Valkr Mesaj tarihi: Şubat 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2003 Selam benim bir kaç sorum olacaktı. Benim bilgisayar P2 400 Mhz, 32 MB GeForce MX 100/200 Ekran kartı, anakartı bilmiyorum.Bide Monitör 14" 1-işte ben bu bilgisayarı nasıl upgrade edebilirim.Nasıl parçalar almalıyım.Hepsini ayrıntılı yazarsanız daha mutlu olurum. 2-ben P4 veya AMD alsam kasayıda değiştirmek zorunda mı kalıcam acaba.. 3-p4 ile amd arasında ne fark var.Hangisi daha iyi(çünkü arada çok büyük bir fiyat farkı var.) 4-yeni anakartlardan hangisi daha iyi nforce alıyomuşsun onboard geforce 4mx ekran kartı geliyormuş.Tavsiye edermisiniz. 5-tamam ben bunları yazıyorum da bana bu upgrade işlemi ne kadar a patlar acaba. cevaplarınızı bekliyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Şubat 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2003 walla bak p4 le amd arasında soyle fark war amd cok daha ucuz ve oyunlarda amd ıyı ama noırmal masaustu proglarda vs.. ole seylerde yavas kalıyo ama p4 herseyde hızlı baska sorunun cvp ı eet kasayı degıstırırsın bıde anakart ben bulmustum bı tane amd ıcın ama unuttum sımdı alcaktım bı zaman sonra gıttım baska seye harcadım parayı ::) ekran kartı ıdare oyunları oynarım gıbı bısey ıstıyosan wınfast gforce2 mx400 al 50$ baska albı 80gb hdd 40 alma aasında buyuk fıyat farkı yok ama bence amd 2.0 al ıste xp mı ne oluyo onlardan wrıter al dvd rom al ::) 5+1 ses kartıyla creatvın ıste hoporlorlerını al paran warsa tabı ole iste takıl kafana gore ::)[hline] a$k bir sabunsa köpürt beni pakize Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ishinotsuyoihito Mesaj tarihi: Şubat 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2003 Yardımcı olmaya çalışayım. 1- En basitinden anakart, işlemci, bellek ve kasayı değiştirmen gerekir. Gerisini daha sonra da değiştirebilirsin. Örneğin sabit diskin seni idare edecekse kalsın şimdilik. 2- Kasayı değiştirmen gerekli; fakat sakın gidip 204958202 watt yazan everest frisby gibi kasalar alma. İflas eden güç kaynakları ve hasar gören bileşenler kesinlikle iyi bir kasadan çok daha pahalı. Kasa olarak Aopen H600 öneriyorum. kendim de bir arkadaşımın sisteminde kullandım. Gayet iyi. Fiyatı alt modellerine göre 65$ ilâ 90$ arası değişiyor. 3- AMD ile Intel işlemcilerin arasındaki temel farklar veri işleme teknikleri ve fiyatları. AMD işlemcileri, intel' deki karşılılarından daha düşük çevrim miktarına sahipken çevrim başına veri işleme miktarı açısından üstündürler. Dolayısı ile gerçekte 1533mHz' de çalışan AthlonXP 1800+ kodlu işlemci, Intel Pentium4 2000Mhz işlemciden daha yüksek performans sağlamaktadır. ( çevrim başına veri işleme miktarları IntelP4 "6", AMD AthlonXP "9" dur ) 4- Onboard grafik kartlarını pek tavsiye etmem. GF4MX440 dengi bir grafik işlemcisi oluyor üzerlerinde; dolayısıyla çok iyi değiller. Grafik kartını ayrı almanı öneririm. Hatta biraz daha bekleyip daha iyi bir grafik kartı alma şansn varsa eski kartını kullanmaya devam edebilirsin bir süre. Nforce2 çipsetleriyle nVidia çok iyi bir iş çıkarmış; ama onboard grafik çiplileri pek yok. En iyisi her zaman ayrı bir grafik kartı almaktır, özellikle de oyun oynayacaksanız. 5- Bana özel mesaj atarak tam olarak bütçenizi verirseniz upgrade işinde nasıl bir yol izlemeniz gerektiği konusunda daha iyi yardımcı olabilirim. İyi günler.[hline]HeadShot..! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar