Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kablonet kullanıcıları için ICQ'ya bağlantı çözümleri


Xaero

Öne çıkan mesajlar

Özellikle kablonet kullanıcılarının belirli zaman aralıklarıyla yaşadığı ve son zamanlarda sık sık tekrarlanan ICQ'ya bağlanamama probleminden bir çok kullanıcı şikayet ediyor ve çözüm yolu arıyor.

Bu sorunun oluşma sebebi, ICQ'nun belirli IP numaralarını yasaklamasından kaynaklanıyor. Yasaklama yapıldıktan sonra ICQ'ya kullanıma açık başka makinalar üzerinden (anonymous proxy) ulaşmak gerekiyor. Ya da WEB üzerinde ICQ GO'yu kullanmak gerekiyor, ki bu da çok makul bir çözüm değil.

Bir süre öncesine kadar TTNET'in proxy'si üzerinden ICQ'ya bağlanılabiliyordu fakat o da ban yemiş durumda. Dolayısı ile çözümü farklı anonymous proxy'ler üzerinde aramak gerekiyor. ICQ'ya bağlanamayanlardansanız, bu ufak ayar rehberimiz sizlere ICQ'ya nasıl bağlanacağınızı gösterecek.

İlk olarak uygun bir anonymous proxy bulmak gerekiyor. Proxy listelerine ulaşmak için tıklayın. Bu adresteki proxy listelerine ulaştıktan sonra kendinize uygun bir proxy seçmelisiniz. Proxy tipi Anonymous olmalı. Transparent proxy'leri seçmemeniz gerekiyor. Up time süresi yüksek olan anonymous proxy'leri seçmenizde fayda var. Yine aynı yerde yazan bağlant portu bilgilerini de aldıktan sonra işlemleri yapmaya başlayabiliriz:

ICQ -> Main -> Prefences & Security -> Connection Settings yolunu izleyin.

Burada, "Using Firewall" seçeneğini seçmelisiniz bu bunu seçtikten sonra hemen altında çıkacak iki seçenekten "Using Proxy"'yi işaretlemelisiniz. "Define Your Proxy Server" seçeneğini https seçmeli, host ve port bilgilerini yukarıda verdiğimiz adresten aldığınız verilerle doldurmalısınız. Use Proxy to resolve hostnames seçeneği de iptal edilmiş olmalı. Son olarak, Keep Conneciton Alive seçeneğini de aktif hale getirmelisiniz.

Bizim başarılı bir şekilde bağlandığımız ayarlar işte şöyle:



Not : Kayıt olduğum bir mail news grubundan altıntıdır...[hline]Emaleth, 24 Şubat 2003 10:33 tarihinde demiş ki:
kafam girsin o kara benim be!

XÆ®ø ƒâ®ß®Ìgh™[/b]

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...