Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bu terbiyesizlik değildir de nedir allah aşkına

Wispy

Öne çıkan mesajlar

propagadandaya göz yumulduğu vakit asıl istediklerini elde edeceklerdir.. bu vicdanlarına zıpladımın cocukları elbet hak ettilerini alacaktır.. Olay Din meselesi kesinlikle değil zaten dinsiz oldukları belli, olay saygı ve $erefsizlik meselesi.. herkes domain sitesine mail göndersin.
Sosyal ağlarda paylaş

ilk olarak, insanlarin hassas olduklari birseye dokundugundan ve inanca dokundugundan bence yanlis birsey.
ama bunu PKK ya veya bir cinayete baglamak düpedüz sacmalik.

Ayip ya, insan hayatindan bahsediyorsunuz burada. Her ne yapmis veya yapmamis olursa olsun, 1400 yil önce yasamis bir insanin neye benzeyip benzemedigi, bir insanin hayatindan daha degerli olamaz.
Dini degerlere saygisizlik varsa, sikayet edersiniz olur biter, ama böyle sacma baglar kurmayin.

edit : siteyi göremedim banned falan diyor, tahmin yürüterek yazdim

[ Mesaj 09 Şubat 2006, Perşembe - 22:13 tarihinde, Penthesilea tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

adamlar iki karikatürlerle dedikleri herşeyi ispat ettiler helal olsun valla.arada kültür farkı olduğu için o karikatürler onlara gayet normal gelirken bizi çileden çıkartıyor.adamların forumlarında biraz gezin göreceksiniz sadece karikatür için bu kadar şeyi yapan insanlar neler yapmazlar diyor hepsi ve karikatürlerin sayısı da gittikce artıyor.sen değil 1 tane 10 tane danimarka elçiliği yaksan boşa.tam da adamların istediği şeyi yapmış oluyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Rahan ilkokul çocuğu verir böyle cevabı gerçekten din ile ilgili konularda gözüne sokarak inadına tahrik etmek ile senin dediklerinin arasında fark var. İkiside aynı şey değil.

Tekinde dine hakaret ediliyor, tahrik amaçlı tamamen.
Öbüründe ise karşıdaki kişi dine uymadığı için durup dururken sinir kapılıyor.

[ Mesaj 11 Şubat 2006, Cumartesi - 01:39 tarihinde, Chemical tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

@Soulless
elciligi yakanların başı belaya girsedi şuana kadar çok dan engellenilirdi elcilige olan saldırılar.
Oysaki bu olay yüzünden bir din adamları öldürüldü,o ülkenin malları alınmadı,bir nevi zarara soktular,o ülkeden ve başka ülkeden bazı din adamlarının açıklamaları,düşünceleri özürdileme yönündeydi,halkın bir kısmıda özürdileme taraftarı olduğunu gördük ve böyle bir karikatür çıktığı için bir yayın kuruluşu
basınıda kendi devlet başkanının karikatürlerini yayınladı,bunları yapanlar müslümanlar değil.

Bina yakıp adam öldürmek dogru değil elbette ama onlarında böyle bir karikatür çizmeleri en başında yanlıştı.
Sosyal ağlarda paylaş

@Chemical:
böyle bir cevabı da kendini büyümüş sanan ergenler verir. ehe.

1.tahrik olunan şeyler herkes için farklıdır. bu şeyler arasında dinlerin ayrı/özel bir yeri yoktur, olmamalıdır. "rahan kötü bir programcıdır" gibi bir cümle benim için üst düzey bir tahrik sayılsa da, kalkıp kimseden bunun söylenmesinin yasaklanmasını talep etmem ayrıca bu talebim de dalga konusu olur. ha eğer bu talep sadece dinler için geçerli olursa rahanizmi kurmam 10 sn sürer.

