Cafein Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 Son savaşçı, 1. Dünya Savaşı'ndaki dediğin olay Wilson ilkeleriydi. 1. Dünya savaşı sonrası sağa sola silah ve malzeme satıp borç para vererek palazlanan Amerikanların dünya siyasetine de burunlarını sokmalarının bir simgesiydi sadece. Wilson amcama göre, toprak meselelerini çözmek için (ki mesele başlı başına "Osmanlı'yı nasıl bölüştürsek" şeklindeydi) ortaya atılmış bir fikirdi. Aslen çok basit ve mantıklı, orada kimin nüfusu çoksa onlar yerleşsin ve onların devleti olsun. Fakat pencereyi biraz aralayıp bakarsan, aslında bu ilkelerin çarpıtılmaya son derece müsait olduğunu ve kendilerinin de amacının aslen sömürgeci ve güçlü Avrupa'nın biraz önünü alıp Amerika'ya yol açmak olduğunu görebilirsin. (Wilson ilkelerini takip eden Amerikan mandası fikirlerini hatırlayalım, yeni kurulmuş güçsüz devletleri Amerikan mandasına alsak ne de güzel olur değil mi?) 2. Dünya savaşı ulus devlet yapısı zayıflayınca wilson ilkeleridir neyindir yalan oldu. Zaten bakarsan, büyük devletler açısından böyle şeyler hep yalandır, o an işlerine ne geliyorsa o işler, yoksa kurallar değişir. En güldüğüm örnek, bizim Ermenilerin soyunu kırdığımız iddia edilip bas bas bağırılırken Fransa'nın Cezayir'in altını üstüne getirmesi nedense es geçilir. Wilson ilkeleri de, örneğin Kuzey Irak'ta Türkmenler ve sünniler için geçersizken nüfus kayıtlarını imha eden Kürt peşmergeleri için bir anda geçerli hale geliverir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
byzasz Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 Heh işte sen dediğim gibi ince düşünüp daha siyasal adımlar atacak yapıda bir insanan benziyorsun.İşte bende diyorum ki ortada bir sorun var aslında üstü örtüldüysede fakat sert deil etkin önlemler almak gerekiyor bende bir gün geldiğinde ülkede ihtiyaç doğduğunda örnekte verdim amerikanın mafyayı bitirdiği gibi örnekler alınması gerekli buda jitemiin yaptığı gibi olmamalı daha profosyönel ki o olayla ilgilide farklı bakış açıları vardı 1milyon satılan bir dergide 2 dakka snra kürt kanalının canlı yayına girmesi bomba atılan yerden çıkan bir adamın hemen bombayı atan adamamı kovalaması yüzlerce insanın orda hazır olması arabanın bagajında herşeyin böle hazır beklemesi falan filan ...adamlar oyunlar oynuyorlar işte bende diyorum kii iş etnik ayrımcılık yapmayın arkadaşlar waktini geçmiştir bence..şimdi hergün işte şukadar kişi öldü bukadar kişi öldü günleri geçti diye işler düzeldi sanki herşey sütliman sanmayalım aslında daha sinsice ve çağa ayak uydurmuş olarak karşımıza dikildiler farkında deiliz..nese uzun lafın kısası walla böle watan elden gidiyor bunlar 2030 da bilmem kaç kişi olacaktan dahada ciddi bir olay bu,gerçekten nekadar ülkenim birlik ve berağberliğiyle ilgili fedkar olabileceğimizi arada dile getirmeliyiz, ama oda doğrudur 2050 de bizi geçereler :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiabloTyrael Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 Kürtler ile Zazalar aynı değildir. Kürtlerin çoğu Kürt değil Kürtleşmiş Türklerdir. Türk adını kullananlar yani.. Üç üniversite neresiymiş? Nerede araştırma yapmışlar? Türkiye de azınlıklar ile Türkleri birbirine düşürmek için amacıyla mı araştırmışlar? Uydurma bunlar.. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını taşıyan herkes Türktür. Vatandaşı olmayan başıboş ve ölüdür.. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
byzasz Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 Zaten ben kürtçeyle ilgili birçok yazı okudum onlarında sölediği vede kendi kürt arkadaşlarımdan(kürtçe bilen)arkadaşlarımdan gördüğüm bir dil bile olmadığı böle diillerden etkilenmiş karma bişey olduğunu anladım..haa bide şuu var kürt nedir yanni durr forum açayım bunla ilgili kürtler nerden geliyor kürtçe bir dilmi yanii kürtler hani biiz şuu milletin ülkenin mirasçılarıyız diyebileceklermi şimdi neydi hihitlermiydi asurlarmı ne onlara sahip çıkarlar :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2006 Ben bu konuyu yazın 20 sayfalık topicte tarştıtım.Sonuca varılmadı.Ben Kürt'üm.Bu vatan'ın evladıyım.Türk'üm diyen bir çok insandan belkide çok vatnaımı severim.İCab ederse bu vatan'In bir avuc topragı ıcın canımı veririm.Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan herkez Türk üst kimligini benimsemek zorundadır.Ben Kürt'üm Ama TÜRK üst kimligini benimsiyorum.Burada yaşayanda herkez Türk'tür.Esas ırkları farklı bile olsa T.C Vatandaşıysa Türk'tür. BU bu kadar basit birşey ve gocunulacak birşey yok bence.Kürt'üm. bunu sölerim gururla onurla.Türk'Üm bunu daha cok gururla onurla söylerim.Şu hiç bir zaman unutulmasın ; İster Türk ol ister Kürt ol " Bu Vatanın ekmeğini yiyipte ihanet edenler bir gün ekmeği yediği elden kurşunuda yer" bu cok güzel ve çok açık bir laf... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Şubat 5, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2006 İster Türk ol ister Kürt ol " Bu Vatanın ekmeğini yiyipte ihanet edenler bir gün ekmeği yediği elden kurşunuda yer" bu cok güzel ve çok açık bir laf... bu lafın üzerine bir sey demek istemem . buradaki herkesin hemen hemen aynı fikirleri paylaştığı aşikar olarak ortada . konu buraya geldiktemn sonra bunların üstesinden nasıl gelebiliriz. çünkü ileride nüfusumuz(genç) çok jeopolitik konumuz......... gibi etkenlerle burada güçlü bir devlet istemediler ve güçlü bir devlet adayını da istemeyeceklerdir.bun da kuran-ı kerimde güzel ve hoşuma giden bir ayet var. 'siz onlardan olmadıkça onlar sizden razı olmazlar! bu durumda kısaca özetlersem ileride bizim üzerimize yapılan ve yapacakları planlar belli bunlara karşı ne yapılabilinir.? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2006 hıcbırsey yapılamaz yapılabılcıek terk sey adam gıbı bır egıtım sıstemı oturtup gelcıek kusakalrı egıtmek tır ve gelecege daır yatırımalr yapmaktır boyle sorunalr loppdenek dıye 5-10 yılda cozulmez ısını ıyı bılen akıllı vatanın menfaatını kendınınkınden once dusunen yonetıcıler gerekır kı bızdede o 1938 den berı yok dunaynın ehr yerıne gezı yapmakla 3-4 gudne bır ıckıp saga sola satasmakla ve dın ustunden sıyaset yapmakla engellenmıyor bu planlar oncelıkle neye karsısavasmamız lazım sorusunu ncevabını bulun ondan sonra anca cozum dusunulmeye baslanabılır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unac Mesaj tarihi: Şubat 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2006 şimdi..sadece ilk yazıyı okudum.yorum yapanları okumadım.. şayet biraz rahatsız oldum.sonuçta türkiye de türklerin daha fazla olmasını tercih ederim.Kürtler bilgisizce çoğalıyor.çoğu çocuklarının adını bir çırpıta bile sayamıyor.hani bilgili ve zengin bir topluluk olsa tamam derim.Taksime çıkıyorum kadınlara sarkanların çoğu kürt.evet Türklerde var ama bu konudaki Kürtlerin çogunlugunu göz ardı edemezsiniz.Bi olay oluyo.hırsızlık , kapkaç vs.... nedense ben hep kürte rastlıyorum böyle olaylarda...hani işte dediğim gibi eğitim seviyesi yuksek bi toplum olsalar belkide bu kadar rahatsız olmam...gerci yine olurdum..TÜrkiye de Türklerin daha fazla olmasını isterim sonuçta..(aranızdaki kürtler alınmasın ben butun kurtler boyledir demiyorum ama gercekten çoğu boyle) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Şubat 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2006 Bana kalırsa şu yapılabilir; Ciddi ve kaliteli bir eğitim sistemi herşeyin öncesinde.Türk tarihini aşırı abartılı anlatmak yerine daha bilgili ve sağlam anlatmak.Cunku cok abartıldıgında geri tepkiler alınabiliyor.