Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

pc'ye çift monitör bağlamak

taz

Öne çıkan mesajlar

selam, odamda kullandığım bir pc var. ve de salonda plazma tv var. plazmada film falan izlemek için istiyorum. hani monitörden bilgisayara giren bi kablo olur ya. o kablodan bilgisayardan salona kadar uzanacak bir uzunlukta bulabilir miyim? elektrikçilerde var mıdır? 8 10 metre gibi bir şey lazım.
bir de onu oraya uzattıktan sonra ikisinden de görüntü gelmesi için ne yapmam lazım. windowsta ne gibi ayarlar lazım. ek program falan gerekiyor mu. denemedim hiç bilmiyorum. bilenler aydınlatırsa sevinirim :)
not: ekran kartımın arkasında 3 tane çıkış var. 1 tanesi şu an monitöre bağlı olan.
Sosyal ağlarda paylaş

ekranın LCD ekran değilse büyük ihtimal DVI çıkışın ve TV-out çıkışın var şu an açıkta. DVI çıkışla plazmaya bağlanır mı bilmiyorum tam olarak, ama öyle bişey olması lazım. Eğer o yalansa, :P TVout için gerekli iğne sayısında kablo, bu kabloya uyan bi scart çevirici gerekicek sana. (bu arada choaxial mıydı neydi o tür bi giriş varsa tvde scart çevirici gerekmeyebilir.) Ama sen çeviriciyi al 1 ytl falan bişey zararı olmaz. Kadıköy Yazıcıoğlunda istediklerini rahatça bulabilirsin. Bi de dikkat et, tv out'un kaç iğneli olduunu iyi say, bi sürü değişik iğne sayısı var çünkü..

[ Mesaj 08 Şubat 2006, Çarşamba - 11:33 tarihinde, Mr_Hand tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

plazmalarin hemen hepsinde - olmayan gormedim - dvi giris var ama yanlis bilmiyorsam dvi kablo icin 10 mt biraz uzun . goruntu ve ses kalitesinde kayip olabilir .

uzunluk konusundan emin degilim ama niyeyse oyle bir bilgi kirintisi kalmis aklimda arastirmak lazim onu .

[ Mesaj 08 Şubat 2006, Çarşamba - 22:41 tarihinde, huun tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

abi 37 ekrana nie çekiosun ki sen de :)
Bu DVI çıkış nası bişi oluyor
plazmada giriş yeri var normal LCD monitörü bagladıgım kabloyu plazmaya takınca görüntü veriyor.
ekran kartında 3 çıkış var
1iyle plazma 1iyle normal monitörü mü kullancam acaba
bi de şey düşündüm ben
aynı şekilde ses olayını falan da tasımak lazım
cok kasıcak o da
vazgeççem sanırım
sanırım en kolayı film izlerken pcyi salona tasımak :D
Sosyal ağlarda paylaş

taz
hem televizyon hem monitor ayni anda kullanmak istiyosan soyle yapacaksin. Monitor'un normal bagli olacak (dvi veya eski tarz) ve tv out kablosuyla televizyon. Ekran kartinin ayarlarindan 2 secenegin var. Biri split screen , bunu televizyon + monitorle kullanirsan iyi sonuc alamazsin. Bu ekrani ikiye boler bitanesine yarisini digerine obur yariyi (yatay veya dikey) verir. Yani bu secenek 2 monitoru yanyana koydugunda guzel olur. Digeri clone , bu iki goruntuyu bolmeden birebir iki ekranada yansitir yalniz tek sorun sudur ; hangi ekrani birincil ekran yaparsan onda film izleyebilirsin . ikincil ekranda acacagin her turlu .mpeg .avi .hede dosyalari oynamaz siyah ekran cikar. mesela diyorsan ben iste efenim internete gezerken monitore bakarim ama film , oyunda (ki bu farketmez ikisindede cikar) televizyona bakarim , o zaman televizyonu birincil ekran monitoru ikincil ekran yapacaksin. daha fazla sorun olursa [email protected] ye gel yardim ederim
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...