eldiablo Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 vallahi dördüncü sınıfta bir kalıba sokuluyoruz üniversite sınavlarına kadar o kalıpta ilerleyemeyip duruyoruz!sıfatlar, isimler, edatlar...Her sene aynı şeyler sadece daha bir kafamız karışıyor o kadar.Ondan sonra bir metinde karşımıza bir yazım yanlışı sorulduğunda hede hödö diyoruz yada ezberden gidiyoruz.Ondan sonra Türkçemiz'de yozlaşır bizde.Milli Eğitim Bakanlığı devamlılık sağlayacak bir program izlemek yerine kendini hiç yormuyor.Ver bir kalıp tekrarlat dur.Bunun yerine ilk bir yıl içerisinde çocuğa dilbilgisi öğretilse, bu süreden sonrada seçilen ve basılan özel kitaplarla uygulamaya geçilse, sözlük ve sözcük çalışması yapılsa sanıyorum ki daha verimli bir ders işlenir.Hatta daha da ileriye gidip öğrencilere yabancı sözcüklerin türkçeleştirilmesi ile ilgili üç-beş çalışma yapılsa sanıyorum ki bu kadar yabancı sözcük kullanılmaz.Bu sürekli tekrarlar hem öğrenciyi dilimizden soğutuyor hemde sürekli aynı şeyleri gördüğü için neyi bilip-bilmediğini bilmiyor.Öğrendiğini sandığı bilgileri eğer fazla bir kitap okuma alışkanlığı yoksa hızla unutmaya başlıyor.Bunun sonucu olarakta dilini bile konuşamayan bir toplum, ve bu bireylerin oluşturduğu iltişim bozukluğu ile dolu bir toplum.Unutulmamalı ki dilini kaybedeb bir toplum kültürel ve ahlaki değerlerini de kaybeder ve yok olmaya mahkumdur not:biliyorum ki benimde bir çok yazım yanlışım var.Bunlar için kusura bakmayın ama kendimi geliştirmek için gereken çabayı gösteriyorum
riglous Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 yeni mufredata bi goz at istersen. artik ilk okulda eskisi gibi dilbilgisi gostermiyolar. egitim 5+3+4 olmaktan 8+4 olmaya dogru gidiyor ki enteresan bicimde, diger yonetimlerden farkli olarak bunu beceriyolar.
helena Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 Mesaj tarihi: Şubat 6, 2006 eh, bunun için öğrencilerin de dili ciddiye alması gerekiyor. yeni sistemde soruların ağırlıklı olarak sanatçı ve eser bilgilerinden çıkacak olması edebiyat açısından hoş bir gelişme. en azından öss için olsa bile türk edebiyatına biraz daha eğilecek insanlar.
Öne çıkan mesajlar