Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayar mühendisi yada öğrencisi aranıyor....

SeaGle

Öne çıkan mesajlar

• Admin
en genis calisma alani endüstri müh lerinde.
tr de zaten her ise endüstri mühendisi aliyorlar.

ama endüstri mühendisligi herseyden biraz yani aslinda hicbirsey bilmemek oldugundan genelde hep ayni tip is veriyorlar kurumlarda.

insaat mühendisligi bu donemde oldukca ön plana cikacak cunku mortgage saolsun onu acildi insaatin.

bilgisayar mühendisligi turkiyede olmayan bir meslek. bilgisayar muhendisi oldugunda sadece diploman oluyo mühendislik adina birsey yapmiyorsun.

isin diger yanina bakarsak aslinda turkiyede hakikaten muhendislik yapacagin kurum da yok gibi.

ar-ge muhendisligin diger adidir ama tr de ar-ge pek önemsenmiyor. birkac kurum ar-ge miz var diye geciniyor ama onlarda aslinda diger ulkelerden kopyalayip 2 sey ekleyip piyasaya suruyorlar.

bilgisayar muhendisligi network tarafina kayacaksan aslinda diploman olsun isyeri o diplomandan faydalansin babina gerekli. mezun olduktan sonra cisco yada microsoft sertifikalarinida tamamlarsin. gayet iyi maasla ise baslarsin. ama bilhassa matematiginin cok iyi olmasi lazim hele ilk ve 2. sene pek bilgisayarla alakali seyler yapmayacaksin daha cok lisenin devami ve agirlastirilmisi olcak.[signature][hline]*
Sosyal ağlarda paylaş

Sen beni dinle, boşver bunları .... eczacılık fakültesini yaz sen.
Hepimiz çalışırken sen tatil yap, ayda yılda bir müfettiş geldiğince eczane'ne çay içmeye git, arada teftiş'i çıkar. İşin güzeli burdaki arkadaşların alayından fazla para kazan :P Patron nedir bilme hep patron olarak yaşa.

Gel sen beni dinle ...

Sorduğun soruya dönersek de, yine tekrarlayayım, hangi mesleği seçersen seç, iyilerden ol yeter iş bulursun güzel.

Saygılar sevgiler,[signature][hline]Quod non mortiferum, fortiorem me facit.
Sosyal ağlarda paylaş

Biz daha gerekliyiz mantığı yanlış bence.
Kafandaki temel kural şu olsun.
Hangi mühendislik dalını seçersen seç mesleğinde aranan adam olmayı başar yaptığın işin en iyisini yapmaya çalış bulunduğun ortamdaki insanların bilgine ve yardımına ihtiyacı olması bi mühendisi orgasm eden en büyük etkendir bence.
Önce girdiğin bölümde her mühendisin bilmesi gereken temel konulara hakim ol sonra hangi anabilim dalına ilgin varsa o daldaki bilgilere yoğunlaş (piyasadaki sorunların çözümleri yada kullanılan en yeni programlar gibi vs vs)
-----
Bunun dışında en temel olmazsa olmaz mühendislik dalları:
Makina müh.
İnsaat müh.
Elektrik elektronik müh
Bilgisayar mühtür
Son yıllarda bunların türevi olan Tekstil mühendisliği ve Endüstri mühendisliği moda olmuştur.
Hangisi olucaksan kararını ver ama başarılı ol.[signature][hline]Viski gibi asil,konyak gibi sıcak,şampanya gibi özel,şarap gibi tutkulu,kokteyl gibi muhteşem ol...
Sosyal ağlarda paylaş

Bilg mühendisliği yata yata geçebileceğim bölümlerden biri sanırsam. Programcılıkta öyle. Fakat biyoloji, tarih, edebiyat yüzyıllarca okusamda geçemeyeceklerimden sanırım : )

Kısaca bu biraz sana bağlı.[signature][hline]Image Resizer | direct-link | Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben...
Fikir Yurdu - Siyasi ağırlıklı fikir ve düşünce forumu
Sosyal ağlarda paylaş

2. sene diferansiyel denklemler ve muhendislik matematigi disinda lise ayari ders yok cogu universitede(lise ayari demek bile yanlis,3de bazi derslerde ise yariyor),nereden lise ayari dersler aliyormusuz ilk 2 sene ? sabanciyi bilmiyorum da "sabancida oyle" demeyin lutfen[signature][hline]"A mind stretched by a new idea never goes back to its original dimensions."
Sosyal ağlarda paylaş

Bilgisayar mi Endüstri mi hangisini seçerdiniz? Bu ikisinden birini seçmek üzereyim. Mezun olunca Almanya'da çalışacağım.

Bir de Bilgisayar üstüne İşletme masterı yapma koşulları nelerdir? Amerika veya Kanada'nın normal bir üniversitesinde (paralı) yapmak için en az kaç ortalama lazım?[signature][hline]With his holy cross raised high, he shouts a warcry against evil.

[Bu mesaj _Mordrac_ tarafından 31 Aralık 2005 12:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de bilg. müh .öğrencisiyim.Harbi kasman lazım.sonuç da insanda sözel ve sayısal diye beceriler var.Sözelciler belki de alt yapı olmadığından bilg. müh. okuyamaz vs.sayısalcılarda sözelde yeteneksiz olabilirler.orda oku burda oku lafı da tam doğru değil.Sen kendini gösterdikten sonra,her yere girersin,iyi bir yaşam düzenin olur.Ama yok ,bn kapağı atayım bitiririm dersen işin fıssss...Hele bi de bn kızım. o kdr kafamı yediler ki,napıcaksın oralarda diye?Bn çok mutluyum şu an.sende kendini ne olarak görmek istiyorsan onu yap,hatta bizi bile tam dinleme... :)[signature][hline]KızLarDa AnLar Bilgisayardan :) şüPhEniz olmasın!....

[Bu mesaj tipitip tarafından 31 Aralık 2005 15:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Leath, 30 Aralık 2005 23:55 tarihinde demiş ki:
2. sene diferansiyel denklemler ve muhendislik matematigi disinda lise ayari ders yok cogu universitede(lise ayari demek bile yanlis,3de bazi derslerde ise yariyor),nereden lise ayari dersler aliyormusuz ilk 2 sene ? sabanciyi bilmiyorum da "sabancida oyle" demeyin lutfen
lise ayarinda diil, lise gibi...
aldigin dersler neler? yani bilgisayar muhendisligi bolumunde ilk iki sene benim bilgidim her donem maksimum 1, bilemedin 2 bilgisayar dersi aliyosun. onun disindakiler yine genel kultur vs. dersleri. zaten ilk sene verilen dersler insanlara mantigi gosterme amacli.[signature][hline]Tulahr

[Bu mesaj riglous tarafından 01 Ocak 2006 17:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

birinci senenin ilk dönemi; computer science yani bilg. bilimlerine giriş ve C görüyorsun bir de, bu da programlama.ikinci dönem bilgisayar müh. giriş ve computer science ın devamı ve C C++ geliyor.daha sonraki yıllarda kendin ek dersler seçiyorsun,tabi bunların arasında sosyal dersler de var ama bilg. dersi de seçme zorunluluğun vr.[signature][hline]KızLarDa AnLar Bilgisayardan :) şüPhEniz olmasın!....
Sosyal ağlarda paylaş

said:
riglous, 01 Ocak 2006 17:49 tarihinde demiş ki:
aldigin dersler neler?

1. Donem
Introduction to Computer Engineering
Programming I
2. Donem
Computer Programming II
3. Donem
Veri Yapilari ve Algoritmalar
Object Oriented Programming
Computer Programming III
4. Donem
Bilgisayar Isletim Sist.
Computer Programming IV[signature][hline]"A mind stretched by a new idea never goes back to its original dimensions."
Sosyal ağlarda paylaş

hehe
1. Donem
Introduction to Computer Engineering
Programming I
2. Donem
Computer Programming II
3. Donem
Veri Yapilari ve Algoritmalar
Object Oriented Programming

buraya kadar olan kisim zaten 2 dersten ibaret. yani Veri Yapilari ve Algoritmalar haric geri kalanlar tek bi dersin konusu. 4. donemde de aldigin 1 ders var, isletim sistemleri diye... bi donemde toplam kac dersin var bunu da yazarsan sevinirim.[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de Computer Science & Engineering major, Mathematics minor yapiyorum bi bilgi falan gerekirse danisabilirsin.

Sorun cok ucu acik olmus ama, aldigin derslere, kapasitene, hedefine vs. bakar zorlugu sonucta[signature][hline]WoW EU - Magtheridon / Pain Train
Penthesilea, Level 60 Night Elf Priestess
Emilo, Level 60 Gnome Warrior
Elandra, Level 60 Night Elf Huntress
Suark, 30 Aralık 2005 12:15 tarihinde demiş ki:
Bence tauren rogue açsın.En temizi, yalnız Stealth yok
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...