Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

excessive lack of response to lcp echo frames.

GEd

Öne çıkan mesajlar

benim garip bir sorunum var.
evimde 6 mbit flatrate baglantim var.3 kisi kaliyoruz.3 notebook var ağda.
belkin wireless router ve siemens dsl modem kullaniyoruz.

benim pc kapliyken diger ikisi acikken ag baglantisinda bir sorun yok.ancak birinci veya ikinci bilgisayarlardan biri kapanirsa internet gidiyor.router sayfasina giriiliyor ama bir turlu baglanti kurulamiyor internet saglayicimiz ile.
hem routeri hem modemi elektrikten cekip 10 dakika kadar beklersem 20-30 dakika kadar internet geliyor ama daha sonra tekrar kopuyor.
router security loguna baktigimda kopma oldugu zamanlarda soyle bir logla karsilasiyorum her seferinde

Fri Jan 20 04:34:40 2006 : PPPoE send PADI
Fri Jan 20 04:34:32 2006 : PPPoE send PADI
Fri Jan 20 04:34:24 2006 : PPPoE send PADI
Fri Jan 20 04:34:16 2006 : PPPoE send PADI
Fri Jan 20 04:34:08 2006 : PPPoE send PADI
Fri Jan 20 04:34:00 2006 : PPPoE send PADI
Fri Jan 20 04:33:52 2006 : PPPoE send PADI
Fri Jan 20 04:33:44 2006 : PPPoE send PADI
Fri Jan 20 04:33:36 2006 : PPPoE send PADI
Fri Jan 20 04:33:28 2006 : PPPoE send PADI
Fri Jan 20 04:33:28 2006 : Excessive lack of response to LCP echo frames.

PPpOE tipi baglantimiz var.DHCP active..herkesin router tarafindan atanan bir ipsi var.disariya tek ip.
sorun cok mantiksiz geldi bana ve bir turlu cozemiyorum.routerin bozulmus olma ihtimalini dusunuyorum.
diger iki makinadan birisi kapaliyken nedense bir turlu baglanti kurulamiyor.
googleda bu hata msgini arattigimda bir kac ufak tefek seyler buldum ama genelde cozum gosterebilen yok.bir kac yerde routerun cok fazla baglanti oldugu zaman kendini offfline gostermesi tarzinda bisi diyordu ama dedigim gibi bu olay 3 pcde acikken olmuyor.sadece 2 den biri kapaninca.

ps:
bir makinanin ethernet kablosu ciktigi an bu hata msgi geliyor ve net gidiyor.modem normal calisiyor ama router no connection gosteriyor.kabloyu takar takmazda baglaniyor.
o kablo takili olmadigi surece yukardeki gibi ppoe send pADİ die takiliyor sonsuza kadar.

[ Mesaj 02 Şubat 2006, Perşembe - 21:03 tarihinde, GEd tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

gedcim, o mesaj "çok sık pppoe isteği gönderdim, cevap alamadım, denemeyi kesiyorum" demek istiyor. 8 saniyede bir deneyip cevap alamıyormuş. 10 denemeden sonra da "destination unreachable" diyor kendi kendine. bu hatayı aratırsan eline bir şey geçeceğini sanmıyorum :D

"router'a bağlanıyorsan muhtemelen sorun router'dan değil" diye düşündüm ilkin. fakat benim aklıma bir türlü yatmayan, modem varken router neden pppoe isteği yolluyor?

bu noktada "bu aynı zamanda router modem falan mı? eğer öyleyse direkt routerla bağlanın" gibi parlak bir fikirle ortaya çıkasım geliyor, saçma olacak diye sessiz kalıyorum.

deneysel olarak şunları deneyin bence:
- routera reset atın
- routera yeni firmware yükleyin
- routerı çöpe atın
- modemi direkt senin bilgisayarına bağlayın

not: PADI nedir onu da anlayamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

ehhe sanirim routeri cöpe aticam bende bu gidisle..bir cok yerde bakindim .sorusturdum ama bir cozum gozukmuyor simdilik.
router ve modem ayri.bide modemi direk benim pcye takmak istemdim aslinda bende ama internet sirketimiz yeni ve onlardan gelen cd bozuk cikti.direk kablo takarsam bi program kullanmam gerekicek die dusundum bi an.cunku routerda mesela hic bi ayar yok .
ppoe ayarli, ve orda sadece username olarak tel numarasi var sifre falan yazilmiyor.

buarada yeni firmwarei yok routerin.eskiden alman telekomundaydik sorunsuz calisiyordu.yeni firmaya gecince boyle bir sorun cikmaya basladi,bide evde top oynarken 5-6 kere routeri vurduk falan :)

[ Mesaj 02 Şubat 2006, Perşembe - 23:02 tarihinde, GEd tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

valla modemi direk kendime taktim. programida buldum netten oldu.
bi ara aklima gelmisti aslinda.ama salak bisi dusunmustum.modemden routera giden kablo cok kisa falan die oysa modemden routera giden kabloyu degil kendi ethernetimi takmam gerekiyor hehe.
routerla ilgili sorunu cozemedik ama en azindan millet uyuyunca ben netsiz kalmiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...