Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ODTÜ...

can

Öne çıkan mesajlar

said:
unity100, 05 September 2003 20:45 tarihinde demiş ki:

burda hassas, muglak bir konu tartisiliyor. eger quotelerde kesin hareket edilmezse yanlis anlasilmalar ve karmasa olusur

gördüğün gibi sadece senin söyledigin yazıyı alarakta quote yapabiliyorum. o yüzden üstteki 10 kişinin quote yaptığı şeyi quotelamana gerek yok. Emaleth bir güzel örneklerle anlatmış bunu.[hline]Ben eskiden, evimin hemen arkasındaki top oynadığım boş araziyi geri istiyorum. Yıkın üstüne yapılan evleri
Sosyal ağlarda paylaş

said:
wanderer1985, 05 September 2003 20:43 tarihinde demiş ki:
silahlanma konusunda genel olarak unity ye katilmakla beraber unity nin fizbanin yazisindaki "ortam kosullari icinde" kismini pek degerlendirmeye almadigini /artik alamadigindan da supheleniyorum gerci ama/ dusunuyorum.[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning

darbe oldugu zaman 5 yasindaydim. insanlar 5 yasindan genelde cok az sey hatirlarlar. ben de genelde cok az sey hatirliyorum.

ama darbeden once babamin nasi beni sokaga oynamaya salmadigini - antalyanin en efendi yerlerinden birinde hem de -. kendisinin -o gun degil bu gun dahi - hic bir siyasi goruse yakinligi olmadigi halde isten gelirken bazi gunler `kurtarilmis bolge` kuran `ogrenciler` yuzunden o bu sokaktan gecerken durdurulup `sorgulandigi` icin gec geldigini ve gec gelislerinin nedenini benim o zaman icin bilmemem gerektigini, o zaman icin bir mana veremedigim, futbol denilen seyle alakali zannettigin `su kadar kisi oldu bu kadar kisi yaralandi` seklinde HER GUN olan haberleri hafizamda silik fotograflar halinde hic unutmamak uzere hatirliyorum.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

bu gunun yeni nesline ve bunun icinde bulunan yeni `sosyalist` adaylarina tabi hos geliyor bazi seyler gecmisle ilgili. ama size sunu kesinlikle soyleyebilirim ; davulun sesi uzaktan hos gelir.

yaninizda komsu 3 katli apartmanin orta katinda ogrencilere kiralanan dairede bir gun polisin 2-3 APARTMANI TOPTAN havaya ucurabilecek kadar CEPHANE bulmasinin hic bir fikirle zikirle aciklanabilir, mazur gosterilebilir yani yok. 50 yasinda emekli, kizini evlendirmis 3 katli bahceli evinin ust katinda olumu bekleyen teyzelerin fikirle zikirle alakasi yok. yeni memuriyete girmis, evlerini yeni almis orta halli insanlarin ve bunlarin 5-6 yasindaki cocuklarinin fikirle de zikirle de cephaneyle de hic bir alakasi yok.

hic kimse insanlarin oldurulmeyebilecekken, hem de kendi ulkesinde yasayan, ayni dili konusan insanlar tarafindan tarumar edilmesini fikirle, zikirle ideolojiyle aciklayamaz.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

kimsenin tutup da `karsi taraf silahlandi biz de silahlandik` demesi de bahane degil. iki taraf da ulkeyi beraberce savas alanina cevirdi. ne ben ne de hic kimse filanca ya da falanca insanin fikrinden zikrinden dolayi HAVAYA UCMA korkusuyla yasamak zorunda degil. filancanin fikri yuzunden bir yeri `kurtarilmis bolge` ilan etmesi, benim babamin annemin kafasina da silah dayayip `sagci misin solcu musun` diye sormasi da HIC BIR sart altinda kabul edilebilecek bir sey degil.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

unity, insanoglunun bugun uyguladigi (uygulamaya calistigi) yonetim modellerinin ozunde liberal dusunceler yatiyor ve su anin normlarina gore deniz gezmis'in dusuncesini savunmak icin sectigi yol yanlis.

ancak, silthanas'in da bahsettigi gibi o donemin konjonkturunde (boyle mi yaziliyordu bu :)) o adamla gidip konussaydin kendi icinde yaptiklari kendi icinde tutarli gozukebilirdi.[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Eaglewingg, 05 September 2003 20:45 tarihinde demiş ki:

bana bi tane kansız devrim söyle o adam devrimciydi o zamanlar silahlı mücadele gerekiyodu o da yaptı elinde geldiğince şunu unutma faşistler gibi masum insanları öldürmedi zaten faşistlere insan muamelesi yapılmaz insana insan muamelesi yapılır bu ülkede hala oruç tutmadığı için öldürülen insanlar var daha geçen sene oldu köpekçilere karşı deniz gezmiş gibi adam lazım

kansiz devrimmis mansiz devrimmis. BEN mi sordum o adamlara devrim yapin diye ? banane kardesim o adamin devriminden fikrinden. MECBUR muyum ben o adamin fikrine uyum saglamaya o adamin silahinin zoruyla ?

