Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Osmanlı Devleti Türk müdür, Değil midir?

LordOfBlood

Öne çıkan mesajlar

Unutmayın II. Abdülhamit Han ne diyor;

Padişah II. Abdülhamit Han zamanında saray bahçesinde cereyan eden şu olay Türk milletinin içine düşürüldüğü durumun tespiti açısından son derece ibret vericidir:

Bir gün sarayda üst düzey görev yapan bir Arnavut, bahçıvanlık yapan bir Türk'e, "Pis Türk" diye haykırır. Bu hakaret olayına sarayın penceresinden şahit olan padişah II. Abdülhamit haykırarak, şöyle cevap verir:

Unutma ki ben de Türk'üm[signature][hline]---Ön-Türk Uygarlığı Araştırmaları Merkezi---
Sosyal ağlarda paylaş

hadi hepsini bir kenara bırakıp bir de ilk türk-islam devletlerine bakalım:

Tolunoğulları:
yöneticiler türk, halk arap. ordunun ve donanmanın çoğunluğu türklerden oluşuyor.

Ihşidler(Akşitler):
yine yöneticiler türk, halk arap. yine ordu ve donanmanın büyük kısmı türklerden oluşuyor.

ya da gaznelileri büyük selçuklu devleti.. onlar ne kadar türkse osmanlı da o kadar türk.[signature][hline]ALL I EVER WANTED WAS YOU TO MYSELF.
Sosyal ağlarda paylaş

Eyyübiler devletini unutmayalım..

Selahattin Türk değildir iddia edenlere Atatürk cevabı:

"(...) Eyüpoğullarından Selahattin, Haçlılardan Kudüs'ü kurtarmış olmakla tanınmış büyük bir Türk'tür. Fakat ondan daha büyük olan bizzat, Selahattin'in kendisini, ordularını ve vasıtalarını hazırladıktan sonra ölen büyük Türk Nurettin'dir. Beşeriyet tarihinde silinmez satırlarla mevcudiyetini yazdırmış odur."

Kaynak istiyorsanız vereyim mi :)[signature][hline]---Ön-Türk Uygarlığı Araştırmaları Merkezi---

[Bu mesaj DiabloTyrael tarafından 03 Ocak 2006 22:08 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj DiabloTyrael tarafından 03 Ocak 2006 22:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bu yüzden millet tarihi konusunda her şey birbirine girmiş durumda.
milletin atalarının neler yaptığını bilemez kimse.
ama dediğim gibi bi yerle bağlantılı oluo ve insan bi milliyete kendini benimsio.
ya kürt dio ya türk dio ya fransız dio.bence kabullenmeyle alakalı olay.genlerle deil.[signature][hline]her insan bir kitap gibidir
okumayı bileceksin.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DiabloTyrael, 03 Ocak 2006 21:30 tarihinde demiş ki:

Padişah II. Abdülhamit Han zamanında saray bahçesinde cereyan eden şu olay Türk milletinin içine düşürüldüğü durumun tespiti açısından son derece ibret vericidir:

Bir gün sarayda üst düzey görev yapan bir Arnavut, bahçıvanlık yapan bir Türk'e, "Pis Türk" diye haykırır. Bu hakaret olayına sarayın penceresinden şahit olan padişah II. Abdülhamit haykırarak, şöyle cevap verir:

Unutma ki ben de Türk'üm

buna kaynak lazım ama, çok trajikomik olarak osmanlının durumunu gösteriyor.
padişahın türk olduğu bir yerde biri pis türk diyor ve padişah sadece unutma hede hödö diyor. lol.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
quod abolesco dum te defendoa.k.

[Bu mesaj Sly-One tarafından 03 Ocak 2006 23:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

hayır türk hepsi ve türk olduklarının da farkındalar, sorun önemsemiyor olmaları.çünkü osman var türk yok, türk varsa kürt de ermeni de olur imparatorluk gider.bi bakıma mantıklı ama yürümüyor işte.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere

[Bu mesaj Sly-One tarafından 03 Ocak 2006 23:55 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

osman var türk yok:)
bi bakıma doğru amerikada mesela şuanda saf amerikalı nüfusun kaçta kaçı,ki saf amerikalı diye bişey varmı herşeyden önce:) baştan kırma adamlar bide milliyetçi geçiniyolar,bizim 3-5 etnik grupla yapamadığımızı adamlar kaç etnik kökenle başarmış...
Sosyal ağlarda paylaş

amerika tek örnek ama onun olayı bambaşka hehe.
yani heryerden adam var, ve buna rağmen amerikalı olmayı herşeyden önde tutuyorlar süper güç olduğu için. yarın öbürgün amerikanın ekonomisi sürünsün halk bezsin vs. o zaman görürüm, ama osmanlı gibi olmaz yine çünkü o "amerikalıyız" zihniyeti var adamlarda. osmanlı kimseyi sallamıyodu ki.asimile olayı yoktu. asimileyi bırak amerikan kimliği için can atar durumda şu an dünya.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
Sosyal ağlarda paylaş

yani...bence sebep amerikan rüyası dedikleri tozpembe hayat...osmanlıda da fetihler tam gaz hazine doluyken isyan çıktımı hiç..hep ya ordu seferdeyken yada ekonomik problem varken çıktı bu milliyetçilik,önce balkanlarda körüklendi sonra da dalga dalga yayıldı...

[Bu mesaj bizsiziarariz tarafından 04 Ocak 2006 00:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ABD kend,i halkını refah içersinde yaşatırken diğer ülkelerde terörü hortlatıyor...
Osmanlı ise her zaman diğer milletlere yardım etmiştir...
1800lü yıllarda İngiliz Zulmü altında olan ve bilinçli bir şekilde kıtlık çıkartılan İrlandaya II:Abdülhamit tarafından yollanan iki gemi dolusu buğday şu anda halen İrlandada Hatırlanıyor.

Osmanlı Devletleri gelmiş geçmiş İnsan Haklarına önem veren en büyük devlettir.[signature][hline]Filozof pati,
Devrik Diktatör
Psikiyatrist pati,
İşte ben buyum...
Sosyal ağlarda paylaş

Osmanlı tabiki turk tür sadece imparatorluk ünvanı aldı diye birçok medeniyeti içinde barındırdı devlet adamalarını seçerken devşirme kullandı diye türklüklerinden wazgeçmediler hoş.Fakat haifeliği aldıktan sonra ümmetciliğide ii kullanmışlardır yani işlerine gelince cihad ilan etmişlerdir ama ordusunun kanatları hep anadoluda yetişen türk evladlarıyla olmuştur yeniçeriler arasındadad devşimeler vardır ama aslen türk olu türkdür imparatorluğun aslı[signature][hline]Yaa nedir bu otorite durumu!!!
Sosyal ağlarda paylaş

1-) Devletin dili: Türkçe olarak geçiyor ama devlet içindeki yazışmalara vesaire ye falan bakacak olursak farsça-arapça karışımı bir dilin(osmanlıcanın) kullanıldığını görebiliriz(ki madde olarak yazmasam da edebi dilin de türkçe ile alakası yok

2-) Osmanlı halkı: nüfus sayımı olarak bilmiyorum, ama osmanlının kuzey afrika, arabistan ve balkanlara kadar uzanan büyük sınırlara sahip olduğunu düşünecek olursak, türkler sınırlı sayıda bir popülasyonu olan bir millet olarak ortaya cıkıyor

3-) Yönetenler: ya inklar etmiyorum, tek bir soydan geliyorlar ve kanlarında daima bir türklük var, ancak 1500lü yıllarda cıkan fatih kanunnamesi ile (padişahlar dahil) saray dışından evlilik yasagı getiriliyor, saray içindeki hatunlar arasında da türk yok. doğrudur kanlarında bir türklük var ama arada geçen 400 yıl içinde bu türklüğün ne kadar azalabilecegini bir düşünün.

osmanlı devleti türk degildir, osmanlı da türk degildir(arasında fark var), maddeleri iyice düşünün biraz.[signature][hline]I know someday you'll have a beautiful life, I know you'll be a star
In somebody else's sky, but why, why, why can't it be, why can't it be mine

raistlinn i kalbimde yaşatıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

yukarıdaki yazılarımda açıklamama rağmen bir kez daha yapma gereğini gördüm.
1-) devlet içindeki yazışmalara bakarsak arapça-farsça karışımı bir dil değil düpedüz türkçe görürüz sallamayalım kaynak gösterelim.

2-) nüfus sayımı olarak yukarıda verdim.ayrıca bir imparatorlukta farklı milletlerin olması imparatorluğun kimliğini etkilemez pls.

3-) Gelinlerin türk olmamasından dolayı padişahın soyu evet karışmış ama yine de osmandan gelmektedir. onun dışında hangimiz Gen olarak Türk olduğumuzu iddia edebiliriz ki ? hanginizin gözleri çekik ? 600 yıl onlarca farklı insanla bir arada hoşgörü içinde yaşamış bir toplumda Gen olarak Irk diye bir şey söz konusu olamaz. Bir insan kendini türk olarak görüyorsa türk'tür.o zamanlarda da ne olduğu belli olmayanların bir kısmının türk olmamayı seçtiği gibi günümüzde de ne olduğu belli olmayan bazı şerefsizlerin türklere karşı avrupa ve amerika'nın yanında cephe aldıkları görülmektedir zaten. ben de düşündürücü açıklamalar(burada ve yukarıda) yaptığımı düşünüyorum.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
Sosyal ağlarda paylaş

dogrudur farklı milletlerin olması etkilemez belki. hatta gen de kişinin milletinin belirleyici özelliği olamaz. Ancak su anda bir devletin ırkını belirleyen bu bahsettiğim şeyler. osmanlıyı yönetenlerin kanındaki türk kanı ciddi anlamda cok azdır, aynı soydan gelmektedirler ama bu soyun etkisi oldukça azalmıştır.

ya onu bıraktım, önceki mesajlarında bahsettiğin bir şey var, kişinin kendisini türk kabul etmesi falan diye. osmanlı padişahları kendilerini türk kaubl etmişler mi? etmemişler. aksine, türk halkını aşağılayıcı konuşmalarda bulundukları da biliniyor. bu şekilde yönetenlerin nasıl türk kimliğine sahip olduklarını iddia edebiliriz ki.[signature][hline]I know someday you'll have a beautiful life, I know you'll be a star
In somebody else's sky, but why, why, why can't it be, why can't it be mine

raistlinn i kalbimde yaşatıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DiabloTyrael, 03 Ocak 2006 21:30 tarihinde demiş ki:

Unutma ki ben de Türk'üm
[signature][hline]Filozof pati,
Devrik Diktatör
Psikiyatrist pati,
İşte ben buyum...
Sosyal ağlarda paylaş

Osmanlı Türktür , yapmayın allahaşkına kuran ve yöneten insanlar Türk soyundan gelmektedir hangi genden bahsediyorsunuz ?

Hadi çok karışmış filan diyorsunuz karıştıkça Türklükmü azalıyormuş ? Hanginiz bu konuda gerçekten eğitimli acabada bu kadar emin konuşuyor genler hakkında?

İddia edilen bir çok şey herhangi bir sağlam kaynağa dayandırılamıyor kafanızdan uydurdugunuz mantıklarla gelmiş burda son derece emin bir şekilde konuşuyorsunuz , yapmayın lütfen...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Lethious, 05 Ocak 2006 10:59 tarihinde demiş ki:
osmanlı devleti selçuklular dağıldıkları zaman oluşan beyliklerden biriydi. dolayısıyla türk...

katılıorummmmmmmmm.....[signature][hline]1-) Bir
2-) İki

Kalp İçin Feyk açan masum pati log off olmayı unutunca :)
mamut_, 09 Kasım 2005 19:19 tarihinde demiş ki:
askımm nbr
_mamut_, 09 Kasım 2005 19:19 tarihinde demiş ki:
iyiyim cnm benim
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...