Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yılın ilk iki polemik konusu için burdan yakın...

Bleda

Öne çıkan mesajlar

1. Türkiye Cumhuriyeti Devleti tamamen bağımsız bir devlettir ve iç işlerine kimse karışmamalıdır...Karışamaz...Vicdani red denilen bişey çıkarsa askere giden genç oranı &50 olarak düşer...Askerlik bir vatan borcudur...Borçlu kalan TÜRK DEĞİLDİR...

2.Tamamen sapkınlık haddini aşmış bir reklam bunlar...Kınıyorum...
kınnnn
Sosyal ağlarda paylaş

1. Türkiye Cumhuriyeti Devleti tamamen bağımsız bir devlettir ve iç işlerine kimse karışmamalıdır...Karışamaz...Vicdani red denilen bişey çıkarsa askere giden genç oranı &50 olarak düşer...Askerlik bir vatan borcudur...Borçlu kalan TÜRK DEĞİLDİR...

Türk böyle olunuyorsa ben türk değilim, olmak da istemiyorum o zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

İkinci soru pek umrumda değil ama ilkine verilen yanıtlar epey düşürdü beni.

Eğer şu an Türkiye gibi bir ülkede yaşamak yerine Patagonya ya da Karayipler gibi bir bölgede yaşamımızı idame ettirmek durumunda (zorunda) olsaydık askerlik karşıtı fikirleri anlayışla karşılayabilirdim. Ne var ki olay o kadar basit ve kimi arkadaşların saçmalayıverdiği 'profesyonel orduya geçelim' yaklaşımı kadar kolay değil.

Türkiye şöyle stratejik, böyle kilit bir ülke mavraları atmayacağım, ama ne var ki durum analizi yaptığımızda gerçekten de böyle olduğu aşikar.

Burada Antimodes52 adlı arkadaş demiş ki:
said:
Zorunlu askerlik ne kadar gerizekalıca bir mantalitedir ki? Zorunlu askerlik olması demek, biz uygarlıktan nasibimizi almadık, hiç bir şey öğrenemedik demektir resmen. Arkadaşlar, bilmiyorum tarih dersinde size öğrettiler mi ancak uygarlığın başlangıcı insanoğlunun iş bölümü yapmasına dayanır. Anca barbar kabilelerinde herkes her işi görmek zorundaydı.

Ne kadar dar görüşlü bir bakış açısıdır bu? Bugün dünyamızda gittiği heryere acıyı, kanı, yağmayı götüren batı medeniyeti denen bir avuç emperyalist sömürgeci değil midir? Bugün Irak'ta, Afganistan'da, Filistin'de yaşananları gördükten sonra hala ordunun ne kadar vahim bir yapılanma olduğunu görmemek, at gözlükleriyle bakmak değildir de nedir? Türkiye kim ne derse desin tehdit altında olan bir devlettir ve hayatta kalması için yegane varlığı ordusunun gücüdür. Bugün ABD, Irak ve Kuzey Kore'yi sadece tehdit etmekle yetiniyor, diğer saydığım devletler gibi sömürge çabaları peşinde koşamıyorsa bu sahip olunan nükleer silahlar ya da daha genel tanımıyla Ordu'yla alakalıdır Bu devirde ordun yoksa ve tehdit altındaysan sömürge olmaktan kaçışın yoktur.

Gelelim diğer boyuta, kimi arkadaşların dediği gibi zorunlu askerlikten profesyonel orduya. Profesyonel askerlik herşeyden önce bir meslektir, yani bu iş karşılığında para alıyorsundur. Nasıl ki günümüzde firmalar daha fazla para teklif ederek mühendisleri, doktorları, işçileri, kısaca çalışanları kendi bünyelerine katabilmektedirler aynısının ordu durumunda da olmayacağını kimse garanti edemez.

Bugün Irak'ta aç kalan insanlar binlerce yıllık onurlu tarihlerini hiçe sayarcasına ABD'nin bağımsızlık uğruna savaşan direnişçilerin üzerine sürülen uç kuvvetleri haline gelebilmektedirler. Türkiye için yapılabilecek en ağır yükümleme varolan ordu sisteminin değişmesidir, Kurtuluş Savaşı'nı profesyonel ordu ile değil Milli Emir dediğimiz 10 şart ile kazandık ve bunu destekleyen en önemli unsur eli asker tutan hemen bütün erkeklerin zorunlu askere alınmasıdır. İnsanların insafına bırakılsaydı -komik gelebilir ama- Fransa'nın herhangi bir sömürgesi durumunda olabilirdi.

21. yüzyıl, medeniyet çağı gibi içi boş kavramları bir kenara bırakın ve kendinizi kandırdığınız gibi başkalarını da kandırmayın. Dünyada ve Türkiye'de askerlik, sömürü düzeni devam ettiği sürece varolmak zorundadır, aksi halde Türkiye diye bir devlet olmayacaktır. Diğer taraftan kimse 2 yıl askerlik yapmak zorunda değil, er olarak 6 ay yapılabiliyor, ömrünüz boyunca geçirdiğiniz onlarca 'boş ve gereksiz' seneyi düşündüğünüzde bu süre çok değil. Birazcık ta olsa 'insan olabilemenin' farkına varıyorsanız bu 6 ay içinde yalnızca sıkıcı askerlik değil tüm mazlum milletlerin geleceğini güvenlik altına alan bir eğitimden geçtiğinizi de görebilirsiniz.

[ Mesaj 02 Şubat 2006, Perşembe - 18:10 tarihinde, pekaziz tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...