Finrod Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 bence paticicik ahalisi olarak dağ başına paticik köyünü kuralım,muhabbetleride köy kahvesinde yaparız nasılsa :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 ne olursa olsun paticik ayakta kalır :) asıl buzul çağı sorun değil. onu atlatmak kolay. atalarımız atlatmış biz teknolojimizle mi atlatamıycaz. asıl sorun daha önce de defalarca yaşandığı gibi kutupların yön değiştiriyor olması. 70 sene içinde londrada kuzey ışıkları falan olcak. toparlanana kadar milyonlarca kişi kanser olacak. falan filan. kaynak: discovery'de yayınlanan kral bi belgesel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ancalagan Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 fistan zuhuahuazz :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arndiol_Vampir Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 Ya sonu geliyor ama bizim zamanımızda değil bu yuzden bizene diyoruz..Torunlarımız cocuklarımız çekecek acısını..Bu yuzden cocuk yapmayın hayatınızı yaşayın :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_ClymoR_ Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 kötü biir durum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codename_curse Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 aslında artan karbondioksit miktarı buzul çağını getirir yanlış bilmiyosam karbondioksit önce ısıtır ama sonra güneşi engeller bi süre sonra zaten eski buzul çağları böyle olmuş volkanlardan çıkan co2 ile bide okyanus akıntıları değişse avrupa sibiryaya döner yaşanacak bi yer olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DueLisT Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 curse ongorulen bir tahminde senin dedigin yonde ama bir cok senaryo var hangisi olur olmaz bekleyip gorecegiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Mart 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2006 matematikçi filler :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arenda_duwcal Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 yapılacak bişiy yok sonuçta hepimiz ilerde solucan yemi olucaz.. o yüzden üzülmeyin... böle dünya yok olursa hiç diilse bizi yicek solucan da kalmaz arkamızdan ağlicak insanda kalmaz.. :) mutlu son olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shimana Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 bir de yazıyı okumadım yazıyorsa de kusura bakmayın. ben de ntv de bir belgeselde izlemiştim. ingiltere ve kuzey avrupa buzul çağına girecekmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 insan beyni ne yazıkki 1000'lerle ifade edilen yılları algılayabilmek yetisine sahip değil. insan uygarlığı 5000küsür yıllık diyoruz, belki bunu algılayabiliyoruz ama 5 milyon önce dünyanın oluşumu ile bilmem kac milyon yıl önce dinazorların varlığı pek birşey ifade etmiyor. bu yüzden küresel ısınma, buzul çağı, sera etkisi gibi kavramlar bizde yeterli tepkiyi yaratamıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ninjaturtles Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 bence korku toplumları oluşturulmaya çalışılıyor, medyanın tavrı bende bu düşünceyi oluşturdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shimana Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 korku topluları mı. bence bilinçsizlik korkudan uzaklık pompalanıyor topluma. kim biliyor amerika nın kirletme hakkı bittikten sonra az gelişmiş ülkelerin kirletme hakkını da satın alıp dünyayı kirletmeye devam ettiğini??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 bu konuda geleceği idda edilen son değilde lkonuya atılan mesajlar gerçekten korkutucu. bilim teknik bölümü burası yahu. her yerde yapıyorsunuz geyiği ama en azından ciddi olarak aktarılan şeyleri hiç etmeyin. neyse; kesin bir araştırmam yok bu konuda fakat buzul diye ifade edilen kütlelerin deniz üzerinde yüzdüğünü (ya da asılı kaldığını) ve eridiğinde su seviyesini korkulacak düzeyde arttırmayacağını düşünüyorum. ha olur da bir kıta vardır buzla kaplı, onlar erir o zaman olur. birde sağdaki soldaki haberleri duyumları bir kenara bırakıp kendi çevrenize bir bakıp, şu son 5-10 yıllık bir süreci düşünürseniz zaten iklim şartlarının az da olsa farkedilir biçimde değiştiğini görebilirsiniz. özellikle de bol nemli ve ılıman bir iklimde yaşıyorsanız. kesin bir veri değil ama konu hakkındaki düşüncemi belirtmek istiyorum ; dünya güneş ve ay çekimi sonucunda belli bir eksen eğimine sahip. bir yandan ay bir yandan güneş çekince öyle yamuk kalıyor zavallım. neyse, bu eksek eğikliğinin sonucu olarak dünya tıpkı etrafında yalpayarak dönen bir cisim gibi hareket ediyor ve sonuç olarakta belli bir periyodda (sanıyorum ki 26bin yıllık bir periyod bu ve tamamlanmak üzere) dünyanın sahip olduğu iklimler bölgelere göre yer değiştiriyor. başka bir deyişle soğuk hava kutuplardan ekvatora doğru kayıyor ya da kutupların güneşe olan açısı değişiyor diyebiliriz. mersin'de yaşayıp büyüdüm. bilen bilir mersin'in sıcağını nemini. geçen sene ve bu ara tatilde mersin'de hayatımda görmediğim bir soğuk gördüm. şu küresel ısınma hedesi hiç yardımcı olmadı yani :) bişeyler daha yazcaktım ama unuttum. :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fiona Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 gezegenimiz.com da küresel ısınmayla olsun ,tüm konularda bilgi var daha önce yazıldı mı bilmiyorum bi girin derim.. ben de duyunca şok oldum dubai ye kar yağmış..durumun iyi olmadığı belli ama türkiye bu konularda çok bilinçli değil bence.atılar yeteri kadar ayrışmıyo,ne biliyim çöpü çöpe atmayan büssürü insan var,pöfürdeyen bacalarımız,egzoslarımız var..var da var.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar