Ragnar Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 win2k serverda mssql e php tarafından login olununca system event log da durmadan information olarak hangi userın login olduğunu söylüyor . haliyle 1 saatte event log full leniyor. varmıdır bu login in evet logda çıkmasını engellemek için bir method Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 policy'lerden ilişkili audit policy'i bulup devre dışı bırak. ya da failure'da kayıt tutmasını sağla ki sorun yakalamak ya da zaman tespiti için işine yarıyabilir. yani tamamen devre dışı bırakmak pek o kadar iyi değil. administrative tools'un altında policy ayarları. edit: local securtiy policy'ler administrative tools'un altında. 2k server'de server managementin altından alakalı policy'lere erişebilirsin. [ Mesaj 14 Şubat 2006, Salı - 11:35 tarihinde, GE-TA tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ragnar Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 sağolasın geta policylere dün akşam baya baktım ama göremedim demekki dikkat etmedim , takrar bakıyım. zaten niyetim sadece type info olan mssql loglamasını durdurmak bildiğim kadarı ile info larda hata tarzında içerik mesajları geçmiyor yanılıyorsam o nedenle bir kaybım olmayacağını düşünmüştüm ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ragnar Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 şimdi baktımda orda istediğim tarzda bir policiy yok sadece type info olanları kapat tarzında. bu sebepten ötürü 1 saatte event log fulleniyor ya overwrite yapıcak yada log size'ı büyütmekten başka çağre aklıma gelmiyor. [ Mesaj 14 Şubat 2006, Salı - 11:52 tarihinde, Ragnar tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 event log'a kayıt atıldığına göre mutlaka vardır bir policy onu yazdıran ama bulamadıysan overwrite yapsın nolcek :). şişirme boşuna event log'un kapasitesini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 event loga her saatte overwrite demek bir saatten eski logu tutamamak demek, ki bu da cok onemli bir kayip. hkey_local_machinesoftwaremicrosoftmssqlservermssqlserver adresindeki auditlevel kaydini 0 hicbiri 1 basarili 2 basarisiz 3 hepsi olarak degistirebilirsin. ayni degisiklik enterprise managerdan da yapilabilir. sql server properties _> security sekmesi _> audit level bazi bolumler iskembeden sallama olabilir. bilgisayarimdan ikibin kusur kilometre uzaktayim :d afbuyurun. edit: ucgen koseli parantezlerin onune cizgi eklenmesi cok sacma olmus ve amacini anlayamadim. her neyse.. [ Mesaj 14 Şubat 2006, Salı - 21:42 tarihinde, Mum_Chamber tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 mum_chamber çok haklı, ben sanki tekil bir event'e overwrite yaptırılabilir gibi düşündüm ki böyle birşey de yok (oha ge-ta), haliyle tüm audit'e overwrite yapman gerekecek, bu çok tehlikeli. çünki tek bir policy değil tüm audit policy logları etkilenecek bundan. gerçi overwrite süresi de değiştirilebiliyor, 1 saat kısıtlaması yok ama yine de risk. mum_chamber'a ek olarak event viewer'dan da audit'in özelliklerine gelip filtreler kısmından da hangi logların tutulacağını tercih yapabilme şansın var. (none fail success all gibi) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 e harbiden öha ge-ta :) ama boyle dalginliklar oluyor :) cok basit bir stored procedure'u calistirmak icin yarim saat ugrastigimi bilirim. [spo id=2155136] biri- ya n'aapiyosun sen? ben- bilgisayar sapitti, proseduru yazdim ama calistirmiyo yarim saattir biri- nasi calistirmiyo ben- basbayaaaa yaa biri- dur bir bakiyim.. (bakar) ben anlamadim, bu parantezler ne? ben- (jeton duser) ohaaaaaaaaaaaaaaaaaa biri- allah belani vermesin emi! olm sen git c# kodu yaz ben- ekieki ekranda: exec prosedurum(param1, param2) [/spo] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ragnar Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 öncelikle yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim açıkladığınız yöntemlerden bana en mantıklı geleni (benim için ) sql serverın audit level'ını sadece failure yapmak zaten benim derdim successlerle :) sonuçta dediğniz gibi overwrite olduğu zaman daha önemli olan başka işlem hatalarını kaçırma ihtimali fazla olacak , özellikle tik oldu her login olduğumda ilk iş evet leri okuyan biri olarak bana sorun yaratacaktır. cidden çok sağolun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar