Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

husky vs. golden retriever


Raquin

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar konularda aradım ama istedigmi tam bulamadm . köpek alıcam . cok düsündm hangi cins almam hakkında ve sonuc : husky idi ama golden retrieveri herkes çok övmeye basladı ben de düsünmeye başladım . bi türlü kara veremiyorum hangisini alsam diye ... su sorulara cevap verirseniz veya bir yorum yaparsanız cok sevinirm .

1) yazın veya sıcak günlerde , huskylere kötü bir etki olur mu ? yani - 50 dereceye kadar kalıyorlar ama sıcak olunca çok mu bunalırlar :s ? en yüksek kaç derecede bulundurmalym ?

2) huskylerin eğitimi golden retrieverlardan cok daha zor olduğu söyleniyor bu ne kadar doğru ? husky çok mu vahşi :o ? golden retrieverlarn daha eğitilebilir olduğunu biliyorum huskyler de eğitilebilir olmalı ...veya böyle ise bir husky ile gidebileceğim bir eğitim merkezi etc var mı ? huskyler bakılamıyacak kadar agresifmdr ?

3) huskyler nerde yaşamalı ? bahçe olmazsa olmaz mı ? yoksa evde yaşasa arada bi bahçeye çıksa olur mu ?

4) ben evde yokken köpeğimin evde kalması gerekirse bunun için herhangi bir eğitim almalı mı ? bu alışkanlık goldenlarda veya huskylerde değişir mi ?

5) huskyler söylendiği kadar havlar veya ulur mu ? en azından bazı sitelerde dendği gbi rahatsız eder mi ?

6) sizce golden retriever mı yoksa husky mi ? neden ?


fikrinizi veya bilginizi paylasırsanız sevinirim ...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1-hayır.öyle eger 40derecelerde ya$amıyorsan yazın (diyarbakır,çöl vs vs)sorun olmaz.evde gayet mutlular.

2-huskylerin egitimi goldenlardan çok da zor degil..eger yeterli ilgiyi gösterirsen en yabani köpegi bile egitebilirsin..kaldı ki bu huskylerde öyle çok aman aman bi çabayı da gerektirmez..onlar da goldenlar gibi inanılmaz akıllılar.

3-evde de ya$ar..evde husky besleyen çok tanıdıgım var,hiçbiri de bu konuda bi sorunla kar$ıla$madı..

4-sen evde yokken köpegin evde yalnız kalabilir..fakat buna güvenip hergün köpegini yalnız bırakma..onun sana her saniye ihtiyacı oldugunu unutma..bu golden,husky,rott farketmez..ama evet ufak bir iki çalı$mayla köpegini evde yalnız kalmaya alı$tırabilirsin..

5-uluma konusunu ben de duydum fakat emin degilim..onu husky'si olan biri cevaplayabilir..

6-benim goldenım var,dolayısıyla golden al derim;benden sonra husky'si olan biri cıkar husky der..bu konuda yalnızsın,hangisiyle uzun yıllar ya$amak istedigine senin karar vermen gerek..ama "golden egitmek kolaydır husky egitmek zordur diyolar.hmmm ben golden alırım o zaman" deme sakın..külliyen yalan..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

suanda bi golden retriverim var, 11-12 yasında, nekadar egitime okula vs. yolladıysam da hic fimlerdeki gibi gaste terlik getiren bi ture donusemedi bizimki :) gerci ole olsun da demiyoduk ama en azından komutları anlaması icin yollamıstık, pek uyguladıgı soylenemez.

evde kalıyo, gayet icerde de mutlu ama bahce de cok seviyo.

oldukten bikac sene sonra bi husky dusunuyorum bende
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yorumlarınız için tesskrler . husky alacaım sanrm . bi ara filmlerde flan basketboll oynayan bi golden retriever gorunce kapasitelerinin buyuklugu hosuma gitmisti . aslında retrieverlar da cok iyi bir arkadas ama huskylerin tipi cok hosuma gidiyor . hala kesin bir kara veremedm ama :s aslında onlarla bas edebilecegmi bilsem 2 tane alırım 1 husky erkek 1 disi golden ama bna cok fazla 2 tane ...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
forum alanındaki husky ve golden retriever ile ilgili başlıklara göz atarsanız aradığınız tüm bilgileri görebilirsiniz. daha öncede sorulmuş sorulardı bazıları.

1) sıcak havalarda biraz mayışırlar. fakat sanırım +40 derecede falan yaşatmayı düşünmüyorsanız huskyi pek sorun olmaz.

2) huskyler hiçde agrasif köpekler değildir. aşırı derecede insan canlısı köpeklerdir. hatta sahiplerine o kadar bağlıdırlarki yanlız kaldıkları zaman hırçın ve agrasif olabilmektedirler. inatçı oldukları için eğitimleri zor. pek çok eğitim merkezi var hatta k9 eğitimi bile verebilirsiniz. şehirden şehire göre değişiyor eğitim merkezleri. zaman zaman zorluk çekebilirsiniz, goldenlerın eğitimi biraz daha kolay olabilir.

3) huskyler çok sık ve ağır egzersizlere ihtiyaç duyarlar. bahçeli ev çok çok daha iyi olur ama her gün çok sık gezdirebilirim diyorsanız apartmandada bakabilirsiniz.

4) hemen hemen her köpek ne yazık ki yanlızlıktan hoşlanmaz. siz evde olmasanız bile onun yanında bir aile ferdi olsa çok daha iyi olur. eğer yanlız kalırsa o zaman agrasifleşip, hırçınlaşabilir.

5) huskyler diğer köpeklerden çok daha az havlamaktadırlar. ama arada bir uludukları doğru.

6) siz bilirsiniz. iki köpek türüde çok meşhur. ben huskyleri daha tatlı buluyorum. o mavi gözler beni alıp gidiyor.. :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sonunda huskymi alıyorum kesin kararı verdim . sorular hakkındaki yardımlarınızdan dolayı tesekkur ederim . mart ortası - nisan basları gibi geliyor . adını ares koyacagım :) bir de son bir sey sormak istiyorum - huskylerin ilk 4 ayında kulaklarını kırmamaya dikkat edin diyorlar . bu kadar da hassas kulaklarımı vardır ? yani pamukla flan temizleyin dediler ama tam olarak nasıl bi sekilde kulak bakımı yapmalıyım bilmiyorum .
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kulak kirma olayi severken veya bogusurken kulaklarina sert mudahelede bulunma iste :)

4 aydan sonra sanirim tamamen diklesiyor kulaklari , yavrudan yavruya degisiyo ama heralde benim bi arkadasiminki 2.5 aylikken dimdikti kulaklari.

oyle cok ozel bi kulak bakimina gerek yok , arada sirada bak eger kirli gorunurse gozune yumusak bez veya pamukla temizle.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
husky almanı tavsiye etmem. olumsuz özellikleri
sürekli ilgi ister
seveyim dersen üstünü başını her tarafını batırır
dur desen durduramazsın koşmasını engelleyemezsin
bekçilik görevi sıfır dır
biraz şaşkınlıkta vardır
sana doğru koşarken bi ağaca çarpabilir
yabancı insanlara yakınlık gösterir
kesinlikle bi golden veya rot kadar sahibine bağımlı değildir
havlaması cok nadir olmakla beraber genellikle başka köpeklerin havlama seslerine karşılık verir
benim ki kar yağdığı zaman sürekli ulur diğer zamanlar da kesinlikle ulumaz.
ama herşeye rağmen husky aldığın zaman ondan vazgeçemezsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...