Dragonmax Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2003 Sevgili grafikçi arkadaşlar, matrix efekti üzerinde bi iki gündür uraşıorum, fakat maalesef tam kıvamı tutturamadım. http://www.eyesondesign.net/ de matrix efektli örnekler vermişler ama kah benim ingilizcemin biryerden sonra yetersiz kalmazı kah kullandıım ps nin 6,1 olması (ps sürüm farkı site ile) baya bi problem yaratıor. Bi de üstelik masklarla fln hiç aram yokrue, ben ne kadr aralarına girmek istedişmsede onlar beni almadı, yani maske fln yapamiorum, ne işe yaraadıınıda bilmiorum :D neyse ama adamın yazdıklarını anladıım ve yapabildiim kadarıyla yapmaya çalıştım, neler yaptım: -bissürü ayzı yazdım, dik dik, boutları faklı olarak çoğalttım -sonra aralarından bir kaçını, başka bir boş resime kopyaladım (layer olarak) -sonra ekrandaki tüm ayrık haldeki onlaca yazıynın layerlarını birleştirdim -üstüne filtreler/sağla/farkbulutları (sürüm türkçe yaa allah kahretsin karizma çizildi hehe) -şöle bi adam benzedi -sonra o ayırdıım ayzılarıda alıp yerleştidim, ve her birine ayrı ayrı farkbulutlarını yaptım -sonra en arkadaki, tüm hepsini kapsayan yazıların olduu layera, bi guassian blur attım, bide aşşağı yukarı uzantılı hareket bluru(türkçe ve ingilizce karıştı haha) -işte en son da matrix yazısı vs fakat yapamadıım şey, maalesef, o parlamalar, arada atraksiyon gibi giren parlama efekti, onu bi kere dış ışıma ile ypmadıığı çok açık, arkaya layeri çoğaltıp, beyaz ışık kaplayıp, hareket bulanıklığı attım ama malesef, olmadı, yahu o aradaki, kesjkin parlamlar nasıl yapılır allahaşkına??? işte benim yaptıım üstte, ve alta da adamın yaptıı... yardımcı olursanız acayip sevinirim, teşekkürler...[hline]Mazda Namazda® .::. Liselim .::. Dev Fatih :hrr:
Craven Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2003 hatan şu arka fontaki matrix yazıları normal yazılar değil farkındaysan.onun fontunu sana bulabilirim alsında.farklı karakterleri war o fontun. matrix yazdığın font doğrudur iyidir kıyadır[hline]The next time you're having a bad day imagine this; You're a Siamese Twin. Your Brother,attached at your shoulder,is gay You're not. He has a date coming over tonight. You have only one **s www.hayalkent.net/freestyle
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2003 o parlamayı şöle yapabilirsin heralde. yazıların olduğu layerı shift+click yap seçili alan olsun. yeni layer aç. x-clouds yap, brightness contrasttan siyah beyazı iyice keskinleştir ve beyaz oranını azalt.-x sonra layer blendi color dodge yap. istediin hale gelinceye kadar ctrl+u ile brightnessı düşür. iki x arasındaki yeri brushla yapmayı tercih ederim şahsen. fakat tabi ki başka bisürü yolu oabilir.[hline]Böyle de kültürlü bi insanım yani.
dominic Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2003 Oncelikle anacim kodlari almaniz lazim..http://dbot.org/Matrix Code Font.ttf Daha sonra, yesil (tercihen rgb:0 255 0)yazilar yazilir. layer rasterize ve duplicate edilir. bir layer gaussian blur ile 0,5 blur edilir ve blending olarak luminosity secilir. daha sonra image flatten edilir, background duplicate edilip diffrence clouds(fark bulutlari dedigin efekt) uygulanir, blending olarak color dodge secilir ve opacity 50 yapilip, keyfe gore image adjustments'dan levels ile oynanir. son flatten edilip servis yapilir. luminosity aydinlik ve parlak renkleri alt layera geciren bir blending cesididir, bu tip hafif parlak gozukmesi istenilen yazilarda veya resimciklerde basari ile is gorur. orda sana diffrence clouds yaptirmasinin sebebi parlak harflerle tek tek ugrasmadan kolayca halledebilmen, ancak clouds ile pek guzel olmuyor. biraz manual olarak bakmalisin. bunu baya bir zaman once yapmistim, ornek olabilir.. Oglen 12:30'da Esra Ceyhan'la A'dan Z'ye de bir dominic ustadan photoshop tariflerinde gorusmek uzere.
