Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Can Dündatr - Sayın AKP Millet vekilleri...

Volfied

Öne çıkan mesajlar

Sayın AKP milletvekilleri!

Cumhuriyet tarihinin en zor kararlarından birini vermek size nasip oldu.
Ülkenizi, bir savaşa sokup sokmamaya karar vereceksiniz.
Hem de dünyanın, halkınızın, cumhurbaşkanınızın, başbakanınızın karşı olduğu bir savaşa...
İstenmediğiniz topraklarda, istemediğiniz bir harekata cevaz verecek veya itiraz edeceksiniz.
Farklı bir hükümet olma vaadiyle seçime girdiniz.
Statükonun değil, halkın sesine kulak verecektiniz.
Dünya egemenlerinin değil, mazlum milletlerin yanında olacaktınız.
Zulme nokta koyacaktınız.
Halk size inandı, oy verdi, hükümet oldunuz.
Lakin iktidar denen turnusol kağıdı, anında sınava çağırdı sizi; getirip koydu önünüze tezkereyi...
Amerika yaman bastırdı; hükümetiniz bir noktaya kadar direndi; sonunda "Burası demokratik bir ülke, kararı Meclis verir" deyip topu size, yani milli iradenin temsilcilerine attı.
Ve işte diğerlerinden farklı olup olmadığınızın test vakti gelip çattı.
Dünya, "Savaşa hayır" diyor.
Türkiye halkının yüzde 94’ü savaşa karşı çıkıyor.
Başından beri, savaşa katılmak için, anayasal bir zorunluluk olan uluslararası meşruiyeti şart koşan, BM Güvenlik Konseyi kararı isteyen Türkiye, şimdi gayri meşru bir saldırganlığın işbirlikçiliğine soyunuyor.
Kürtlerle komşu olma korkusuyla Amerika ile komşuluğa zorlanıyor.
Parasızlıktan evlatlarını komşusunun üstüne salan bir baba gibi "at pazarlığı" yapıyor.
Haydi sevdiğiniz dilden konuşalım:
"Tezkereye ‘evet’ derseniz, Müslüman bir halkın bombalanması için Amerikan askerini Türkiye’ye çağıran mebuslar" diye geçeceksiniz tarihe...
Bu sefer hacca kaçmak yok.
Belki yine gizli bir oturumun perdesiyle örteceksiniz utandığınız kararı...
"Ben içeride karşı çıktım", "Ret verdim" kandırmacasına sığınacaksınız.
Ama torunlarınız öğrenecek gerçeği...
Onlar sizi unutmayacak.
Irak halkı da Türkiye’yi...
Oysa biliyorsunuz "Irak savaşı" filan değil bu; "Amerika’nın dünya petrol yataklarına egemen olma savaşı"...
Savaştan beslenen şirketlerin pay kapma yarışı...
Ne Avrupa’nın, ne Arap dünyasının, ne Birleşmiş Milletler’in desteklediği bir bölüşüm kavgası...
"Öyle değil" diyecekler bugün; öcülerle korkutacaklar sizi:
"Kürt devleti kurulur" diyecekler.
"Ekonomi çöker" diye tehdit edecekler.
Hükümetin düşebileceğini söyleyecekler.
Oyunuzu kullanmadan önce şunu düşünün:
Atanız sayılan ilk Meclis, Anadolu’nun ortasında sıkışıp kaldığı bir dönemde işgal askerlerini yurttan kovmuştur.
Oturduğunuz koltukları borçlu olduğunuz bu halk, bu cumhuriyeti emperyal baskılara direnerek kurmuştur.
Milli iradeye mi, Amerikan baskısına mı boyun eğeceksiniz?
Soru bu...
Cevabı siz vereceksiniz.
Ve o cevapla tarihe geçeceksiniz.

[email protected]

Az önce okudum, benim için medya bu ve bunun gibi adamlardır.[hline]'Cause everyday we pay the price,
With a little sacrifice...

Bob Marley - Jammin'

Yalnız birey güçlü bireydir -SAP Kanunu
Sosyal ağlarda paylaş

yani hani millet vekilleri bu yaziyi okuyip gercekten ustunde dusunmesi kismini gectim ama sole bi aci gercek var bence meclisteki insanlarin cogu duzenli olarak Can Dundar ve diger deyerli yazarlarin yazilarini okucak kadar (bu kisma kelime koyamiyorum adam mi desem gorgulu mu desem egitimli mi desem yada benim kelime dagarcigimin disinda kalan usturuplu bi kelime varsa okurken koyun adima) onlar okumasada sonuclardan sonra yuzlerine vurulan bu yazilara hep gecerli bi bahane bulucaklardir kendilerini aklamak icin neyse daha fazla yazmiyim siyaset konusuluyo havasi olmasin
ama dicek tek sey karar olumlu cikarsa yazik hem bu millete hem zamaninda bu ulke icin canini disine takip calisanlara hem de bu ulke icin gozu kapali kendini feda etmislere

Bastigin yerleri 'toprak!' diyerek geçme, tani;
Düsün altinda binlerce kefensiz yatani.
Sen sehit oglusun, incitme, yaziktir, atani;
Verme, dünyalari alsan da, bu cennet vatani.[hline]Uzak Galaksilerin Işığı mı Gözlerimi Kamaştıran Yoksa Bizim Battlestation mu Şu Patlayan?

Edit: bir iki harfi yanlis yazmisim yerlerini karistirmisim fln

[Bu mesaj SPACEFROG tarafından 26 Şubat 2003 09:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...