2.bir insanın bir şeyi yapmaktaki amacını bilemezsin.
mesela biri kalkıp "bu velvele içinde avrupalıların savunduğunu savunuyooor! bizi tahrik ediyooo" diyebilir rahatlıkla. ama yanılır tabi ki. söylenilenlerden tahrik oluyor olman karşındakinin seni tahrik etme amacı güttüğünü göstermez

3.her hakaret bir tahrik sayılabilse de, her tahrik bir hakaret sayılamaz. muhammede hakaret etmek tahrik olabilse de, "muhammed peygamber değildir" dmek de birilerini tahrik edebilir ama hakaret değildir.

kısacası "muhammede hakaret etmek suçtur" önermesini genelleyip genelleyip alanını genişletip genişletip "insanları dini kullanarak tahrik etmek suçtur" yaparsan olmaz, bunun alanını isteyen istediği kadar genişletebilir. "Chemical trebuchet yaratmıştır, bu allah'ı taklit etmeye çalışmaktır! bu günahtır ve isteyerek beni tahrik etmeye çalıştığı için suçtur!" diyebilir birileri yani bilemiyorum.

[ Mesaj 11 Şubat 2006, Cumartesi - 10:04 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ocean senin mesajindada ayni garip denge var hatta dengesizlik demek lazim.Sanki diyorsunki konsolosluk yakmak yada insan oldurmek elbette kotu ama o karikaturlerde okadar kotu hatta daha kotudur ???? Birsuru baska kisininde bu forumlarda benzer seyler yazdigini gordum. Hangi devirin zihniyeti bu ? Nezamandan beri size kufur eden daha suclu oldu katilden? Ayip yahu.Herkesin once cikip katillere alkis tutmak yerine onlari elestirmesi lazim sonra karikaturleri , cunku bir tanesi bariz cok daha kotu bir olay.Ama gaza mi geliyorsunuz yoksa iyi ve kotu kavramlarinizimi yitirdiniz anlamiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

bazılarının kustal ineklerini katlederken, papayı bazı karikatür ya da benzer şeylerde osurtup göbek attırırken hava hoş oluyo fakat bizim kutsallığımıza gelince aslan kesiliyoruz.. tamam ben bunun doğru olduğunu savunmuyorum da aynı hassasiyeti diğer olaylarda da göstermeliyiz.. ayrıca adamların basın ve düşünce özgürlüğü var.. adamların bizim inancımızı taktığı mı var..! çıkan olaylarda da zararı yine müslüman topluluklar görecek.. hakkımızda hayırlısı.......
Sosyal ağlarda paylaş

Turk insani nekadar saf bir millet yahu.Birde kurnaz saniriz kendimizi.Ufacik birseyden gaza geliyoruz.AKP iktidara geldi herkes din duskunu olmus.Ben tam o degisim yasanirken yurtdisina tasinmistim oyuzden farkedemedim hemen ama bariz ortada yani.Havadaki genel egilim neyse cogunluk onun pesinden gidiyor.
AKP de koyun postunda kurt gene.Adamlar Inkilap tarihi kitabindaki Ataturk`un esinin basi acik resmini carsafliyla degistirip , bukadar yillik seyh sait isyanini dogu isyani yapmislar.Bundan daha bariz takiyyecilik olmaz yani.Birarada icki yasagi getiriyorlardi.
Kanmayin herseye bukadar cabuk , kullandirtmayin artik kendinizi
Sosyal ağlarda paylaş

@Soulless
bir toplumun inançlarına edilen hakaretin sonuçunda böyle birşeyin olmasını ben normal karşılıyorum.
Biri bana sorsadı böyle birşey yapılsa neler olur bunlar aklımdan geçerdi,bunları herkes düşünürdü bunu bile bile böyle şeylerin ortaya konmasıda bir başka olay tabiki.

teksen akıllısın başka dinine inan kişiler buna karşı çıkıyor özürdilenmesi yönünde düşünceleri bunu başka din adamlarıda belirtiyor.
Konu akp ye çarşafada geldi ya helal olsun nediyeyim.

ayrıca hala basın özgürlügü deniliyor bence karşı tarafın yorumlarını düşüncelerinide okuyun,izleyin bakın onlar nediyor bu konu hakkında.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...