Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sıfır Yok Oluş Kampanyası

toggie

Öne çıkan mesajlar

'Sıfır yok oluş' kampanyası bir çok kuruluşun da desteği ile birlikte ülkemizdeki doğal alanların yok olmasını önlemek amacı ile başlatılmış bir uygulama. Sanayinin sürekli gelişmesi Türkiye'nin önemli doğal alanlarını da ciddi derecede olumsuz yönde etkiliyor. Destekler sayesinde bu alanlar korumaya alınıyor ve doğanın zarar görmesi engellenebiliyor.

said:
İKİ HABERİMİZ VAR

KÖTÜ HABER
Dünyaki doğal alanlar büyük bir hızla yok oluyor. Canlı türlerinin nesli, sanayi devriminden önceki zamalara göre 1000 kat daha hızlı yok oluyor.
Doğal alanların aşırı kullanımı, temel yaşam kaynaklarımız havanın, suyun ve toprağın kalitesinde ciddi bozulmalara neden oluyor.

İYİ HABER

Koruma alanlarının oluşturulması, bu yok oluşun önüne geçebilmek için en etkili yollardan biri. Yeryüzündeki doğal alanlar, hem canlı türlerinin korunması, hem de doğayla uyumlu yaşam şekillerini örneklemek için insanlığa büyük bir fırsat sunuyor.

Türkiyede bu güne kadar 266 Önemli Doğa Alanı tanımlandı. Bu alanlar, ülkemizin yaklaşık %19 unu kaplıyor. Önemli Doğa Alanlarını etkili bir şekilde koruyabilirsek, Türkiyedeki canlı türlerinin, geleneksel yaşam biçimilerinin ve doğal kaynakların yok oluşunu durdurmak adına büyük bir adım atmış olacağız.

HEDEF: SIFIR YOK OLUŞ!

Kampanyaya kurumsal ya da bireysel olarak destek olabiliyoruz. Bireysel destek için, üyelik, gönüllü olmak ve bağış seçenekleri var.
Bunlardan herhangi birini yapmasanız bile en azından imza dilekçesi kısmında başbakana e-posta ile gönderilecek hazır metini yollayabilirsiniz.

Doğa sever patiler olarak biz de destek olalım ;)

www.sifiryokolus.org[signature][hline]Holigan Team
The Paticik Cup =o= II
Sosyal ağlarda paylaş

Bir yerlere zincirlenecek adam lazımsa ben hazırım. Şaka bir yana ciddi bir problem ama insan oğlunun ömrü kısa olduğu için pek bu tür sorunları umursamıyor ve kendi sorunlarıyla ilgileniyor. Bende Kendimle ilgilenenlerdenim nasıl olsa 50 sene sonra ölücem boşver diyenlerden :-) bu kötü birşey biliyorum[signature][hline]Kings Of Metal .:. - Orphaned Land .:. - DandirikForum
! - Grrr - ! - ! - www.ultimatr.net - ! - DIABOLICAL - !
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...