Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[php+sql] optimization

Zopik

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Çok iş yapan kodlarımın ve SQL sorgularımın yavaşlığından şikayetçiyim. Genel olarak şu kısımlar yavaş çalışıyor şeklinde ayırmayacağım çünkü bu konuda genel olarak yetersizim. Eminim bir çok kişide benimle aynı dertten yakınıyorlar ya da büyük bir projeye girdiklerinde yakınacaklar.

Bir saniye fazla olsun ne yazar demeyin çok şey yazıyor : )

Konu ile ilgili deneyimlerinizi ve bilgilerini paylaşırsanız sevinirim.

Bu arada bahsettiğim olaylar tamamen local ortamda gerçekleşiyor. Dışarı ile bir veri alışverişi ve dolayısıylada dış kaynak sorunlu bir yavaşlama söz konusu değil.

Bu arada birde Zend Optimizer ile şansımı denedim ve oldukça faydasını gördüm. Hatta encode ederken kodları full optimization dedim ve o da oldukça işe yaradı fakat hepsi bu kadar mı demeden edemedim. Zend Encoder ne kadar optimize ederse etsin sonuç olarak kullanıcıya kalmış yanları olacağını
düşünüyorum. Öğrenmek istediklerimde bu tip püf noktaları.

Sevgiler, saygılar ...
Sosyal ağlarda paylaş

queryleri yaparken aralarında bikaç php işlemi koy ki aynı anda çok query yapmasın. SQL querylerinde fonksiyonlardan olabildiğince az yararlanmaya çalış, genelde php ile çözmeye çaba sarfet kodları. mesela arama yaparken yada random kayıt çekerken falan ORDER BY RANDOM gibi bi sorgu yerine php de rand() kullanarak ölesine bi id'den çek vs.

pek öyle büyük çapta site yapmadım ama deneyimlerime göre bunlar baya bi kısaltıo yüklenme süresini.

bide ajax vs. kullanıosan js librarylerin çok yer tutmadıına dikkat et.
Sosyal ağlarda paylaş

Merhabalar,
database sistemi olarak kullandiginiz yazilim nedir? Eger database'e ODBC ile baglaniyorsaniz connection'i kurulmasi, islemin gerceklesmesi ve connection'in kapatilmasi adimlari fazla vakit alacaktir.
PHP ile birlikte kullanilmasini onerecegim database MySQL'dir. php icerisindeki native driver'lar ile gayet hizli sorgular yapabilirsiniz. Hatta MySQL'in subselect destegi oncesindeki kodlarda, loop'taki datalarin her biri icin SQL sorgusu calistiriyordum yinede hiz cok tatmin ediciydi.
Probleminizi biraz daha acarmisiniz. Belki farkli yerlere kayiyoruz
Sosyal ağlarda paylaş

Selamlar,

DBMS olarak MySQL kullanıyorum. Yavaşlıktan ya da optimizasyondan kasım genel anlamda. Hem php kodları hemde sql sorguları olarak. Mevcut projelerim hız konusunda çokda kötü değil fakat tatmin edici de değil. Bende yeni aldığım işlere başlamadan önce bu sorunu halletmek istiyorum.

Elinizde olan ya da bildiğiniz bu tip bilgileri paylaşırsanız oldukça işime yarayacaktır.

Dün yaptığım testlerde php'nin ekrana karakter basarken her şekilde yetersiz olduğunu gördüm mesela : ) Echo kullanarak aldığım 1000 farklı değeri 1000 kere yazdırmak ile 1000 değeri bir değişkene atıp tek seferde yazdırmak arasında 10 kattan fazla zaman farkı olduğunu gördüm. (1,5 sn - 13,5 sn)

Aradığım bu tipte şeyler. Birde biri çıkıp normalizasyonu anlatırsa ya da türkçe kaynak verirse tadından yenmez sanırsam : )

( Rahan kızcak ama türkçe değildi o napim : p )
Sosyal ağlarda paylaş

zend optimizer olmadan da mysql cevap süresi en kısa dbmslerden biridir. özellikle mssql ve oracle gibi sofistike veritabanı sistemleri mysqlin basit, hızlı yapısıyla başedemezler.

bu yüzden, hem de yerel çalışırken bu tarz yavaşlık sorununun olması çok şaşırtıcı geldi bana. daha fazla yorum yapabilmemiz için istersen bir-iki kod bloğu gönder, o kodlar üzerinde yorum yapalım.

bir de, aynı kodlar harici bir sunucuda da aynı yavaşlığı gösteriyor mu? yoksa senin apache'n eskimiş, ini dosyasıyla incik cincik oynanmış halde mi? :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...