ayrica hic oyle yok efenim masum insanlari oldurmuyolardi muhabbeti yapmasin kimse, antalyada dahi iki taraf da `sagci misin solcu musun` sorusuna tatminkar cevap veremeyen kim olursa olsun sikiyodu kursunu. burada tanidigimiz insanlardan bahsediyoruz. ucuncu sahislar degil.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
wanderer1985, 05 September 2003 20:57 tarihinde demiş ki:
unity, insanoglunun bugun uyguladigi (uygulamaya calistigi) yonetim modellerinin ozunde liberal dusunceler yatiyor ve su anin normlarina gore deniz gezmis'in dusuncesini savunmak icin sectigi yol yanlis.

ancak, silthanas'in da bahsettigi gibi o donemin konjonkturunde (boyle mi yaziliyordu bu :)) o adamla gidip konussaydin kendi icinde yaptiklari kendi icinde tutarli gozukebilirdi.[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning

abi. 5 yasinda cocugun sokaga cikip arkadaslariyla evinin bahcesinde saklambac oynayamayacagi bir ortam yaratmanin konjukturu olmaz. `kurtarilmis bolge` yapip insanlarin sakagina silah dayamanin konjunkturu olmaz. bir ulkede, savas olmadigi halde gunde 150 kisinin olmesinin konjunkturu hic olmaz. boyle fikir olmaz.

bu soylediklerim bu donemin dusunceleri degil. yuzlerce yildir var. marksizmden de fasizmden de daha eski. liberalizmden de.

buna HUMANIZM deniyor.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

ayrica birinin digerini ikna edebilmesi hakliligini gostermez ki ? goring de 2. dunya savasindan sonra nurnbergde yargilanirken amerikan savcilari adamlarin bilgisizliginden oturu sasirtmis neredeyse her seyi almanyanin iyiligi icin yaptiklarina hakli olduklarina inandirmisti. taa ki ingiliz savci elinde soykirim dosyalariyla kursuye cikip soru sormaya baslayana kadar.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Silthanas, 05 September 2003 21:01 tarihinde demiş ki:
unity humanizm nedir?

ve $u anki dunyada humanizma'nin adi geciyor mu aciklar misin? =)[hline]Külliyen Yalan...

humanizm demek, insana deger vermek demektir. period.

su anki dunyada humanizmanin adi geciyor mu ne demek ?[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

adamlar da kendi caplarinda (for ex. devrim olduktan sonra) humanizm gelecegine inaniyorlardi.

onun icin bilmemne milyon insanin kurtulmasi o sirada olecek bir 5 yasindaki cocuktan onemliydi onlar icin.

yoksa merak etme kimse manyak degil, amaclari herkesi bicmek falan degildi iki tarafinda hehe :)[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning
Sosyal ağlarda paylaş

said:
wanderer1985, 05 September 2003 20:59 tarihinde demiş ki:
demokratik duzende mecbur degilsin.
onlarin duzeninde mecbursun :P

zaten sectikleri yollar da demokratik yollar degildi.[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning

hah iste. onlarin duzeni. bana mi sordular benim icin neyin iyi olduguna karar verirken.

insanlar CEBREN bir seye zorlamak iyi bir sey mi ?[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
wanderer1985, 05 September 2003 21:02 tarihinde demiş ki:
adamlar da kendi caplarinda (for ex. devrim olduktan sonra) humanizm gelecegine inaniyorlardi.

onun icin bilmemne milyon insanin kurtulmasi o sirada olecek bir 5 yasindaki cocuktan onemliydi onlar icin.

yoksa merak etme kimse manyak degil, amaclari herkesi bicmek falan degildi iki tarafinda hehe :)[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning

5 yasinda cocugu umursamayan adam cikip da humanizmden bahsedemez. elini kanla kirlettikten sonra da kimse cikip humanizm mumanizm diyemez.

benim hayatimi umursamayan adamin da fikrinin de zerrre kadar degeri olmaz gozumde.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

bahseder
5 yasindaki bir cocuk olecekse ama 1000000 tane 5 yasindaki cocuk kurtulacaksa -ki bu bir cok felsefi akim tarafindan da desteklenmistir- bahsedilebilir, cok da bahseden olmustur (ben bu olayi cozemedim hala o ayri)[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning
Sosyal ağlarda paylaş

ayrica senin gozunde hoca o, sabahtan beri geriye git diyorum biraz, geriye.
senin yetistigin ve aldigin deger yargilari kumesi ile degil, o zamankilerle degerlendirme yap diyorum.

