Sabrina Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 İstanbul'da okçuluk hakkında bilgisi olan var mı, pahalı bir spor mu, nerde nasıl yapılır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irin Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 www.turkisharchery.org dan federasyona mail atarsan ilgilenirler.. ayrıca yaklasık 5 kez okculukla ilgili topiklere cevap yazıorum adminler,her seferinde silinio bu sabit kalsa(hani yeni pati hos pati) barii cunku eminim yine acılacak,tabi bu nacizane önerii,admin sizsiniz.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sabrina Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2006 www.turkisharchery.org ve www.biiok.com adreslerini zaten biliorum.Ama bilen varsa hızlı bilgi istemiştim.Saol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lethious Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 profesyonel olarak yapmadım ama, biraz zor ve koordinasyon ve dikkat istiyormuş. birde eğer bu sporu yapacaksan zamanın olması gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alo-matik Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 kuzenimle birlikte atıldık spora yaklaşık ben 500 (hedef tahtasını ben aldım) o 300 ytl lik ekipman aldık. daha profesyonel bi girişimimiz yok ama malzemeleri genel olarak sayabilirim: yay ben makaralı tercih ediyorum avcılık için istediğim için. ama biraz daha okçuluk olayını yakalamak istiyosan olimpik alabilirsin atış gücü olarak fark var tabi ama aldığın yaya bağlı tabi o. makaralı ve olimpik arasındaki en büyük fark; makaralıyı germek başlarda zordur ama tam gerdiğin zaman rahatlar ve rahat hedef alırsın. olimpikte ise ne kadar gerersen o kadar zorlaşır ama tabi adam gibi atış yapmak istiyosan tam germen gerekli. güç olarak 2 sini de denedim ve makaralının yanına yaklaşamıyo olimpik. ok 2018 aliminyum sivri uç aldım 10 tane. çok bükülüyolar, hatta kırılabiliyolar bile (makaralıda attığımda 1 kere kırıldı. yay çok güçlü) sert bir maddeden al bence inceler daha az bükülüyo bunu söyleyebilirim sadece. kol koruması makaralı alacaksan bunu kesinlikle almanı tavsiye ediyorum kuzenimin hiç sorunu olmadı bu konuda ama bence gerekli. parmaklık yada tetik mekanizması uzun süreli çalışacaksan yada soğuk havada atacaksan bence parmaklık gerekli. tetik mekanizması ilerde alırsın ihtiyaç duyarsan. sadakucuz ama gerekli bişey bunlar dışında çanta alabilirsin noolur noolmaz diye ok yatağı gibi parçaların yedeklerini alabilirsin. benim gibi hedef tahtası alabilirsin. bide tavsiye edeceğim yayının sertliğini ayarlamak için l_ şeklinde anahtar var (adını unuttum) onlardan al. ve son olarak 10 ytl ye okçuluk kitabı var. bende kuzenim de http://www.okculuk.com/ sitesinin mağzasından aldık. alırken ayarları yapıyolar istersen oku yerleştireceğin yere bi metal takıyolar. oklarının tüyleri çıkınca yapıştırıyolar (1 derece eğimi olması lazım tüyün). bunun dışında başlarsan asla yay boşken atma yaya zarar verir hatta kırabilir bile. çalışacak yer bilmiyorum poligon gibi bulursan mesaj atarsan sevinirim. biz beykozdaki bi eski koltuğa attık şimdiye kadar. koşuyolunda hedef tahtasını boş bi alana götürüp çalışmak gibi bi süşüncemiz var ama kar yüzünden heryer ıslak hala. yani okçuluğa başlayınca çalışma yeri sorunun da oluyo biraz. tabi biz bi yer bilmediğimizden bööyle bi sorunumuz var senin çalışacak bi yerin varsa sorunun yok. son olarak ben tavsiye ederim ama başlamak sana da bağlı tabi. o mağzaya git bikaç atış yap seversen başla bence. [ Mesaj 13 Şubat 2006, Pazartesi - 11:08 tarihinde, Alo-matik tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irin Mesaj tarihi: Şubat 19, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2006 valla sab. daha önce hic ist.e yarısmaya gitmedim o yuzden antrenman sahaları hakkında bi fikrim yok,antronorlerinin ismi metin gazoz bi tek bunu biliorm..eger profesyonel sekilde bu işi yapmak istersen enhaftada en az 3 gununu ayırmalısın(gerci bu sadece bizim bölge antalya icin gecerli olabilir)bi klube baslarsan onlar senin hemen hemen butun malzeme ihtiyacını karsılarlar.şimdiden kolay gelsin diorumm cunku bu bi viruss bi kere yay gerdiğinde asla kurtulamayacagın bişiii.)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2006 verilen linklerde bulamadım, ankarada okçuluk eğitimi verilen biryer bilen var mı? ankarada nasıl başlarız okçuluğa. bilgisi olup da paylaşan olursa sevinirim:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
THARKAS Mesaj tarihi: Mart 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2006 ben bi ara merak saldim taki çubuğu catlamis bir oku kirise takana kadar. oku attim ucu catlak oldugu icin sivri kosesi parmagima girdi hastahanede parcalari cikardilar tek tek. bir dahada elimi surmedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar