Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

attila nın batı komutanı ve ispanyolların boğa güreşleri


SON_SAVASCI

Öne çıkan mesajlar

attilanın batı komutanı basık savastan sonra ispanyaya yerleşmiş ve burası zamanla bask bölgesi oluş . yani bask lar türkmüş.

birde en önemlisi türklerde boğa güçlü kişilerle özdezleşir. hatta hilal boğa boynuzundan türemiş ispanyollar türklerden nefret ettikleri için intikamı boğalardan almaktaymış. boğa ağır ağır sersemleştirlir. sonra diz çöktürlür ve sonra öldürülür. bundan dolayı bu intikam gelenek halini almış ve boğa greşleri doğmuş
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

iyi güzel söylemişsinde. hunlar Türk değil ki...

daha sonra hilal olayınıda gördüm onuda belitmek istedim. hilal Müslüman Türk'lerin simgesidir. eski Türklerde simge genelde mavi bayrak üzerine bozkurt başı idi.(Bilinen tekve gerçek İslam öncesi Türk bayrağı)
ve hilal e gelince. hilal ebced heasbında Allah(cc) ile aynı hesaba gelir. Bu yüzden Türk'ler tarafından seçilmiştir. ve şimdiki ay yıldızlı bayrak şunu simgeler. hilal=islam dünyası, yıldız= Türklüğün İslam dünyasındaki yeri. yani ortada kanlar üzerine yansıyan gökyüzündeki şekil hikayesi pek yoktur...

[ Mesaj 03 Şubat 2006, Cuma - 10:22 tarihinde, LonelyWolf tarafından güncellenmiştir]

[ Mesaj 03 Şubat 2006, Cuma - 10:23 tarihinde, LonelyWolf tarafından güncellenmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

boğa boynuzu ve hilal bana da biraz temelsiz geldi.

ama türkler de güçlü kişilere boğa denildiği ve bu zamanla övünülecek bir kelime olmaktan çıkıp hakaret manasına gelen öküz kelimesine dönüştüğü . avrupayı etkileyen ve hemen hemen her kesimin katıldığı savas ta 400,000 kişilik bir yerde( o zamanlar için kendişmce nüfus tahmini) veya bu nüfus tahmini yanlış çıksa bile 40,000 kişinin bir bölgenimn etnik kimliğini değiştirmeye yeterlki olduğunu ( o zamanlar için) ve 40,000 kişilik bireylerin buhar olmayıp bir bölgenin etnik kimliğini değiştirmiş olması gerektiğini düşünüyorsunuzdur umarım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

zamanında b paticikte tartışılmıştı ve çok sağlam kaynaklarla ispatlanmıştı. şimdi kimin ispatladığını hatırlamıyorum. ordan kalma bilgimle söyledim bunu. ama Türk olup olmadıklarını anlamak için Hunların devamı olan Macarlara sorabilirsin...(hatta bu knou bir mmorpg oyununun forumunda bile tartışılmıştı ve adamlar Türk olmadıklarını srekli söylüyorlardı)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet haklısın sanki bende böyle tartışmalar duymuş gibiyim.

bulgarlar türk aslında ama kendilerini türk olarak kabul etmiyorlar. çünkü slavlaştılar. aynen macarlar da türk tür ama onlarda kendilerini türk kabul etmez çünkü slavlaştılar. hristiyanlık dinine geçerek benliklerini yitirdiler. ama hunlar zamanında türk tü. şimdi hun diye birileri var mı onu bilmiyorum ama hunlar türk tü. orta asyadan çıkıpta geldiler başka ne olabilirler. aynı oğuzlar gibi oğuzlar bizx türküz demezler çünkü biz türküz dediler mi bir sürü türk var. ama biz oğuzuz derler. türk genel bir kavram.

hunlar türk tü şimdi macarlara hun gary demeleri onların hun olduklarını gösterebilir belki ama benim bahsettiğim roma zamanında ki hunların türk olmadıklarını açıklamaz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bilmeden atip tutarsaniz bir milletin tarihini 1000 sene yada isinize geldigi kadar suresini alip kalani yok onlar ole degildi derseniz dinlerinden dolayi biraz bilgisi olanlar size gulerler.
Neyse, oncelikle macarlar turk degildir. Macarlar ile Hunlari karishtirmayalim. Tarih ile ilgili bir devlerin kurucularinin hangi irka ait olduklarini anlamanin en basit yolu kullandiklari dile bakmaktir.Hicbir devlet yada millet yada irk kendi topraklari kendi ulkesi yada bulundugu bolgede kendi ana dilinden bashka dil kullanmaz. Hunlarin Turkce konushtuklari ne yazikki bugun biliniyor. Ne yazikki diyorum cunki bazi arkadashlari hayal kirikligina itebilir bu olay. Ayni zamanda Ay,Yildiz,Hilal in Islamiyet ile uzaktan yakindan alakasi yoktur. Tamamiyle goktanri inancinin getirdigi sembollerdir. Bulunan tum kam kiyafetlerinin ustunde hilal ve yildiza raslanmishtir. Nedenini ve dusunce bicimlerini de isterseniz ayrica aciklayabilirim. Ufak bir fikir vermesi acisindan , kamlar eski ruhlarla iletishime gechmek icin goge cikarlar. Sanirim burdan bir baglanti kurabilirsiniz. Kirmizi sari gibi renklere gelince. Buda da cehalet sozkonusu. Tum kurulan turk devletlerinin bayraklarina bakin. Hepsi belirli renklerden olushur. Sonra turk tarihine bakin, eski turklerin renkleri yok olarak kullandiklarini gorun. Ve isin icinden cikin. Kafanizdan bosuna senaryolar uydurmayin.
Inanclarla ilgili olarak ta milletlerin dini olmaz, insanlarin dini olur. Isteyen istedigine inanir. Turkler islam yuzunden ay yildiz kullandilar demek abesle istigaldir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Isteyen istedigine inanir. Kimse zorla bashkasinin inanmak istedigini deyishtirmez. Ama cikipta yalan yanlish eksik bilgi vermeye calishtirinda o zaman o insana birileri dur derler.Hadi kisaca diyelim o zaman. Yakutistan diye bir ulke var bu dunya ustune. Kendileri Turk. Eski turk inanlarini hala korurular. Zor degil artik internette var. Oradan bakar bulursun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

var ya sanki beyin fırtınası yaşıyorum . macarlar türk diye biliyorum. fazla da bir araştırmam yok. sadece hun gary kelimesi icabı avrupalıların onları attilanın soyundan geldiğini kabul ettiklerini okumuştum . ve tarih hocası uzun uzun anlatmıştı. hatta macarlar kendilerini attilanın soyundan geldiklerini kabul ettiklerini duymuştum.

şimdi macarlara türktür demiyorum.ama ilk geldiklerinde türk tü. dinlerini değiştirince bunu kaybetttiler. şunların farkında olduğunuzu düşünüyorum. türk milleti biliyorsunuz hükümdarın tanrı tarafında görevlendirildiğini ve buna karşı gelmenin direk tanrıya karşı gelmek olduğu için bir türk devletinin o zamanlar için kimliğiyle oynamak isterseniz. hükümdarla uğraşmak en basit seçeneklerden birisidir. ben olsaydım böyle yapardım.
biliyorsunuz türk korkunç ile eşleşmiştir zamanla hatta avrupa da çocukları uyutmak için bak türkler geliyor. yemeğini yemezsen seni türklere verecem ..... gibi laflar da vardır dili incelerken.bunları da inceleyebilirsin
türk demek ne demek bunu tartışalıum. türk savascı demek yani küçük ordularla büyük orduları deviren ve korkusuz demektir. hatta bunları kötüye kullanıp türklerhakkında kötü seyler diyenler ve iddi a edenler olmuştur. hristiyanlıkta der ki yani hristiyanlığın en temel felsefe ve kazandırdıkalrı davranışlardan birisi de bun konuyu derinlemesine bilmiyorum. bundan dolayı yanlış seyler demek istemem ama bu davranışı kazanmış kişi dünyayı boş verir. sadece mutlu ve huzura ulaşmak amacı olur. burada soruyoprum bir türk kavmi dünya ile uğraşmayı bırakırsa ne olur? bunu bana derinlemesine düşünerek söylesene.
türklerin bu kadar savascı olmasının nedeni dünyanın hakimi olmak değil mi? bunu da din vasıtası ile elerinden alırsan türk diye bir kavram kalır mı bunu sana soruyorum. cevabını da söyleyeyim. sadece dna ları türk olan aslında olmayan bir kavim veya millet doğmaz mı? ve asıl ırkın oluşmasında kendini bir millete mensup olduğunu hissetmenin dna lardan daha önemli olduğunu biliyoruz. demekki bir devletin dinini değiştirirsen ırkıda değişebiliyormuş ve buna en müsait olan ırklardan birisi de türkler olduğuna göre düşünülmesini rica ediyorum.

o zamanlar sadece bir avuç olarak oraya giden türklerin o genetik havuzda karışmaları ve dolaysıyla kaybolmaları muhtemeldir. bir de asıl inancını kaybetttiklerinde dna zamanla gider . ben bunları söylüyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...