irin Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 ya deli gibi temizlediğim halde,kaplumumun ustu yosun tutuo surekli ki sadece bagası tutsa yine ii kollar,bacaklar her yer..temizlemesi zor oluo baya,malum hayvan korkmasın die nazik nazik,ama 3 gun sonra tekrar aynı kiri barındırabilior..nie ki bu yemden kaynaklanıo olabilir mi,daha öncede kaplum baktım hic bölee bişiyle karsılasmadım..yardımm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 akvaryum deneyimlerimden sölüyorum ki kaplumbağanı güneş almayan bi yere koy. + yosun kötü bişey değil. bide yosunun rengi ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irin Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 daha cok yesil,ama bölee kahverengilik de var. ama kahverengi olanlar yosundan ote bişi sankii sumuk gibi kıvamları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 kahverengi yosun fazla ışıktan olur. Akvaryumdaki yosun oluşumunun başlıca dört sebebi vardır; 1-fazla ışık, aydınlatma 2- az ışık, yetersiz aydınlatma 3- akvaryuma gelen güneş ışığı 4- akvaryum suyundaki gereğinden fazla Nitrat değeri - nitrat çözümü; akvaryumun dibinden %50 civarı su çekilerek giderilebilir.ancak kaplumbaga akvaryumunda su az oldugu için nasıl olacagını bilemiyorum.sık sık suyunu değiştirmek idealdir. nitrat neden oluşur? akvaryuma atılan yem kalitesizdir.yem artıkları ve kaplumbaga dışkısı nitrat oluşumuna yol açar.bi başka çözüm akvaryuma bitki dikmek olabilir.bitki nitratı gübre yerine kullanır.kaplumbaga akvaryumuna lemna minor ya da anubias nana cinsi bitki dikebilirsin.kaplumbagan büyük ihtimalle lemna minor'ü yer.ama anubias'ı yiyeceğini zannetmiyorum.belki onuda yer coşarsa.sen en iyisi suyunu sık sık değiştir.fazla yem atmamaya özen göster. [ Mesaj 09 Şubat 2006, Perşembe - 20:12 tarihinde, Fistan tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irin Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2006 saolsınn valla.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar