Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

eğitim zorunlu olabilir mi?

eldiablo

Öne çıkan mesajlar

okula olan negatif düşüncemiz çoğu zaman zorunluluk halini almasındandır.yunanlılar okulu çocukların boş vakitlerini faydalı bir şekilde geçirsinler diye açmışlar, bizler ise ''adam'' olabilmek için gidiyoruz.sizce de bir yanlışlık yok mu?[signature][hline]the world is mine
Sosyal ağlarda paylaş

bir şeyler öğrenmek...evet belki doğru ama adam olmanın yolu sadece buradan geçmemeli.bu ülkenin gümrük memuruna fizik,biyoloji gibi dersler öğretilmemeli kültürel derslere daha fazla ağırlık verilmeli.belki o zaman etik kavramlar netleşirde ülke olarak harbiden adam oluruz[signature][hline]the world is mine
Sosyal ağlarda paylaş

said:
riglous, 03 Ocak 2006 22:14 tarihinde demiş ki:
yanlislik okula adam olmak icin gidilmemesinde bence. tr'de lise de bile insanlar olaya iskence olarak bakiyo, yeni bi seyler ogrenmek degil. bi seyler ogrenmek icin de gidenler arada kayniyo zaten.

hocam bu dedigin sey abd de var. bence dunyanin her yerinde var bu, gayet de dogal birsey. insanlar liseye "ulen ne guzel acaba bugun ne ogrenicegim" diye gitse anormal olurdu zaten.[signature][hline]hold the line
does anybody want to take it anymore?
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim geometri hocasını dediğine göre İngilterede okullar anasınıfı,ilköğretim,lise ve üniversiteyi içinde bulunduruyormuş. Ve öğrenciler zeka testinden geçirilip hangi alanda yetenekliyse o alanın okuluna veriliyormuş. anasıfından üniversiteye kadar o okulda okuyormuş. eğer öyleyse ne güzel öss,lgs kaygısı yok meslek hazır.[signature][hline] Dün gece yatağıma uzanmış Empire Strikes Back'i izliyordum. Sonra düşündüm de, tavana plazma televizyonu kim yerleştirdi???
Sosyal ağlarda paylaş

iyide mevcut duzende baska ulkeleri ornek alamazsin. diger ulkelerde, ulke kendi icinde guvene dayaniyo; ancak turkiye'de insanlar kimseye guvenemiyo. birine iyi bi sey oldugunda, dogrudan torpildi kayirmaydi bir suru ihtimal geliyo insanin aklina.

bi de mesela ingilteredeki sistemi tr'de uygulayamazsin cunku sen birisine senin potansiyelin ilkogretim sonuna kadar dedigin zaman, adam hyr ben uni'ye gidecem diye tutturur, isi hakaret sayip topuktan vurdurmaya kadar goturur...

arkadaslar, turkiye'de hala insanlar egitim almak istedikleri uni profesorlerine, onlari uni'ye yeterli gormedikleri icin laf soyluyolar... daha sonra da onlardan egitim bekleyecekler...

sistemin gelismesi, duzelmesi bazi degisikliklerde kucuk capta olur elbet. ama artik anadolu lisesindeki iyi ogretmenleri toplayip x lisesi acip, ogretmenleri buraya gecirerek cozulmez, hicbi zaman da cozulmedi zaten. artik mantikli isler yapilmasi gerekiyo. (belli basli seyler belli zaten, onlari soylemeye gerek bile duymuyorum; egitimi iki farkli kurum yerine tek bi kurum yapmalilar, imam hatip'leri kapatmalari gerekiyo. diger liseleri ikiye ayirmalari gerekiyo; meslek lisesi ve duz lise.) bunlarin disinda yukarida soyledigim gibi mantigin degismesi lazim. ogrenciler okula "bugun ogretmen gelmese de ders kaynasa" diye dusunerek gitmemeli en azindan. dersleri iskence olarak gormemeli. amerika'daki sistemin boyle olmasi da buyuk olcude para yuzunden. eger egitimi parali yaparsan, insandan bi seyler giderse, o zaman cocuk haliyle sorumlu hisseder kendini, en genel ornek dershaneler. insanlar para veriyo ve karsiligini da istiyo. okullar parali olsun diyemiyorum, kolay bi is degil bu ve belli basli kanunlara aykiri ancak o moda sokmak gerekiyo insanlari.

bi de guven lazim. toplumu bir arada tutan yegane sey guvendir. ben eger evimin icinde bile hirsizlardan, yobazlardan korkarak yasiyosam; sokakta yuruyemiyosam, alisveris yaparken bile kimseye guvenemiyosam; kisacasi cevremdeki herkes beni kaziklamaya calisiyo diye yola cikiyosam ben kendimi buraya ait asla hissedemem. inanin, eger gun olur da bunu getiren bi hukumet cikarsa, o zaman bircok sorun kendiliginden cozulecektir.[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...