Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"yaban" - roman projesi

Chorap

Öne çıkan mesajlar

yakup kadri karaosmanoğlu'nun bir romanı olan "yaban" hakkında bir proje yapmam gerekiyor. eğer romanı okumuş iseniz, bana yardımınız dokunabilir... :)

projenin ilk kısmı yazarın hayatı, eserler, vs. hakkında. bu bölüm için aslında yardıma ihtiyacım yok, birçok kaynak buldum bile. fakat projenin aslı, yaban romanı içindeki "din"i araştırmak.

-yazarın yani baş karakter ahmet cemal'in bu konu üstündeki görüşü,
-kitap içinde ortaya çıkan somut anlamda din adamları,
-din ile ilgili motifler,
-dönemin genel yapısı ve din anlayışı,
-ve belki aynı dönemi inceleyen başka romanlarla "din" anlamında benzerlikleri ve farklılıkları...

yukarıda saydığım ve aklıma gelen konular şu an bu kadar. romanı okumuş olanalar, aklınıza bu konularda bağzı ayrıntılar gelirse lütfen benimle paylaşın. ayrıca kitap hakkındaki görüşzlerinizi ve özellikle kitapda ağır olarak işlenmemiş olsada var olan "din" kavramı hakkındaki görüşlerinizi de lütfen buraya yazın, çok yardımınız dokunabilir...

şimdiden çok teşekkür ederim...
Sosyal ağlarda paylaş

okuyalı uzun zaman oldu yanlış hatırlıyor olabilirim. kitabın sonunda "yaban"ın sevdiği kızı linç ediyorlardı hatırlayamadığım bir sebepten dolayı. bu linç olayında da köyün imamı veya hacısı tam olarak bilmiyorum milleti kıza karşı kışkırtıyordu saldırmaları için. hatta "vurun kahpeye" diyordu imam, sonra da kızı öldürdüler.

[ Mesaj 15 Şubat 2006, Çarşamba - 23:22 tarihinde, Adiemus tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...