Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir kez daha mp3 player tavsiyesi

ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

ufak ve de özellikli olanı bulduk, janitschar ın tavsiye ettigi sony nw serisinden a1000 i aldım

daha ikinci günüm, artı eksilerini falan yazıcam biraz

ancak şöyle bir şey var, artı olanları zaten aradıgım şeyler oldugu için öyle "obaa, bu da varmış" izlenimi vermiyor, ıska geçebilirim, zaten eksiklikleri daha önemli

+ playlist yaratabiliyorsunuz, 5-6 tane playlist yaratma şansınız var, içindeki parçaları sıraya koyma şansınız var, falan fistan
+ shuffle olayı gerçekten çok iyi, favorileriniz, time machine(belli bir yıldaki parçalardan shuffle yapar), ve de shuffle all seçenekleri var, playlist içinde falan da shuffle yapabiliyorsunuz, sony bu konuda ciddi anlamda yetenegini göstermiş
+ boyut ve dizayn oldukça iyi, benimki mor gibi igrenç bir renk olmasına ragmen tipine falan hastayım, ipod mini den daha küçük ve gerek shuffle, gerek playlist olarak cok daha iyi kendisinden
+ pil olayı da oldukça iyi, standart olarak 17 saat dayanabilen bir bataryası var ve batarya %0 dolu iken 1 saatte %80 ini doldurabiliyor, %100 için yaklaşık 1.30 saat yetiyor. Hem usb den şarj olabiliyor, hem de adaptör veriliyor yanında
+ önemli bir şey degil ama kullanışlılığı açısından çok takdir ettigim bir şey daha var, kulaklıklar oldukça hoş, kendileri normalde kısa kulaklıklardan, gömlek cebinden kullanılabilecek tarzda, ancak bunların yanında mp3 playerı pantalona kadar uzatmanıza yarayacak ara uzatma kablosu da veriyorlar, dilediginiz gibi kullanabiliyorsunuz.
daha hatırlayamadım, eksi yönlerini de birazdan yazacagım...[signature][hline]I know someday you'll have a beautiful life, I know you'll be a star
In somebody else's sky, but why, why, why can't it be, why can't it be mine

raistlinn i kalbimde yaşatıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

=) eksiklere geçeyim bakalım

+ ya gördüğüm kadarıyla 2 büyük sorunu var, bunlardan bana kriz geçirten, sapıttıran sorun mp3 player ile ilgili degil aslında, dogrudan bilgisayardan aktarma programında. Kendisinin minimum calısma konfigürasyonunda 256 mb ddr ram falan var, aşmış bir bilgisayarınız falan yoksa, bi de internet baglantınız yoksa kriz geçiriyorsunuz başında. inkar edemem kendi library sine aldıgı parçaları çok hızlı geçior player a ancak ben bu mp3 leri 512 mb ddr ram ve 2.4ghz lik bilgisayarımda atamadım, mp3 playerı bile görmedi dogru dürüst, 6 tane cd cekip internet cafeye geldim, oradan yüklüyorum. o yüzden "beware"

+ bu da oldukça önemli bi,r rahatsızlık noktası, ipodlardan bilirsiniz, mp3 player içinde dolaşım oldukça rahattır. demek istedigim, now playingden, artist bölümüne falan cok hızlı(bir saniyeden cok daha az bir sürede) geçebilirsiniz, arada iki ya da üç tane bölüm geçmeniz gerek(now playing>current artist>artists). a1000 de bunu yapmanız için önce now playing den current artiste geçmek için yaklaşık 1 saniye bekliyorsunuz, digeri için de 1 saniye derken bekleme süresi artıyor. player ile ilgili en büyük dezavantaj bu bence, hızlı bir şekilde bir şeyler ayarlamak falan istiyorsanız cok sinir bozucu olabilir

+ hold tuşu var mp3 playerın ancak kendisi, player kapalıyken işe yaramıyor, dolayısıyla cebinizde falan dururken kendi kendine açılma ihtimali olabilir(bende olmadı ama ihtimal...)

+ pürüzsüz bir yüzey dizaynını tamamlayıcı unsur olarak tuş takımını playerın içine yerleştirilmiş bir şekilde yapmışlar. bu, tuş takımının biraz sert bir kullanıma sahip olmasına yol açmış, büyük ihtimalle alışılacak bir şey ama başta rahatsızlık verebiliyor.

başka eksi özellik hatırlayamadım açıkçası su anda, bir tane daha + sı geldi aklıma

+ dikey konumlanmış geniş bir ekranı var, yön tuşlarının rahatlıgından dolayı alt alta dizilmiş, "song, artist, album, genre" bilgilerinden herhangi birinin üzerine gelip tıklayarak aynı tarz ve türe direkt olarak geçiş yapabiliyorsunuz, mp3 playera yüklemeden önce düzgün bir şekilde info ları girilmiş mp3lerininz olursa oldukça rahatlatıcı olabiliyor.

+ mp3 playerdaki music directory olayı ipoddakinin aynısı, yalnız bunda "release date" ve "recently forwarded songs" seçenekleri var, yeni yüklediginiz parçaları bulma adına rahatlatıcı olabilir

+ ana menüde "initial search" özelliği var, kendisiyle direk baş harf girerek artist, album falan diye aratabiliyorsunuz, kolay oluyor

+ aklıma gelen bir diger güzel özellik te, directory den "artist, album" falan seçerseniz, üst tarafta 3lü harf grupları beliriyor. böylece yön tuşlarını kullanarak direkt olarak son tarafta ya da ortadaki gruplara gidebiliyorsunuz. ipod tarzı hızlı bir scroll sistemi olmamasının acısını bu şekilde çıkartmaya calısmıslar, fena da olmamış açıkçası...

başka bir şey gelmiyor aklıma, tatmin olup olmadıgımı şimdi söylemem mümkün degil açıkçası, bir süre kullanıp detaylıca çözmem gerekiyor, ama fikir verir umarım yukarıdaki yorumlarım[signature][hline]I know someday you'll have a beautiful life, I know you'll be a star
In somebody else's sky, but why, why, why can't it be, why can't it be mine

raistlinn i kalbimde yaşatıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Bekleme açısından pek önemli değil açıkcası.
1 saniye beklemekle 3 saniye beklemek aynı şey bana göre, yani onu - değilde + ya yakın sayıyorum.

Anladığım kadarıyla özelliklerini ve kullanış rahatlığını çok iyi birşeye benziyor. Güzel oldu yorumların Zaugna...
Almayı düşünüyordum zaten, bu olay daha bi perçinledi beni.[signature][hline]Seni Senden Başka, Kimse Affedemez... Minke
(,,.(
(=' :' )
(,(" )(" )
Sosyal ağlarda paylaş

Ahahahaha
Yok yok mor almam zaten (:
Gri renginden alıcam, hoş duruyor baya.

Değiştirme olasılığın yok mu? Gidip değiştirsen, yani ne bileyim mor garip bi renk tabii (:[signature][hline]Seni Senden Başka, Kimse Affedemez... Minke
(,,.(
(=' :' )
(,(" )(" )

[Bu mesaj Janitschar tarafından 03 Ocak 2006 18:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...