Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Müslüman Olanların İsim Değiştirmesi

MartinLGore

Öne çıkan mesajlar

Böyle bir geyik vardır. Her müslüman olan nedense ismini değiştirir. Ne bileyim ismi John Hastırordan gibi bişi ise yapar ismini El Muhammedul Ol Zikiri.. Bu geyiğin nereden çıktığını bilen var mı? Ne bileyim Hristiyan olanlar ismini latince mi yapıyor ki veyahut Budist olanlar ismini Xing Xong Hul Kel Shangai gibi bişi mi yapıyor ki müslüman olanlar ismini arapça'ya çeviriyor?
Nedir bu iş? Bilen var mı? Gelenek mi?[signature][hline]the art of rolling
Sosyal ağlarda paylaş

bildigim kadarı ile heryerde bu şekilde, sadece müslüman olanlara ait bir durum degil. buzdime geçen hindu ismi almayı tercih edebiliyor. sanırım bir nevi "ben artık eski ben degilim, herkes duysun, ahanda ismimi bile değiştiriyorum" mantıgında yapılıyor.

[Bu mesaj innkeeper tarafından 03 Ocak 2006 00:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm diğer dinler için olduğunuda bilmiyordum..
Gerçi halen garipliğini koruyor. Sonuçta değiştirilen şey inanç. Yani insanın içinde başlayıp içinde biten birşey.. Ne bileyim takım değiştirirsin, evindeki atkıları bereleri atarsın. Arabandaki süsleri değiştirirsin. Ama bu din yani. Değiştireceğin tek şey kitabın gibi geliyor bana..
Etrafında yaşayan insanlara böyle bi mesaj vermek garip doğrusu..[signature][hline]the art of rolling
Sosyal ağlarda paylaş

Gerçi onun hristiyanlığı zorunlu bir hristiyanlıktı kilise düğününün olması için..
İletişim dersen Amerikada'ki zencide ismini arapça yapıyor. İletişim daha da zorlaşıyor..

Dediğiniz gibi köklü değişim olayı. Ama dediğim gibi anlamsız yani..[signature][hline]the art of rolling
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
çok sacma bir olay bence. isim senin kimligin kadar ait oldugun toplumuda simgeleyen bir faktör. ismin dinine hitaben konmadi ise degistirmeninde lüzumu yok.

heh buda ayri bir konu ya, cocuk yeni dogmus ve din gibi kendi karar verip kendi yolunu cizmesi gerektigi bir konuda cocugun daha ilk adim olarak ismini o dine mensup birilerinin isminden secmek veya dini vurgulayan bir unsur olarak koymak da sacma geliyor. ama ülkemizde de oldukca populer bir aliskanlik.

son olarak söyle söyleyim birazda "bakin ben din degistirdim" vurgusunu artirmak icin din degistirenler isim degistiriyor. cat stevens in yusuf islam olmasi mesela nekadar gerekli idi, ismi jesus olsa yusuf yapsa neysede.. :)[signature][hline]*

[Bu mesaj DynamicK tarafından 03 Ocak 2006 01:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

benim adımın dinle alakası var "tuğba", ama şu saniyeye kadar hiç bu yonu ile bakmamıstım ben, değiştirmem sanırım.

ayrıca adımı babam koymus, edindigim gizli bi bilgiye gore eski kızarkadası mıymıs neymiş(kaynak kesin değil)[signature][hline]if there were words for this
would i sing or would i scream?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
elesso, 03 Ocak 2006 01:19 tarihinde demiş ki:
jesus=isa
joseph=yusuf

dediğin gibi anlam aynı yazılışı değişior sadece
çok ilginç cidden..[signature][hline]Thalion, 28 Aralık 2005 14:00 tarihinde demiş ki:
Aykancım, staj dosyanı alıp odama gelebilirimisin lütfen, biraz konuşalım...
Sosyal ağlarda paylaş

Hristiyanlık ya da başka bir dinden çıkıp musluman olanlar zaten sonradan fazlasıyla buna baglı olabiliyorlar. Aklıma gelen tek isim Cat Stevens. Asıl ismi Dimitris Steven George mus fakat unlu olunca Cat Stevens olarak degistirmis ve simdi Yusuf Islam.. Yasef dan geliyordur buda muhakkak..[signature][hline]massive.attack.2.my.heart
Sosyal ağlarda paylaş

ben inanışın isme bagli olmadıgını düşünüyorum, ve bu adamın isim değiştirmesini "kendi reklamını yapmak"tan başka bişey olarak gormuyorum. Din değiştirmeyi kotu karsılayan biri değilim ama bunu insanların gözüne sokarak yapanlara karsıyım evet:)[signature][hline]if there were words for this
would i sing or would i scream?
Sosyal ağlarda paylaş

ismimi değiştirdiğimi düşündüm de bir an vay be büyük iş. saçma geldi bir an.

ayrıca benzer isimlerde
merry=meryem
abraham=ibrahim[signature][hline]Try Reality!
the invisibile and the non-existent look very much alike!

[Bu mesaj Rahan tarafından 03 Ocak 2006 02:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

müslüman olanlar, kuran'dan bir isim alıyorlar kendilerine
çünkü %99 isimleri tevrat, zebur yada incildendir,
bu arada Hristiyan olanlarda aynı şekilde incil'den isim istiyorlar kendilerine...

Mesela Bendeniz David Lominadze :D
tabi türkiye kimliğinde sorun çıkmaması için Şeref Yüksel olarak geçiyor.
2 vatandaş Rulazz :p[signature][hline]album|pati sözlük|Lominadze|news| blog|mail/msn|Founder of AAL'05|
Sosyal ağlarda paylaş

said:
elaidizm, 03 Ocak 2006 02:11 tarihinde demiş ki:
Yalnız merry değil o
mary sanırım.

merry kutlu demek.

yani sanırım. ukalalık gibi olmasın ama..

[Bu mesaj elaidizm tarafından 03 Ocak 2006 02:11 tarihinde değiştirilmiştir]
kadinin adi Mary evet[signature][hline]WoW EU - Magtheridon / Pain Train
Penthesilea, Level 60 Night Elf Priestess
Emilo, Level 60 Gnome Warrior
Elandra, Level 60 Night Elf Huntress
Suark, 30 Aralık 2005 12:15 tarihinde demiş ki:
Bence tauren rogue açsın.En temizi, yalnız Stealth yok
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...