Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nereye Kadar?


Fragrant

Öne çıkan mesajlar

Kafamı uzun süredir meşgul eden ve beni aşırı derecede rahatsız eden bi konu var: Türkiye'de rock müziğin geleceği...

Bu müzikle uğraşan insanların,özellikle barlarda çıkan grupların, kendi müziklerini yapmak için uğraşmamaları ve piyasa rock şarkılarını albümdeki halleriyle bire bir çalmalarıyla bu müziğin ne kadar ilerleyebileceğini merak ediyorum.Ve acaba bu konu bitek bana mı batıyo bunu da merak ediyorum.

Rock barların bu müzikten anlamayan insanların elinde olması ve buralara giden kitlenin MTV'de çalan şarkıların aynısını canlı dinlemeyi tercih etmesi beni delirtiyo.

Yani rock müzik piyasasındaki grupların %90'ının Amerika ve İngiltere çıkışlı olmasının tek nedeni müzik şirketlerinin oralı olması değil. Şu anda dünyayı sallayan gruplar, oralardaki ufak müzik klüpleri ve publarda kendi müziklerini yaparak başladılar bu işe..

Olayın maddi boyutu da var aslında.Yani bu barlarda çalan grupların çoğu öğrenci grupları ve paraya ihtiyaçları var. O yüzden asıl görev buralara giden insanlara düşüyor. Kendi bestelerini çalan grupları (iyi olsun,kötü olsun) desteklememiz gerek..

Eğer böyle devam ederse torunlarımız da oturup Pentagram'la övünmekten başka bişey yapamayacaklar![hline]I can forgive and I'm not ashamed
to be the person that I am today..

Staind - So Far Away
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...