sostizm Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Tam adı "KORDELYADAN PASAPORTA İZMİR KAYIKLARI" 1940'ların başında nesli tükenmiş olan bir tekne dizaynı tekrar doğdu. Kapsamlı ve detaylı bir çok ayaklı proje olarak ele alındı ve şu anda meyveleri toplanıyor. KAYIK sözcüğü hemen hemen tüm batı dillerine olduğu gibi girmiştir ama izmirde 1 tane bile kayık kalmamıştı. (Balıkçı sandalları geleneksel kayıktan çok farklıdır) Şimdi İzmir Körfezinde 9 adet İzmir kayığı sürekli seyir yapıyor. 400'den fazla İzmirli denizde eğitim gördü ve bu eğitimler ücretsiz verildi. Paticiğin ruhunu biliyorum uzun yazarsam kimse okumaz o yüzden burada kesicem, ama sadece bir akademik sempozyumda 18 sayfa sunum yaptım. Başkanı olduğum Dokuz Eylül yelken kulübü bu projenin yürütücülüğünü üstlenmiş durumdadır. ilgili linkler: pdf formatında tanıtım ve eğitim Bu dosyayı ben hazırladım, resimlerde görünen kızıl uzun saçlı adam benim. Çizimler Corel'da yapıldı. www.izmirkayiklari.info bu site henüz çok genç. www.360derece.info ilgilenenlere daha fazla bilgi verebilirim. edit link düzltildi [signature][hline]Dünyada 10 çeşit insan vardır. Binary sayı sistemini bilenler ve bilmeyenler. [Bu mesaj sostizm tarafından 04 Ocak 2006 16:06 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 http://www.izmirkayiklari.info/ Projenin amacını anlatmamışsın. Sunuma göz atmadan önce bizi nelerin beklediğini biraz yazsaydın. Ayrıca uzun yazarsam okumazsınız gibi bir düşünceye girme.[signature][hline]Holigan Team The Paticik Cup =o= II Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Haklı olabilirsin, Projenin amaçlarından bir tanesi bu nesli tükenmiş dizaynı tekrar hayata döndürmek. Ama daha önemlisi yetişkinlere denizcilik eğitimi vermek. Kürek+yelken kombine kullanılan MUHTEŞEM kayıklar. 7 ile 12 kişilik ekipler kullanıyor. Tam boyu 9.25 eni ise 1.95. kılıç sırtı gibi tekneler. Çok da süratliler. Adrenalin tutkunlarını da sert havalarda tatmin edebiliyor. Eğitimler %100 ücretsiz. Tek beklenen disiplin ve devam. Sadece yetişkinlere yönelik genelde 20+ kişiler geliyor. 60+ sporcumuz bile var genel oratalama 25 dolaylarında ama. İzmir Levent Marina'dayız şimdilik. İnciraltı'nda yeni barınak yapılıyor. 360derece tarih araştırmaları grubu, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gemi Mühendisleri Odası, Dokuz Eylül Üniversitesi ortak projesidir. Dokuz Eylül Güverte öğrencileri de kürek yelken eğitimlerini bu kayıklarda yapıyor. Projenin yürütülmesi benim üzerimde. Son bir yılımı bu işe adadım. Ve sonuç başarılı oldu. İnanılmaz bir ilgi var. Sunumda resimlerden de göreceğiniz üzere, çok da estetik görünüyorlar. umarım biraz daha açabilmişimdir.[signature][hline]Dünyada 10 çeşit insan vardır. Binary sayı sistemini bilenler ve bilmeyenler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Çok güzelmiş. İzmir'de olsam hiç düşünmeden katılırdım bir arkadaşımla veya kardeşimle. Ücretsiz olması da ayrı bir güzellik tabi :) Deniz ile ilgili herşeyi severim, yelken tecrübesi de güzel olurdu gerçekten. Ama İzmir'e biraz uzağım belki yazın imkan olursa katılabilirim ama çok zor.[signature][hline]Holigan Team The Paticik Cup =o= II Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Queen Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2006 Yazın katılmak isterdim de yaşım kücük işte. Ama yaptığınız iş cok güzel ve kayıklar da gercekten güzel görünüyor.[signature][hline]Quantum Unit Engineered for Exploration and Nullification MartinLGore, 02 Ocak 2006 17:53 tarihinde demiş ki: hacker'ım diye geçinmiyorum o yüzden okumadım.. Ama çok merak ediyorum.. Arkadaşımda merak etmiş.. İzin verilirse bizde okucaz.. Arkadaşım son ütücü bu arada.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar