Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oscar


virel

Öne çıkan mesajlar

Eski oscar törenleriyle ilgili bir küçük bölüm izliyince aklıma geldi anlatayım dedim.. Oscar törenlerini izleyeniniz varsa ve ybancı dergileri okuyosanız(tür dergilerinde görmedim) oscar sözcüğünün nasıl çıktığı anlatılır..
Eskiden dünyada verilen en büyük sinema ödülü Cannes'de verilen "Altın Palmiye"miş. Amerikalılarda oturmuş düşünmüş bütün sinemacılar el ele vermiş herşeyi ayarlamıış heykeli bile yaptımışlar ama ismi bir türlü bulamıyorlarmış..
Komitenin ayak işlerini yapan eleman heykelciği görünce "Aa!Aynı oscar amca!Oscar amcama çok benziyo! demiş.. Ondn sonra bunu takma isim olarak kullanan komite toplantıda oscar sözcüğünü alıp kullanmaya başlamışlar..
Bunu ilk okuduğumda ve oscar töreninde duyduğumda şok olmuştum. Ama ince bir fikir. Güzel yane..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bana çok yazış geldi[hline]"I love the Hong Kong style of hentai movies, but that only looks good for gays. The reason why the whole style was developed over there was because those gays were very hairy guys ... they had to learn a technique that even gays can do that are as effective as the mutant's strength. So that's where phone bills came from."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

OScar degil asil adi Academic Awards tir.
Oscar nickname dir o isim icin, ve onun gelis hikayeisni google da armaa yaparak bulabilirsiniz.
Aha imdb.com dan alinti

How Oscar received his nickname is not exactly clear. The most popular story is that Margaret Herrick, an Academy employee and eventual executive director, remarked that the statuette resembled her Uncle Oscar, and the Academy staff began to refer to it by that name. Whatever the actual origin of the nickname, it was well enough known by 1934 that Walt Disney supposedly used it during an acceptance speech that year. Although journalists used the nickname with increasing frequency during the late 1930s, the Academy didn't officially use the name Oscar until 1939

Ayak isleri biri yapan deil yani direk orda calisan ve su anda ecevutive director olarak calisan birinin Oscar amcasina benziyor :)[hline]Bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına ben de karşıyım!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...