklerken yüz felci geçirdi bu ülkede.. o kadar soğuk yani.. malta : ingilizceleri çok kötü... ve avustralya : öncelikle diğerlerine nazaran ucuz bir ülke ve 20 saat çalışma imkanın var. senin 1 aylık geçinmene yetiyor burada kazandığın para.. garsonlar ve diğerleri ortalama 10-15 dolar kazanıyor saatine. eğer skilled person isen daha iyi işler bulabilirsin. mesela bilgisayarda iyi isen desktop technician olarak çalışırsın part time.. saatine 25 dolar kazanırsın.. burada ortalama geçinme 1000 dolardır aylık. ama bir çok kişi 500-600 e geçiniyor ha biraz ot gibi yaşıyor ama geçiniyor. yani 10 dolarlıktan bile bir yerde çalışsan ayda sana 800 dolar getirir. bu da geçinmene yeter yani... ha diyorsan babam zengin git ingiltereye derim tabii.. bu dediklerim çalışma zorunluluğunda olanlar için... açıkcası ben memnunum oldukça güzel bi ülke.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 iyide amerikada da kampuste 20 saat calisabiliyosun ve gittigin yere gore degisiyo saat ucreti. ben 7.20'ye calisiyorum ama baska islerde 8.50'ye calisanlar da var ki onumuzdeki sene muhtemelen boyle olacak. kazandigim para yetiyo, soyle ki biriktirip desktop bile aldim. bu yuzden amerikayi oyle izin vermiyolar diye kestirip atma ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 tüm barınma yaşam eğlence yiyecek içecek etc. masraflarına yetiyor mu o para? kısaca 8 dolardan desek haftada 160 dolar ayda 640 dolar eder. sen bu parayla tüm masraflarını karşılayıp (okul ücreti hariç) üstüne laptop mı aldın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 yatakhanede kaliyorum; yemek ve o burslu. ama burslu olmayan birisinin de aylik yemek masrafi yaklasik $150 tutuyo. yatakhanenin okul parasinin icine dahil edildigini dusunursen bence ayri saymak yanlis. ama daha avantajli olur diyosan peki. ben aylik 400'la yasiyorum su an ve yetiyo. tabi yetip yetmemesini kisiye gore degerlendirmek lazim. yani cok fazla para harcayan birisiysen yetmez elbet ama o durumda $2,000 de yetmez. karsilastirma yaparken avustralya dolariyla amerikan dolari farkli bildigim kadariyla, bunu goz onune almalisin. laptop degil, desktop aldim yanlis anlasilmasin diye ozellikle belirttim... yanniz sunu soylemem lazim para kazanacam diye bu islere kalkisma. yani kimin nasi calismayi ne kadar kaldiracagini bilmeden sadece bilgileri veriyoruz. yani sen dil okuluna gideceksin sonucta ve calismaktan cok dil ogreneceksin. eger is okulu aksatiyosa saatini dusurmen gerekecektir ve bu durumda planlar tutmayabilir. veya fazla yerde konusulmayan konular var (hos yurt disi denilince baya bi konuda anlatmaya calismistik biz bunu) mesela "homesick" olmak gibi bi durum. boyle olursa ne dil kalir ortada ne is ne guc. onun icin kafanda bazi seyleri kopartip kendini sartlaman lazim ki yasayabilesin. [ Mesaj 26 Şubat 2006, Pazar - 06:29 tarihinde, riglous tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 aylık 150 dolar iyiymiş cidden yemek masrafı olarak. ayrıca ingiltere/avustralya da dışarda diğerinde kamğüste çalışıyorsun iş bulma olasılığın fazlalaşıyor. kendi fikrimce riske atılacak bir iş değil.. yanlış anlaşılmasın amacım sidik yarıştırmak değil, au daha iyi diye felan. sadece çok uzun süre kafa yorduğum için böyle düşünüyorum.. gerçekten sen o rakamlara yaşayabiliyorsan cidden helal olsun.. o rakamlar benim aklımın ucundan geçmedii için ben elemiştim orayı.. riglous'un dediği gibi salt bunları düşünme tabii, sen sonuçta work&travel tarzında bişiye gitmiyosun dil öğrenmeye gidiyosun. ama hayatını bunla idame ettirmek zorundaysan tabii ki iş önplanda gelecektir. ha ayrıca iş her zaman senin sosyal olmanı böylece dilini aktif olarak sürekli kullanmanı sağlar.. ama evet, iş miş diyede kafayı sıyırırsan işler sarpa sarabilir.. ha ayrıca bir dost tavsiyesi, hangi ülkede olursan ol kesinlikle türk'lere yaklaşma . yoksa türkiye'de bi dil kursuna gider gibi olursun.. tabii seçim senin hayat senin.. :) başarılar şimdiden.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 benim de gecmezdi hatta ben de memnun degildim ilk 20 saat olayini duydugumda. ama soyle bi durum var; sen okula basvurdugun zaman, burs vs. istedikten sonra, verebilecegin parayi belirttikten sonra seni buna gore kabul ederler ve soylerler de. yani %95 burslusun, geri kalanini kampuste calisarak odeyeceksin veya %100 bursun var ama kampuste yasamak icin yaklasik su kadar paraya ihtiyacin var diye belirtirler bunu, soylerler mutlaka. soylemiyolarsa bile sen sorarsin emin olursun. her okulun kendi standardina gore yasam icin tavsiye ettigi ortalama bi rakam vardir, gitmeden once bunu ogren. yapamayacak gibiysen zaten okul seni kabul etmez... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar