arenda_duwcal Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 ahmet ümitin hayatını aradım bulamadım zaten sinir krizleri geçiriyorum şu anda..... yardım edin lütfen :( çok acil... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
turambarturin Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 google sağ olsun iki tık tık buluverdim... al bakalım... Ahmet Ümit Ahmet Ümit, 1960 yılında Gaziantep'te yedi kardeşin en küçüğü olarak dünyaya geldi. 1983 yılında ilk öyküsünü yazıncaya kadar bir ilkokul, bir lise, bir de üniversite (Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi Fakültesi) bitirdi. Ama gerçek eğitimini ortaokul yıllarında başlayıp giderek amansız bir tutkuya dönüşen okuma serüveniyle sağladı. Ahmet Ümit, yazın yaşamına öyküyle başladı, yine de ilk yapıtı 1989 yılında yayınlanan Sokağın Zulası adlı şiir kitabı oldu. Yaşadığı dönemin politik etkilerini taşıyan kitap, karanlık günlerin bunalttığı genç bir insanın ütopyasına sımsıkı sarılışını ve ölümü konu alan şiirlerden oluşuyordu. 1990 yılında kendisi gibi iflah olmaz bir grup edebiyat tutkunuyla `Yine HİŞT' adlı kültür sanat dergisini çıkardı. `Yine HİŞT' yedi yıldır inatla yaşamını sürdürüyor. 1992 yılında yayınlanan ilk öykü kitabı Çıplak Ayaklıydı Gece, yayınlandığı yıl `Ferit Oğuz Bayır Düşün ve Sanat Ödülü'nü aldı. Bu kitap Ahmet Ümit'i yazın dünyamıza tanıtan ilk kitap olma özelliğini de taşıyor. 1994 yılında Bir Ses Böler Geceyi adlı uzun öykü kitabı, ardından da Masal Masal İçinde adlı çocuk kitabı yayınlandı. Bu yıllarda Ahmet Ümit, polisiye romanlar üzerine inceleme-tanıtım yazıları kaleme aldı. Kitaplarının tümünde varolan gerilim duygusu ise Sis ve Gece adlı polisiye romanında kendini tümüyle dışa vurdu. edit:bi tane daha buldum... Kamu Yönetimi Bölümü'nü bitirdi. 1985-1986 yıllarında Moskova'da Sosyal Bilimler Akademisi'nde eğitim gördü. Ahmet Ümit'in ilk kitabı 1989'da yayımlanan Sokağın Zulası adlı şiir kitabı oldu. 1992'de ilk öykü kitabı Çıplak Ayaklıydı gece yayımlandı. Bunu 1994'de Bir Ses Böler Geceyi, 1999'da Agatha'nın Anahtarı, 2002'de Şeytan Ayrıntıda Gizlidir polisiye öykü kitapları izledi. 1995'te hem çocuklara hemde büyüklere yönelik Masal Masal İçinde'yle farklı bir tarz denedi. 1996'da yazdığı ilk romanı Sis ve Gece, polisiye edebiyatının başyapıtı olarak değerlendirildi. Bu romanın ardından 1998'de Kar kokusu, 2000'de Patasana, 2002'de Kukla, 2003'te de Beyoğlu Rapsodisi adlı romanları yayımlandı. [ Mesaj 11 Şubat 2006, Cumartesi - 15:56 tarihinde, turambarturin tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arenda_duwcal Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 alla alla ben saatlerce aradım bulamadım kaç kişi aradı nerden buldun sen? :) çook saol cnm hayatımı kurtardın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
turambarturin Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 google => ahmet ümit biyografi bişi değil her zman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arenda_duwcal Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2006 o_O bende bakmıştım oraya ama...ama.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar