Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

müzikte gitar solosu ne kdr gerekli??

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bence gitar soloları hiç bi tarz müziğe yakışmıo.. Tek bir nota bile daha çok duygu verio bana açıkcası.. Sizce de ööle deil mi? :)

ya ne biliim arpej atmak varken neden solo? yada bi re majör daha anlamlı bence... hele virtüözler ölsün bence...
Mesaj tarihi:
sözcüklere gerek kalmadan duyguyu verebilir solo, bazı instrumental şarkılarda veya sözlü şarkılarda bunu görüoruz. solo şarkıya göre gerekli veya gereksiz olabilir, 3 notalık bi solo olsa bile adamı ordan oraya vurmuş gibi yapabilir. çok gereklidir kanımca.
Mesaj tarihi:
bak şimdi
koşuyosun, pink floyd- comfortably numb live çekiyosun, gerekli mi gereksiz mi bir de o zaman kafanda mukayesesini yapıyosun, sonra da gelir ozur falan dilersin buyuk ihtimalle, olmadı ustune bir de pink floyd - high hopes dinle, tam olsun, tartışmayalım daha.
Mesaj tarihi:
farketmezi mi var yahu, şarkı dediginde solo olur. artık ksilifon solosu mu olur trombon solosu mu bilemem orasını ama olur. solosu olmayan şarkı bayagı bir azınlıktadır yani.
Mesaj tarihi:
ya solo hani illaki petrucci solosu olmasa da şarkıya uyan melodik basit bi solo olmalıdır, o olmadıysa push me and then just touch me dıdıdıdııd ya döner olay=)
Mesaj tarihi:
Opsiyonel bir şeydir solo, solosu olmayan şahane-ül şakşaka şarkılar da mevcut.

Ayrıca niye ille gitar solosu, bas solosu olsun davul solosu olsun madem. (editi denemek için yazdım bu cümleyi, gereksiz oldu evet)

[ Mesaj 02 Şubat 2006, Perşembe - 02:43 tarihinde, Jester tarafından güncellenmiştir]
Mesaj tarihi:
ben soloyu özellikle uzun sololu parçaları katlanamıyorum fazla.. bu yüzden fikirleriniz alım dedim.. çou parçada gidişatın sonlarına doru böyle vokalsiz sadece gitar solosunun olduu partiler var işte gereksiz bir solodur o bence... solosuz müzikler mevcut ve azınlıkta filan deil arkadaşlar..

bunu yazmamın nedenide avrupa emo ve indy rock scenenin en büük tartışmalarından biridir bu solo neden gerekli derler.. bende ööle diorm.. arpejdir olay bence...uzun uzun böle up-down tunepitchli (yani tellerin çektirelerek sesin notasının hafif aşağı yukarı kaydırılması) sololara hiç gerek yok bence.. en azından bu benim fikrim hoşuma gitmiyor...

neyse öliim ben bi arkadaş ööle tavsiye etmiş... :D
Mesaj tarihi:
bi sweet child o mine dinle

ya da şöyle diyeyim ben de progresif soloları pek dinleyemiyorum ama Hard Rock soloları daha duygulu geliyor ve parçaya oturuyor...

emo&indie...

grrrr

[ Mesaj 02 Şubat 2006, Perşembe - 04:52 tarihinde, Quivalen-soth tarafından güncellenmiştir]
Mesaj tarihi:
yahu arkadaşım anlamadıgın, solo solodur, vardır, akor akordur arpej arpejdir onlar da vardır. abi niye et yiyosun mercimek ye onda da protein var demekten farkı yoktur bu dediginin.

ki elektrik gitar dedigin alet nerdeyse solo için yaratılmış bişey. alıcaksın onu solo atıcaksın agzında sigarayla, bu yani.

[ Mesaj 02 Şubat 2006, Perşembe - 09:49 tarihinde, elvyn tarafından güncellenmiştir]
Mesaj tarihi:
konuyla pek alakası yok ama,
şahsen parçanın geri kalanı ile bütünlük oluşturmayan gitar sololarına da kıl oluyorum, sanki araya sırf solosu olsun şarkının diye sıkıştırılmış gibi görünüyor göze...

bunun da zapta geçirilmesini rica ederim
saygılar
  • Yeni Oluştur...