mandor Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 sırf meraktan soruyorum; müzik başlıklarından anlayabildiğim kadarıyla çoğunluk metal dinliyor. acaba var mı progressive rock ile ilgilenen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 pink floyd sevmiyorum dicek insan çok azdır heralde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miss_black Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 seviyoruz.evet... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mandor Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 ha evet bu aklıma gelmişti. biraz kişisel olacak belki ama pink floydu progressive rock olarak görmüyorum ben. progressive rock yapan gruplar kadar iyi değil malesef. pink floyd'u bir yana bırakarak soruyorum öyleyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 şimdi tutarsız oldugun iki nokta var. birincisi progressive rock yapmak başka, iyi progressive rock yapmak başka. sırf kotu yaptıgı için onu o ture dahil etmemek gibi bir durum olamaz yani. ikincisi kişisel olacak diyip genel bir yargıymış gibi bahsetmişsin "pink floyd progressive rock yapanlar kadar iyi degil maalesef" diyerek. pink floydu sevmemene birşey diyemem ama iyi degil dersen, progressive rock ne ki hiç bir ture sıgmayacak bu gruba bok atarsan olmaz yani pis olur kaka olur bozuşulur. [ Mesaj 13 Şubat 2006, Pazartesi - 22:41 tarihinde, elvyn tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mandor Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 iyi ve kötü sıfatları zaten bütünüyle özneldir. yine de ben bu tür bir çıkışın olabileceğini düşünerek "kişisel" kelimesini de kattım içine. böyle bir tepkinin sebebi de belki de olayı pek genişletmeden yazmamdı bilmiyorum tam. pink floyd'un müziğinde progressive özellikler var buna birşey demiyorum ama "kişisel" fikrim pink floydun progressive değil de psychedelic müzik yaptığıdır. çünkü inanın bana progressive rock biraz farklı birşey. bu arada amacım bir gruba bok atmak falan değildir kesinlikle. sadece progressive rock dinlemeyi ve dinleyicilerini severim o kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 işte ben de tam onu diyorum. bu adamlar ne tam progressive rock ne tam psychedelic rock (ki kesin olarak psychedelic rock diyemezsin nitekim a saucerful of secrets albumunden sonra azalarak devam etti meddle ve obscured by clouds albumunde iyice azaldı ve sonrasında pink floydun muziginde psychedelic etkilere yer verilmemeye başlandı (tam olarak kayboldu denemez hiç)) ne classic rock bu adamlar bambaşka bu adamlar süper bu adamlar mukemmel onu vurgulamaya çalışıyorum. ama biz kolaylık olsun diye kimi yerlerde direkman progressive rock diye tanımlayabiliyoruz hangi şarkısı olursa olsun yenilikçi oldugu için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irin Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 progresive sözcugunu muzik turunun önune koydurtan(gercek anlamda) grup azdır..benimde aklıma direk pink floyd gelio acıkcası ardından led zeppelin,nazareth sölee bi geciyorr.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ryan Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 rush , genesis , ufo , camel bu gruplarıda unutmamak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mandor Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 açıkçası progressive rock pink floyd'un getirdiği bir yenilik değildir. onlardan önce frank zappa, beatles, moody blues gibi gruplar progressive müzik denemelerine girişmiştirler. her progressive rock muhabbetinde çıkan bu tipik pink floyd tartışmlarından iyice sıkıldığımdan dediğim gibi pink floydu bir kenara bırakıyorum ve ayrıca müzikte fanatizmden çook korkuyorum. aslında başına progressive sıfatını koyabileceğim bir çok rock grubu vardır ama malesef bu müzik biraz zor anlaşılabilir olduğundan pek popüler olmamıştır ve gölge altında kalmıştır. bu arada saydığın gruplardan ötürü tebrik ediyorum seni ryan. [ Mesaj 13 Şubat 2006, Pazartesi - 23:10 tarihinde, mandor tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 benim bildigim bir de jethro tull vardır ilklerden, ama hepsine birden bakmak istiyorsanız şoyle de bir liste var. http://www.last.fm/tag/progressive%20rock arada sallamasyonlar oldugunu farkettim ama onemli degil. http://en.wikipedia.org/wiki/progressive_rock boyle de bir makale var ki tarihçesidir ornekleridir çok guzel açıklanmış. echoes ornegi verilmiş pink floyddan ki buz gibi prog rock diye de eklerim. [ Mesaj 13 Şubat 2006, Pazartesi - 23:22 tarihinde, elvyn tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hakiki_Portnoy Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 ilk başlarda etkilendiğim metallica sonrasında (dream theater ile tanışmamdan sonra) passo progressive müzik ile ilgilendim.ayrıca bildiğim kadarıyla paticikte de zengin bi progressive potansiyeli var,baya güzel muhabbet dönüyodu zamanında. (bu arada o pink floyd tartışmasını daha halen açan olursa ortam hakkaten kızışçak,millet birbirine gircek o nedenle asırlardır her ülkede her forumda dile gelen bu konuyu açmayalım,çapımız yetmez zaten onu tartışmaya.) [ Mesaj 14 Şubat 2006, Salı - 01:29 tarihinde, Hakiki_Portnoy tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Marillion diyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ucanadam Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 evergrey severim ben, dark progressive metal deniyor çoğu yerde http://www.metal-archives.com/band.php?id=1388 http://www.metalstorm.ee/bands/view_band.php?band_id=evergreyy [ Mesaj 14 Şubat 2006, Salı - 03:02 tarihinde, ucanadam tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zeytin Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 şahsen iğhreniyorum ping floyd dan. pek sevmememe rağmen pain of salavation bayağı başarılı(ymış). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delinquent Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 ben ilgileniyorum, dinleme boyutunda da icra boyutunda da. hastasiyim hatta. yalarim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SadButcher Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 oh be sonunda birisi marillion dedi ya ak düştü saçıma şu forumda hala anlatamadım derdimi. olay marilliondur emo diye son yıllarda kendini öne atan adamlar yeni birşey yaptıklarını iddia ediyorlar ayıp ediyorlar. progressive rock marillion dur fish dönemi emo progressive in ta kendisidir. ayrıca ben bunu yıllardır söylerken birde yanına hep ne eklerim eheh queensryche diğer yandan bu türün babalarındandır. camel, eloy, king crimson gibi gruplar olaya psychedelic ile çıkmış o geleneği sürdürmüş gruplardır. progressive içinde biraz daha farklı bir olay barındırıyor o da virtüözite ve jazz kalıplarını rock a uyarlama. camel ve king crimson hadi bir derecede eloy tamamen olayın dışındadır. vakti zamanında bir kullanıcı sormuş idi "progressive ne demek"diye ben dedim "yenilikçi" demek diye horace ağa dedi "terakkiperver" diye odur işte... [ Mesaj 14 Şubat 2006, Salı - 20:08 tarihinde, SadButcher tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SadButcher Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 kılım ben yazdığım yazıyı otomatik olarak küçük harfe çeviren forum sistemine. üşengeç mod ve yönetici istemiyoruz. bu nedenden dolayıda yazdığım yazının içine eden forum koduda istemiyoruz. ben yazdığıma dikkat eden bir adamım arada ufak tefek hata yaparımda bu sinir bozucu bir durum olmaya başladı. -noktadan sonra büyük harf yazılır -özel isimler büyük harfle yazılır bunu forum koduna birisinin anlatması gerekiyor sanırım... artık adresi neresiyse bu yazının oraya gitsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Simulation Mesaj tarihi: Şubat 15, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2006 rush çok severim ama özellikle yetmişli yıllarda ki halini (hemisphere ve 2112 favorilerimdendir). genesis de çok güzeldir. marillion un sadece s.cript for a jester's tear albümü var bende onu da fazla dinleyemedim o yüzden yorum yapamayacağım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 15, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2006 said: müzik başlıklarından anlayabildiğim kadarıyla çoğunluk metal dinliyor. biz tartışılan müzikler dinlemeyiz. ~trance :cool: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Şubat 15, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2006 olması gereken bir müzik tarzıydı,rock'ı rock'n roll'dan twistlerden "ov baby u shook me"lerden taşıdı daha deneyseldi...yenilikçiydi,glam/aor,metal çoğunun doğmasına sebep oldu zaten her eski gurubun progressive denemeleri olmuştur ki müzik devam etsin çakılı kalmasın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 15, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2006 bırakın bu progressivemiş rockmış. pink floyda laf gelmiş bide. pink floyd alemin psychadelic grubudur.mükemmeldir.ticari kaygı vs. nedeniyle dönemin müziğini yapmış ve sevilmiştir.başarılıda olmuşlardır.ama kafa adamlardır.süperlerdir. inanmayan indirsin izlesin.ne çaldıklarını görsün.trance~ http://rapidshare.de/files/13328444/1971_pink_floyd.zip.html şifre:fistan [ Mesaj 15 Şubat 2006, Çarşamba - 17:16 tarihinde, Fistan tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hydebeach Mesaj tarihi: Şubat 15, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2006 fıstan ıı soylemıs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mandor Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 marillion aslında biraz neo-progressive sayılıyor ama fish dönemi gerçekten harikadır. benim favori grubum olan camel, onun dışında king crimson, eloy, rush dinleyicilerini görmek beni sevindirdi. özellikle rush'ın 2112 örneğini görmek çok güzeldi. umarım camel'da dinliyorsunuzdur. yalnız söylemem gereken şey camel'ın kesinlikle psychedelic olmadığıdır. bunun dışında progressive rock bir yenilik olsa da-hatta bana göre bir kademe yükselmedir rock müziğinde- progressive müzik bir yenilik ya da yenilikçilik değildir. çünkü klasik müzik dediğimiz şahane eserlerin neredeyse hepsi progressivedir. sadece bu tür rock müziğe uyarlanmış ve sonucunda progressive rock ortaya çıkmıştır. son olarak da yine pink floyd tartışmaları gibi progressive rock ve progressive metal tartışması vardır ki çıkmasından korkuyorum. sizi kızdırmadan söylemek istiyorum; dream theater, pain of salvation, porcupine tree gibi gruplar progressive rock değil progressive metaldir. lütfen bu ayrımı yapalım çünkü ikisi arasında dağlar kadar fark var. bu arada progressive rock dinleyicilerine tavsiye edebileceğim bir çok grup var. bir ara yazacağım bu grupları. umarım dinlersiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zeytin Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 kötü demedim iğrendiğimi söyledim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar