Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

256mb ekran kartları vs 128mb ekran kartları

Estel_Anorien

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar duyduğum bir rivayete göre 128mb ekran kartları bilebazı oyunları çalıştırmakta problem yaşıyormuş. Ekran kartı oyunu çalıştırmak için biraz fazla kalıyormuş. 256 mb kartlar ise genelde grafikerler içinmiş. 180 dolara bulunan bu 256 mb winfast gforce 4 fx5600 ekran kartlarından almak faydalımıdır? Alınması caizmidir? Oyun oynayacak biri için gereksizmidir nedir?[hline]Ben eskiden, evimin hemen arkasındaki top oynadığım boş araziyi geri istiyorum. Yıkın üstüne yapılan evleri
Sosyal ağlarda paylaş

Aynı kartın 128 mb olan modeli,256 mb olanından yani senin yazdığından daha iyi performans sergiliyor oyunlarda.
256 mb kartlar hikaye sadece 9800 pronun birde fx5900 ultranın 256 lık versyonları var ama onlar nasıl belli değil[hline]My purpose is a very clever answer to a situation you couldn't understand.
Sosyal ağlarda paylaş

yuksek bellek sadce yuksek cozunurlukte faydalidir, yani 1600x1200 ve ustunde acarim diyorsaniz 256mb lazim, birde dusuk grafik islemciler zaten bu cozunurlukte bilgiyi isliyemiyecegi icin geregi yoktur, hicbir ise yaramaz

yani gf4mx i 128mb almanin manasi yoktur 64 yeterlidir
gf fx5200 5600, radeon 9200 9600 9700 icin 128 yeterli
9800 ve 5900 ve belki 5800 icin fazla cozunurluk isteyenlere 256 olabilir[hline]
Sosyal ağlarda paylaş

180 dolar civarında pek bişi yok.

190+kdv ati radeon 9600 pro var.
Yanlız çoğu yerde 148+kdv lik ti4200 8x agp'lere geçilior.

Radeon'ların olayı directx 9 ve 4xFSAA 'da ortaya çıkıo.

Bu sayfada herşey çok açık anlaşılıyor.

4xFSAA ve directx 9 olmadan (yani günümüz oyunları) ti4200 8x agp manyak bir kart. 4xFSAA'da çok da kötü deil ancak directx 9 'da çok kötü.
[hline]This Cat Scratches Free.

[Bu mesaj Catscratch tarafından 08 September 2003 18:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

180$'a fx5600 (non ultra) bulabilirsin. dx8 oyunlarında ti4200 ün gerisinde kalıyor ama dx9 desteği var.

http://www.tomshardware.com.tr/graphic/03q3/030714/index.html

yukardaki linkte piyasadaki bütün fx5200, 5600 ve 5900 lerin testleri var.

tornado'nun fx5600 ü oldukça ucuz. ti4200 ler ile aynı fiyatta. kalite olarakta standart fx5600 lerin gerisinde değil. sadece kutudan çıkan oyun, prog vs cd leri diğer markalarınkiler kadar kabarık değil. ramleri 3.6ns (550mhz yani) fx5600 almak istiyorsan düşünülebilecek bir kart, hoş ben tornadoya yinede pek güvenemiyorum kullananlar varsa onlardan duymak lazım

[Bu mesaj Castigater tarafından 08 September 2003 20:07 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Castigater tarafından 08 September 2003 20:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Transdata da 185 dolara winfast gforce 4 fx5600 256mb ekran kartı gördümde bütün bu lakırdım ondan.. Şimdi demem o dur ki. Ben bir kart alacağım uzuuuuun yıllar bana yetsin.. Doom gelsin halflife gelsin banamısın demesin... O zaman hangı kartı almak düşüyor bana?[hline]Ben eskiden, evimin hemen arkasındaki top oynadığım boş araziyi geri istiyorum. Yıkın üstüne yapılan evleri
Sosyal ağlarda paylaş

Ben piyasadaki en iyi modelleri soyleyeyim ama bütçeni bilmediğim için belki bu kartlar sana çok pahali gelebilir.

radeon 9800pro var

bide geforce FX5900 var

Benimm bildiğim kadarıyla bu iki kart piyasadaki en hızlı kartlar ve fiyatları 400 450 dolar civarında (sanırım)

http://www.mavidonanim.com/asp/listgroup.asp?Group_ID=04-Ekrankartl

bu linkte çeşitli ekran kartları var. bütçene göre biraz daha düşük fiyatlı biraz daha yavaş kartlar alabilirsin, 9700 pro gibi yada fx5800 gibi ama yavaş dediğime bakma 9700 ile 5800 de piyasadaki en hızlı kartlardan, senin ihtiyacını rahatça karşılayacak kapasiteye sahipler.

PS: radeon hakkında fazla bilgim yok 9800pro' nun 9700pro' dan hızlı olup olmadığını bilmiyorum yanlış yazmış olabilirim

[Bu mesaj Castigater tarafından 08 September 2003 21:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

peki bu winfastin 256mb ekran kartı nedir hurafe mi? Niye kimsenin haberi yok ta bir tek transdatadakiler biliyor? Ve bu kartlar niye bu kadar pahali?[hline]Ben eskiden, evimin hemen arkasındaki top oynadığım boş araziyi geri istiyorum. Yıkın üstüne yapılan evleri
Bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına bende karşıyım

Sosyal ağlarda paylaş

soyledigim ekran kartı su. Peki hangi marka iyidir ekran kartlarında? zilyon tane marka var.
http://www.eksenbilgisayar.com/default.php?manufacturers_id=46

Fan : Bütünleşik heat-sink & soğutma
Diğer : Bir Composite ve Bir S-VHS çevirici kablosu
Chipset : NVIDIA® GeForce FX 5600
Bellek Tipi : DDR
Bellek (Mb) : 256
Agp : 8x/ 4x
Tv Out : S-Video
Video In-Out : DVI Out, External DVI-I to VGA çevirici[hline]Ben eskiden, evimin hemen arkasındaki top oynadığım boş araziyi geri istiyorum. Yıkın üstüne yapılan evleri
Bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına bende karşıyım

[Bu mesaj Estel_Anorien tarafından 08 September 2003 21:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

söylediğin ekran kartı kötü bir kart değil ama o kartı 256mb olmasının bence bir anlamı yok. ben senin yerinde olsam bir 30 35 dolar daha biriktirip linkteki ekran kartını alırdım. dx8 oyunlarında hemen hemen aynı performansı veriyorlar ama dx9 oyunlarında aralarında baya bi fark var. ileriye yönelik bir kart almak istiyorsan linktekini tercih etmelisin ama daha param yok diyosan bahsettiğin 256mblik kartı al tabiki
http://www.mavidonanim.com/asp/show_stock.asp?Product_ID=GV-R96P128D

[Bu mesaj Castigater tarafından 08 September 2003 21:55 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...