Dragonmax Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2003 ilginize çok teşekkür ederim, saolun arkadaşlar, ben bi sabaha kadar çalışıyım üstünde, bakalım becerebilicekmiyim, bu arada arkada kullandıım fontların doğru fontlar olmadığını bende biliyorum, ki zaten örnek resmi yapan vatandaş da, coruer new kulanmış... bi japon ark var, arka sokakto oturuo, onunlan inceledik, matrixteki orjinaş karakterlerin tamamı japon alfabesindenmiş, yani ps de orjinal matrix yapabilmek için, önce japonca destekli fontalr vs (kasış yani) bulmam lazım.. "hoca" saol :D bu arada ben horacegoesskiing'e hoca diorum da hihi [hline]Mazda Namazda® .::. Liselim .::. Dev Fatih :hrr: [Bu mesaj Dragonmax tarafından 26 August 2003 02:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Dragonmax Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2003 hoca ya, benim biraz kafam karıştı, biraz daha yazrdımcı olursan çok ii olur: şimdii: -layera shift+click demişsin, ama yandaki layer tooldaki layera mı, yoksa, o layeri seçip de ekrandamı yazpıcam bunu, ki ne yaparsam yapıyım,pek bi etkisi olmuyo ?? anlam veremedim valla -demişsin kü: ""x-clouds yap, brightness contrasttan siyah beyazı iyice keskinleştir ve beyaz oranını azalt.-x sonra layer blendi color dodge yap. istediin hale gelinceye kadar ctrl+u ile brightnessı düşür"" -bu x- ler ne oluyor, coluds u, yeni layera mı yapıcam, yoksa o layeramı, ki coulds yapınca olayın ..ku çıkıo -layer blend demişsin ya, blend hedesinin türkçesi ne, ben tr kullandıım için, ah keşkem bi ing 7,0 olsaydı biraz daha annatırsan çok sevinirim...[hline]Mazda Namazda® .::. Liselim .::. Dev Fatih :hrr:
Dragonmax Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2003 ya valla annamadım, burda ps ekranının önünde elim börümde bekliorum, birisi acucuk daha annatabilirmii lütfeeeen :utaniem:[hline]Mazda Namazda® .::. Liselim .::. Dev Fatih :hrr:
Dragonmax Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2003 eveet nihayet bitti, aslında tam olmadı yine yaa, en azından baya bi yaklaşmayı başardımmm... şimdi şöle bişi söliim, o karma karışık işlemleri fln, yapmadım, tek yaptıım, tüm yazıların layerlarını çoğaltıp, (üste aldım9, renklerini beyaza yaklaştırıp, byeaz renkli dış ışıma yaptım, sonrada 300 lük silgi ile, cart cart, araları sildim, ve işte böle oldu, fakat burdaki en büyük hata (bence) biraz fazla bluur yaptım, ayarı kaçım hihih[hline]Mazda Namazda® .::. Liselim .::. Dev Fatih :hrr:
DeamoN Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2003 tyebrikler çok bulanık olumş bazı yerelr ama ç.ok güzel[hline]OSI Acc ı satıom..kelepir abi bariz
arcane Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 ilk yaptığın daha çok benziyor 2. fazla beyaz olmuş ve bazı yerlerde blur ü mu tutturamamışsın bilmiyorum ama çok yayvan olmuş font, daha clear olmalı, blur etraftaki renkleri değiştirecek kadar olmamalı[hline]:: arcane ::::::::hp:hss::::::::1::::::::2::::::::3:::::::: Dreaming of Zion awake Sleeping awake Dreaming of Zion awake Can't stop sleeping awake
Bonus Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 PHotoShop'u geç ya al bi 4D Studio Max 5 dakkada Bullet Time efekti yapıyorsun:)[hline]Bonus, Cin , Hobbit, Frodo, Baggins, Merinos, Penguen, DM ve hatta hoooopit uzar daha... koray15 14-17 ağustos da neler neler dedi 3 farklı nick ile de buraya sığmaz [b][i] MKC Frp ortamı(Flash gerektirir) Buraya Tıklayaman
Ragnar Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 altakı layerı duplucate edit üste kalan layerıde layer opp dan over yaparsan arkasındanda altakı layerı change color yaparsan aynı renklerı ve parlaklığı elde edebilirsin
Dragonmax Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 teşekkürler, yardımlarınız ve eleştirileriniz için, haklısınız, son çalışma baya bi bluurlu olmuş, bu gün oturucam baştan daha temiz bi çalışma yapıcam, baya bi kasıcam, hoş ingilizcem daha ii olsa, şunun orjinal yöntemini kapıcam ama, ne yapalım, icat ihtiyaçtan gelir, bu tür şeyler de yaratıcılığı geliştirir öyle değilmi :D, ben gidiyim de biraz daha çalışıyım, kasmak lazım :d herkese teşekkürler, saolun arkadaşlar, saolun...[hline]Mazda Namazda® .::. Liselim .::. Dev Fatih :hrr:
Dragonmax Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 Arkadaşlar nihayet kıvamı tutturdum, heheeey, belki bazı ufak tefek hatalarım vardır ama olsun artık yüzüme vurmayın, çok uraştım hihih :D, işte resim, bu arada diğer bi arkadaşa da teşekkür ederim, matrix code fontunun linkini verdii, için, saolun arkadaşlar, hepinize çok teşekkür ederim, bir başka problemimde görüşmek üzere :D[hline]Mazda Namazda® .::. Liselim .::. Dev Fatih :hrr:
MrMedia Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 [hline]IpAdresimNe.ComMatrix Code SystemKomiter Gosudarstvennoi Bezopasnosti
Dragonmax Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 baktımda, yine bluur biraz fazla kaçmış, ayrıca büyük bi eksikliim var, oda derinlik, adam arkaya hiç bir parlama efekti olmayan küçük puntolu yazılar koymuş, acayip bi derinlik vermiş, ben yapmadım onu, artık bi dahakinde (matrix yapmaktan kusacam şimdi).... Bu arada en büyük farkı keşfetmiş bulunuyorum, ben 4.1kullandıım için, bu sürümde yukardan aşşağı yazı yazmada harfler yan yatıyor, yanlızca 7.0 da ayarlayabiliosun, harfler dik olarak inse aşşağı, başka hiç bi problem kalmicak valla :D [hline]Mazda Namazda® .::. Liselim .::. Dev Fatih :hrr: [Bu mesaj Dragonmax tarafından 26 August 2003 14:43 tarihinde değiştirilmiştir]
_Sir_Lancelot_ Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 kodlar 0 1 olmıcak mı yaf[hline]İCQ::yapma: MAİL::hrr:
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 o x- bi nevi tırnak işareti x- ile -x arası yerine şöle yapabilirsin dedim ya o işte. blendin türkçesi ne bilmiyorum. türkçe fotoşoptan da tiskiniyorum. fiyakalı bula ne demektir ya. :)[hline]Böyle de kültürlü bi insanım yani.
SadButcher Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 Derinlik vermek için Layer transparency leri ile oyna daha arkada olan satır daha az görünen ve daha küçük olandır kendine bir algoritma tayin et mesela deki bu nesnenin diğerine uzaklığı 0,5 punto ve 5 tranparency ile belirlenir ve uzaklaşan satırların buna göre aynı oranda diğerlerinden x eksenindede araları açılır böylece nesnelere gerçek perspektif verebilirsin.[hline]"Onzac" Clan Martian Artist "Ederan" Clan Fixör "Gafur" Clan Enforcer "Story of SadButcher"
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 sad bu konuda da boş diilsin bakıyorum. bak bak bak. kıskancam seni bu gidişle ben. :)[hline]Böyle de kültürlü bi insanım yani.
Dragonmax Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 evet saol, diğer çalışmamda derinliğide göz önünde bulundurucam, ayrıca bu gün yarın gidip bi ps 7.0 eng almam lazım, tr kullandıım için kızmayın ban yaz, yıllarca ps yi, eng kullandık, 6 çıktıında elime bi türkçesi geçti, daha da üst sürümü alamadım, ama hakketten irenç çevirmişler yahu, o ne fiyakalı bulanıklık, çimdik efekti vs lol lol lol diğer çalışmayı bi iki güne yaparım, yeni ps almam lazım, yazıları dik azydıında ahrfler yan oluyor, bu işi en çok bozan şey, 7 de ayar çekebiliosun, onu alıp bi deniim. ha bide aklıma gelmişken, şimdi bende ingilizcesini unuttum ama, hani sulandırma efekti varya, smudge miydi, smodge miydi neysei, ona images>smo.. bişey den ulaşıoduk, yandaki takımdaki aletin daha gelişmişi, onu 7.0 da bulamadım ben arkadaşlar, images menüsünün en sonunda olurdu normalde, ama yok baya bi aradaım yok, ps 7 arkadaşta çalışmıştımda, aklıma gelmişken bi soriim dedim, nerde o olay, nereye saklamışlar bilen varmı acep?? saolunnnn :D[hline]Mazda Namazda® .::. Liselim .::. Dev Fatih :hrr:
The_Guardian Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 Muthis Super otesi yapmissin BRavo[hline] turk frp yazarlarinin birle$tigi dunya Hic bitmeyen Efsaneler kimsesizlerin siirleri Miranin omnis
Dragonmax Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 teşekkürler... bu kadar beğenmen beni acayip sevindirdi... [Bu mesaj Dragonmax tarafından 26 August 2003 21:11 tarihinde değiştirilmiştir]
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 edit liquify olması lazım. yannış hatırlamıyosam. ben hala 6.5 kullanıyorum. ah ah. eskiden hemen yeni sürüme geçmessem delirirdim. dinozorluk başgöstermeye başladı belli ki şimdiden.[hline]Böyle de kültürlü bi insanım yani.
Coldwind Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2003 bir dakika şimdi en baştan adım adım ne yaptığını anlatabilir misin kafam karıştı oldukça güzel olmuş bu arada tebrikler :)[hline]Fizban (9:08 PM) : şirin demek kız lügatında yakışıklı değil demek Fizban (9:08 PM) : ama hala sana böle bi kanım ısındı demek Fizban (9:08 PM) : kıl olurum şirin diyenlere
Öne çıkan mesajlar