suphelerim dusunceye donusuyor gittikce...[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning
Sosyal ağlarda paylaş

bahsedemez. yanlistir. bir milyon kisi oyle dese de yanlis olan seyin yanlisligi degismez. x tane insani kurtaricam diye x-y insani ortada savas yokken oldurmek suctur. ustelik soz konusu insanlar dusman da degilken.

ha ne oldu basarili olabilmis mi o idealleri savunanlar ? olamamis. kimse kendisini ya da yakinlarini `feda` edip `daha iyi` bir sey getirecek adama inanmaz. nasil oluyorsa daha iyi.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
wanderer1985, 05 September 2003 21:07 tarihinde demiş ki:
ayrica senin gozunde hoca o, sabahtan beri geriye git diyorum biraz, geriye.
senin yetistigin ve aldigin deger yargilari kumesi ile degil, o zamankilerle degerlendirme yap diyorum.

suphelerim dusunceye donusuyor gittikce...[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning

birader ben de sana benim HAYATIMI umursamayan adamin neyini dusuniyim diyorum. ne zamanin normuyla dusuncesiyle degerlendirirsem degerlendiriyim, benim hayatimi hice sayan adama geriye de ileriye de gitsem baksam zerre kadar deger vermem. isterse isa mesih olsun bana obur yanagini donsun.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
wanderer1985, 05 September 2003 21:09 tarihinde demiş ki:
ya kardesim sana gore yanlis
neden kendi dusuncelerini evrensel gibi gosteriyorsun[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning

evrenseli mi var kardesim ? BENIM hayatim diyorum. babamin hayati diyorum. milletin caniyla OYNAMAK kimin ne haddine dusmus. bunu onlara diyecek adam bu gun de cikar, o gun de cikmistir, 19. yuzyilda da cikti.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

Adam fikirlerini baskı ile kabul ettirmek için eger bir insanın en temel hakkı olan yaşama hakkını elinden almakla tehdit ediyorsa o adamın fikri belki türkiyeyi kurtaracak olsun yinede ragbet görmez.[hline]Ben eskiden, evimin hemen arkasındaki top oynadığım boş araziyi geri istiyorum. Yıkın üstüne yapılan evleri
Sosyal ağlarda paylaş

kardesim ben adamin yaptiklari ideal olarak yapilmasi gerekendir demedim.
silahlanmaya karsi oldugumu da belirttim.
adamin ic tutarli olabilecegin soyledim ki adamin ic tutarli olmasi onun amacinin ulvi oldugu anlamina da gelmez.
bi duzgun oku allah icin cumlelerimi.

senin %100 dogru kabul ettigin dusunce hala tartisilan bir konudur bu bir.(x kisi y kisi muhabbeti) (ha ama kanunen -su an- suctur dogru ama bu ahlaksal olarak da suc oldugu demek degil, o kismi tartismali iste)

adamin da dusuncesi senin kabul etmedigin o dusunce sistemi ile ic tutarli olabiliyor. (dikkat et yaptigi kanunsal/ahlaksal dogrudur demedim. )

adamin savundugu degerler de o zaman halkin bir kismi tarafindan desteklenip ulvi goruluyordu, iste bundan dolayi adam bi kesim tarafindan hala sevilir.

adam da o degerlerin o kesime (ki bu kesimin cogunluk oldugunu dusunuyordu) mutluluk getirecegine inandigi icin x-y muhabbetiyle kendini ic tutarli gordu mesela ?

(not: bu yazdiklarim genel olarak bi insan icin, deniz gezmis'e ozellestirmeyin)

edit:typo[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning

[Bu mesaj wanderer1985 tarafından 05 September 2003 21:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

yahu fizban. sagci misin solcu musun diye soran adamlar o `ulvi` devrim icin silahlanan adamlardi. adamlarin dosyalari oldurdukleri isimler hala yargi makamlarinda sakli. isteyen arastirir bulur. silahi belli bir amacla eline alip da adam oldurmemis siyasi olmaz.

wanderer benim soyledigim sav tartisilabilir bir sav degil. bu gezegenin gelisim evresinin HER safhasinda canlilar kendi yasam haklarini savundular. ben de yasam haklarimi savunuyorum. bunun felsefesi olmaz, polemigi olmaz. cunku bu benim yasam hakkim. x-y meselesi degil bu. filancalarin falancalari oldurmesi, ya da bunun ilke olarak kabul edilebilir ya da kabul edilemezligi degil. adamin ic tutarliligi da zerre kadar umurumda degil. adam beni OLDURMEK istedikten sonra organlarinin yerinde altin tasisa benim umrumda olmaz. bunun da felsefeyle bir alakasi yoktur, TUM CANLILARIN icinde HER DAIM var olan yasama icgudusudur.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...