Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ağ Güvenliği

Zopik

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Son iki gündür ağda bir sorun var. Sürekli DNS problemi deyip duruyor ve herhangi bir adresi açamıyorum. Dahası modemin IP'sine bile bağlanamıyorum fakat bu olduğunda msn kopmuyor ya da dc'deki download'larım kesilmiyor. Öyle sanıyorum ki yurtta biri bir çeşit saldırı gerçekleştiriyor. Farklı bir açıklaması olduğunu pek düşünemiyorum. Az önce de modem şifresinin değişmiş olduğunu görünce şüphelerim daha bir arttı.

Varsa böyle bir olay nasıl öğrenebilirim ? Bunu yapan kişinin IP'si yeterli olur sanırım odasını basıp kafasını duvarlara vurmak için ama daha fazla bilgi edinebilirsem daha güzel olur.

Birde mümkünse bir korunma yolu öğrenmek istiyorum.

Bu arada firewall var ve açık. Bir etkisi olmadı yani.[signature][hline]Image Resizer | direct-link | Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben...
Fikir Yurdu - Siyasi ağırlıklı fikir ve düşünce forumu
Sosyal ağlarda paylaş

zopikim kimi zaman kullanılan hublardada sorun olabiliyor. Kafemizde bulunan inca switch arada deliriyor bilgisayarlar biribirini görüyor. nete giremiyorsun msn vs açlıyıyor dns sorunu oluyormuş gibi. sonra hubun elektiriğini kesiyorsun çok kısa bir süre sonra rakıyorsun bakmışsın sorun yok. yada birisi felaket download yada upload bıraktı hattı becermişte olabilir. kimi zaman zomx4'umde yapiyor bu şekilde modem konfigrasyonuna ulaşamiyorum vs. ama ben anlattığın sorun başıma geldiğinde virüs vs spylerla boğuluyordum formatladım tertemiz oldu. sende dene.
Sosyal ağlarda paylaş

Kendini çok zeki bilgili sanan zat-ı muhteremler sağolsun modem süper şekilde patladı. Yenisini almak zorunda kaldılar. Sorun herhangi bir şekilde bende değil yani.[signature][hline]Image Resizer | direct-link | Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben...
Fikir Yurdu - Siyasi ağırlıklı fikir ve düşünce forumu

[Bu mesaj Zopik tarafından 02 Ocak 2006 18:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...