Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Davul,Bateri(Drum)

i-know-karate

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar elime bir davul geçmek üzere.Çok yakın bir arkadaşımdan ''ev içerisinde çalamadığı'' gerekçesiyle davulunu makul bir fiyata almak üzereyim fakat aklıma takılan bazı noktalar var.Bu yüzden bu işle alakası olan arkadaşlardan yardım isteyeceğim.
Sorum şu: Davulu aldıktan sonra ders almadan internet tüm ihtiyacımı karşılayabilir mi? Cevabınız evet ise bana yardımcı olabilecek siteleri yazarsanız sevinirim.
İnternetten bulduğum etütleri çalışarak,bol tekrar ve sıkı çalışmayla bu işi götürüp götüremeyeceğimi ''varsa daha önce deneyen'' arkadaşlardan öğrenmek istiyorum.
Not:1 sene kadar stüdyo deneyimim ve iyi bir ritm kulağım var.[hline]SAKATLA!

[Bu mesaj i-know-karate tarafından 02 September 2003 13:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Direkt bateri alıp da bateri öğrenemezssin ki. ben de bateriye başlayacağım için bunla ilgili bir konu açmıştım, oraya gelen yazılar ve işi bilenlerle yaptığım sohbetler sonucu şu neticeye vardık "ilk başlar da bateri almaya gerek yok ped alacaksın dersde öğretilenleri evde pedle çalışacaksın". bence en ideali ders almak, bir bilenden öğrenmek.[hline]''Ben ilk lanetlenmiş olanım; zamanın başlangıcından sonuna ve hatta zamanın ötesinde sonsuza kadar.Ben kardeşinin etini ilk tatmış olanım.İlk kanı ben akıttım, ilk defa ben kıskandım.Çılgınlığın boşluğundayım...bir ruhum yok benim.Ne insan, ne melek, ne de şeytan.Ben...vampir''
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle diim ilk gitarımı aldım 7 ay boyunca kendim şarkı çalıştım sonra hocaya gittim klavyeye alışmışın artık dedi direk gamlardan başladık ama pena tutuşum ve wuruşum yanlıştı.
yane çalarsın ama yanlış öğrenirsin büyük ihtimal..bana kimse yardım etmiodu o ayrı bilen biri 2 haftada bir bakıp şu yanlış dese çözersin.[hline]Bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına ben de karşıyım!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DeamoN, 02 September 2003 14:51 tarihinde demiş ki:
şöyle diim ilk gitarımı aldım 7 ay boyunca kendim şarkı çalıştım sonra hocaya gittim klavyeye alışmışın artık dedi direk gamlardan başladık ama pena tutuşum ve wuruşum yanlıştı.
yane çalarsın ama yanlış öğrenirsin büyük ihtimal..bana kimse yardım etmiodu o ayrı bilen biri 2 haftada bir bakıp şu yanlış dese çözersin.[hline]Bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına ben de karşıyım!

Davulu alacağım arkadaşım zaten ders alıyor.İstediğim zaman bana tüm bildiklerini anlatabilir ki zaten bende 1 senedir yanlış oturup,bagetleri yanlış tutuyormuşum.
Ama tabi haftada bir kez bana gelip bi kaç şey göstermesiyle olacak şey değil.İşte bu durumda internetten faydalanabileceğimi düşünüyorum ama korkum yeterli olup olmayacağı..
Deneyimi olan arkadaşlar önerilerinizi bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.[hline]SAKATLA!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
horacegoesskiing, 02 September 2003 20:00 tarihinde demiş ki:
asla yeterli olmaz. sakatlama. :)[hline]Görsel tasarım bölümü istiyodum artık var!.

hehe 1 tane sakatladım valla(1 adet delik trampet derisi)
Ders alma,kursa gitme gibi bir olay benim için şu an imkansız.Bu yüzden kendi çabalarımla birşeyler yapmaya çalışıyorum;yoksa bende eminim en sağlıklı yolun o olduğundan.Eğer biri beni ikna ederse bende bu sevdadan imkanlarım müsait olana kadar vazgeçicem ya da davulu alıp kasım kasım kasılıcam tek başıma.[hline]SAKATLA!

[Bu mesaj i-know-karate tarafından 02 September 2003 20:06 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Benim hocam olaya evdeki kırık sandalyenin diğer ayağınıda kırıp sağa sola vurmakla başlamış daha sonrada düğün salonlarında bulmuş kendini
arkasından bi ton alakasız kişiyle kaset fln doldurmuş yıldız tilbeydi yaşar kurttu fln diye
şu anda izmirli bi death metal gurubuyla çalıyo bilenler bilir Consume
bilmiyorum ne kadar doğru ama böyle bi yalanda söylenmez
Led Zeppelin istanbulamı ne türkiyede bi yere geldiklerinde konserden önceki gün bi bara gitmişler işte millet şarkı falan istemiş davulcuları orada olmadığı için çalmamışlar falan hayatında dinlememiş olan benim hocam (ufuk) çalmış onlarla fln bilmiyorum ne kadar doğrudur ama abim anlattı....
biri çıkıp öeah amma sallamış fln demesin lütfen doğruluğundan bende emin değilim
konuyla alakası ne?
olabilirmiş demekki ders almadan :)

[hline]I hold you in my arms dimmed by scarlet morning red
I whisper in your ear
Do you dream of me?

[Bu mesaj Fiercewind tarafından 03 September 2003 03:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Fiercewind, 03 September 2003 03:07 tarihinde demiş ki:
Benim hocam olaya evdeki kırık sandalyenin diğer ayağınıda kırıp sağa sola vurmakla başlamış daha sonrada düğün salonlarında bulmuş kendini
arkasından bi ton alakasız kişiyle kaset fln doldurmuş yıldız tilbeydi yaşar kurttu fln diye
şu anda izmirli bi death metal gurubuyla çalıyo bilenler bilir Consume
bilmiyorum ne kadar doğru ama böyle bi yalanda söylenmez
Led Zeppelin istanbulamı ne türkiyede bi yere geldiklerinde konserden önceki gün bi bara gitmişler işte millet şarkı falan istemiş davulcuları orada olmadığı için çalmamışlar falan hayatında dinlememiş olan benim hocam (ufuk) çalmış onlarla fln bilmiyorum ne kadar doğrudur ama abim anlattı....
biri çıkıp öeah amma sallamış fln demesin lütfen doğruluğundan bende emin değilim
konuyla alakası ne?
olabilirmiş demekki ders almadan :)

[hline]I hold you in my arms dimmed by scarlet morning red
I whisper in your ear
Do you dream of me?

[Bu mesaj Fiercewind tarafından 03 September 2003 03:07 tarihinde değiştirilmiştir]

vay.. :)[hline]SAKATLA!
Sosyal ağlarda paylaş

sunu unutmayin muzik aletleridne ders verenler size yetenek aktarmazlar, sadece neyi nasil yapacaginizi gosterirler, muzik aletini calmanin %99 u calismadir, kendiniz surekli calisma yapmazsaniz calamazsiniz. Yani olmayacak sey degil o hocanin kednisi ogrenmesi, ders almak da full gerekli bir sey degil. Benim ders almamdaki tek sebep ogrenmek degildi, egitim olarak bir aktiviteydi o bana ayni zamanda.
Alin iste, yazin yapacagim calisma 120 sayfadan olusan single beat egzersizleriydi, pad ile calislabilecek, bi yerden metronom ile ya da metronomsuz calisabileceginiz hizlandirmali calismalar. Bunn icin hoca gerekmiyo. Hocanin en iyi yani yannis yaptiginiz seyi duzeltmesi.[hline]Bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına ben de karşıyım!
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca davulda nasıldır bilmem hocanın en iyi yanı sahne tecrübelerini aktarması ve senin yanı başında profsyonel birini çalarken izleyebilmen ve bişiler kapabilmendir gitarda çok önemli slidelar legatolar yerinde kullanmak müziği coşkulu hale gtircek şeyler faln.hoca rulz derim.[hline]Bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına ben de karşıyım!
Sosyal ağlarda paylaş

ya internetten mesela gitar çalıyo olsaydın gitar tablarıyla exercise yapabilirdin. Davulda varmı böyle şeyler bilmediğim için bişey diyemiycem. Ama yine de hoca işe yarar yani.[hline]WtF!?!?!
Ben de bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına karşıyım...
Ati 29.4.2003 tarihinde saat 18.40 da demiş ki:
Kirk Hammett vokalde manyak bir ton yakalamış.

DiaBoLiC 4.9.2003 tarihinde saat 00.44 de Icq üzerinden demiş ki:
greatsword kullanıyosun ama halberd gibi böle dannn diye kafaya çakıyosun kesme hareketi fln çok olmuyo...
Sosyal ağlarda paylaş

Eh buralara geldiğimde küçükken davul pedleri bile yoktu eh eh...
Neyse sözü kısa kesiceğim iki çeşit öğrenim şekli vardır..Yeteneklilerin öğrenim şekli
Çalışanların öğrenim şekli

Yeteneklilerin kulaklari çok iyidir ve her ritmdeki ayrımları yakalarlar ve bunu kolaylıkla aktardıkları için kendi kendilerini geliştirirler.
Çalışanların kulakları olmasına karşın pratikle bunu aktarıma dökerler.

Sana önerim bir öğretimciden değil orda burda çalan bir baterist ten bu işi öğrenmen çünki onun bilgiler daha yaşken kapman çok daha rahat yanlışları çıkarman çok daha kolay olucaktır...[hline]†Tanrıdan önce karanlık vardı....†
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...