İlkokul 4. veya 5.sınıftan itibaren ( daha öncesi zararlı olur) Türk Kurtuluş,Milli mücadele tarihi ufak ufak öğretilmeli bana kalırsa.Bu topraklarda hepimizin bir bütün oldugu,bizim bizden başka dostumuz olmadıgı öğretilmeli.Ne zaman ki yeni nesil çok okumuş,çok bilgili olupta önce kendi kendini yemekten vazgeçerse bu millet hiç bir şekilde başkasının ekmeğine muhtaç olmaz.Önce eğitim olacak bilinçlendirme ardından yavaş yavaş iç sermayeye dönerek ekonomiyi güçlendirmek.Biz dünya'nın en iyi fındık üreticilerinden biriyiz,biz bile yurt dışından fındık alıyoruz.Ne akla hizmet ya ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2006 ben turkum derken gurur duyup duymamam onemli degil . ben kim oldugumu soyluyorum . kim oldugumla degilse bile kim oldugumu soyleyebilmekle gurur duyarim . adolf Jr. benzetmesini ustume almiyorum mr. viktor zira sen zaten ne dedigini ne savundugunu bilmeyen bir adamsin . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Şubat 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2006 Ne yapabiliriz, ne yapabiliriz? Birincisi, elimizdeki sorunlara bakıp çözmeye başlayabiliriz. Denildiği gibi kendi kendimizi yemekten vazgeçebiliriz. Binlerce işsiz güçsüz cahil kalmış gençle ne yapacağımızı ve gelmekte olan nesilleri nasıl istihdam edeceğimizi düşünebiliriz. Toplumsal koyunlar olmayı bırakabiliriz, başımızdakiler bizi kuru gürültüyle yemeye kalktığında "Hadi len oradan" diyebiliriz. Bunlar nasıl olur? Birincisi, denildiği gibi eğitimle olur. Ülkenin eğitim sisteminin ölmüşlüğü ortada, her yeni yapılan reformla da ortalık daha da karışıyor. İkincisi, Osmanlı'nın son zamanındaymışız gibi uygulamaya devam ettiğimiz ezik denge politikasını terketmekle olur. Bugün Türkiye'nin hali daha da kötüye gidiyor gibi, Amerika ne derse "He" der hale geldik, çuval meselesi bu cendere cendere Kurtlar Vadisi Irak filmiyle yine alevlendi ama sanırsam ülkenin düştüğü durumu da göz önüne seriyor. Kendi elimizle kendimizi başka ülkelerin altına sürüyoruz, ne derlerse eziliyoruz, diplomaside karşılıklı alışveriş değil eziliş veriş haline giriyoruz ki çok yanlış. (Hele başbakanın "Nota müzik notası mı öyle her yere verelim?" demesinden çok kısa bir süre sonra Yunanistan bu olayın onda biri olacak bir durumda Amerika'ya nota çakıp Amerika Dışişleri özür dilerken; bizim müttefiğimiz askerlerimize düşman askerine yapmadığını yaparken ses çıkarmamamız durumun vehametini daha da iyi anlatıyor bence) Üçüncüsü uyanık olup, gündemi takip ederek, kültür seviyemizi arttırıp düşünmeye başlayarak olur. Bugün öyle bir haldeyiz ki, kitap okumak ya "ineklik, salaklık, gereksiz vakit kaybı" olarak görülüyor ya da kütüphaneye dizilip gelen misafirlere karşı göstermelik kitap sergilemek marifet sayılıyor. Siyasi görüşlü kardeşlerin bile üç beş kulaktan dolma fikri iki üç sloganı ezberleyip siyaset uzmanı kesildiği de ortada. Bunlar bence tamamen değiştirmemiz gereken şeyler. Hiçbir şey yapmıyorsanız bile günlük gazete okuyun ve ufak haberleri bile takip edin, görün neler oluyor. İngilizce bilen arkadaşlara da önerim, haftalık çıkan ve Türkiye'de bulunan Newsweek, The Times gibi dergileri okumaları. Görün bizim hakkımızda neler yazılıp çiziliyor, dünyanın kalanında neler oluyor, emin olun bizim gazetelerimizde bulamayacağınız yorumlar, görüşler orada var. Bunların hepsi birer başlangıç, ama neticede bir şeylerin değişmesi için bu siyasi zihniyetin ve "Benden atlasın da kime patlarsa patlasın" şeklinde kısa vadeli kar etme düşüncesinin bitmesi lazım, yoksa yerimizde saymaya devam edeceğiz. Saygılarımla, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar