gellidus Mesaj tarihi: Aralık 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2005 Evet yenilere tavsiyeler olarak tavsiye vereceginiz ilk kisi benim. :D Sahsen snowboard a baslamak istiyorum. ama nerden nasil ne sekilde baslayacagimi bilmiyorum sanirim ilk baslangic noktam bu seneki snowfest olucak.. Internetten birkac arastirma yaptim yani genel hatlariyla ne ne ise yariyor biliyorum ama cok genel. Mesela board un uzunlugu neye yariyor uzun olmasimi iyi kisa olmasimi?. Baslarken kendime ait bir board almayi dusunuyorum cunku konustugum herkes cok sikayetci uludagdaki boardlarin kotulugunden.. Bir board un iyi olmasi icin ne gerekli nelerine dikkat etmem gerekiyor.. Gerekli esyalari alirkan dikkat etmem gereken hususlar nelerdir.. vs vs diye gidiyor sorularim.. Son olarakta yeni birisine baslarkenki tavsiyeniz ne olur? yani ogrenmesi zormudur kolaymidir ne yaparsam cabuk ogrenirim? Birde vucudun onemi varmidir sahsen sisman bir adamim haa zayiflamaya basladim ama ne kadar surer bu bilmiyorum :D Yani burda bilgili birileri var onceki konulardan anladigim kadariyla mutlaka birileri bilgilendirir ben simdiden tesekkurlerimi sunayim :D[signature][hline]Bir leoparı sakın kuyruğundan tutma Tutarsanda sakın bırakma a.k.a homoid Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Aralık 2, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2005 Kendi ogrendiklerimi aktarim belki birilerine yardimci olur eklemek isteyen olursada bunlari anlatarak zaman kaybetmez.. Board un uzunlugu kilonuzla orantili olmali yani ne kadar kilonuz fazlaysa board un uzunlugu da fazla olmali bu cm2 ye yaptiginiz basinc ile ilgili yani dogru orantili kurucaksiniz.. Benim suana kadar gordugum en buyuk board 160 bu yuzden bunu alicaksiniz gibi duruyor.. Kendime ait bir board almaya birkac deneme yaptiktan sonra karar vericem.. Board lar degisik stillere ayriliyor ben sahsen freeride denilen seyden alicam oyle freestyle da fln gozum yok benim ben karda karmak istiyorum freeride larin ozelligi onlerinin biraz kalkik olmasi bu sayede fazla karda rahatca ilerleyebiliyorsunuz.. yani bunlarin onleri yumusak arkalari sert freestyle lardada anladigim kadariyla tam tersi oluyor.. (Nedense bunu anlamak icin italyanca bir kaynak kullandim yani yanlis olma olasiligi yuksek) Yeni baslayanlar icin uzun suredir bu isle ugrasan biri ile konustum. Ogrenmesi tamamen azmine bagli diyor yani 1 gundede ogrenirsin ama dusmekten korkarsan ondan cekinirsen bundan cekinirsen 1 ay alir dedi. Ben 1 gunde ogrenirim gibi bakiyorum ogrenirden kastim bir sure gidebilme benim :) Kilo problemi stilinizde bir sorun yaratmazmis sonucta oyle atlayip ziplamayacagiz demi (Ben hayir) bu yuzden sadece daha cabuk yorulucakmisiz. Ee bu konudada rahatim cunku cogu kisiden daha gec yorulurum.. Tek sorun botlar vede board kaldi benim ayak numaram yuzunden wide board almam gerekicek tabikide boat uda yurt disindan siparis ile getirmem gerekicek.. Hayirli Ugurlu olsun su an itibari ile snowboard a aktif adim atmis bulunuyorum .. :) Yazlari paintball, kislari snowboard tam extreme bir adam oldum ya :) Sisman ama extreme :D[signature][hline]Bir leoparı sakın kuyruğundan tutma Tutarsanda sakın bırakma a.k.a homoid [Bu mesaj gellidus tarafından 02 Aralık 2005 22:24 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Aralık 2, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2005 Vede suana kadar ogrendigim en onemli sey. Baglama (Binding) denilen seyin ne kadar onemli bir alet oldugunu. Bu binbir turlu sakatliga rahatsiza tek care imis o yuzden simdilik bunu en kalitelisinden almayi dusunuyorum digerleri bekleyebilir ama bir sakatliga sebebiyet vermek istemem. Bunun onemini su yazidan anlayabiliriz. (Copy past yapmicam nerden okudugumu bulamadim) - xxx marka baglamalari kullanan sporcular butun bir sezon boyunca tek bir diz problemi bile yasamadilar ki bu bir ilktir.. bu diz problemi ne oluyor bilmiyorum ama bende yasamak istemiyorum.. Bu arada kendi kendime yazip kendi kendime cevapliyorum.. Postlarim artiyor ama akil sagligim zarar gorucek diye korkuyorum..[signature][hline]Bir leoparı sakın kuyruğundan tutma Tutarsanda sakın bırakma a.k.a homoid Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
delimanyakcapkin Mesaj tarihi: Aralık 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2005 sana board yapan biri olarak baya bi tavsiyede bulanabilirim annadigim kadariyla boarda yeni basliycaksin ondan dolayi oncelikle board almayi unut once bi yapmayi dene hani kesinlikle almayi dusunuceksin yaptiktan sora ama olsun once bi ayagina tak onu. sora uludagada kiralann cogu board kotudur doru ama biras fasla para verince burtonun (burton bence piyasadaki en iyi board markasiki bende onu kullaniorm) saglam ve gusel boardlarini kiralayabilirsin hatta bana ulasirsan sana kiralayacagn yer bile tavsiye edebilrim nese board orenmesi zor bi olay diildir sadece dusmekten korkmicaksin sunu unutma ILK GUN YUZUNUN IZI KARDA BAYA BI cikacak ama azmedrsen 1 gun diil 1 2 saat icinde rahatlikla tek basina inmegi orenirsin aksama kadarda donuslerin gelisir ve eglenmeye baslarsin annadigim kadariyla ders alicaksin sana tavsiyem hocalara dikkat et cogu hoca vakit oldurmenden baska bi ise yaramaslar sana biras alet edavat hakkindada bilgi veriyim sana en buyuk tavsiyem korumali board eldivenleri var yani bilegini bukturmeyen dolayisiyla kirilmaktan onnegen eldiven oluo daha sora snowpantini ii sec cunki unutma butun boardcularin hayati yerlerde gecer oturmak zorunda kalicaksinki uludag gibi igrenc pistlere sahip olan biyer icin bu kacinilmas hatta snowpantin altina ic donu giyersen ii olur :) ustunede kalin bogazini kapattan bsi giyemeni tavsiye edrim montla kayabiliosan mont giy ama ben kayamiorm hii bide saa son bi tavsiyeki bak bu super bsi bi tane mp3 player al ona guana apesden LORD OF THE BOARDS parcasini yukle tam gaz sekilde kayarsin :) aklima bukdr geldi sormak istedigin bsi varsa bana msj atabilrisn... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kanix Mesaj tarihi: Aralık 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2005 ben de yeni başladım hello[signature][hline]me=> KhanX / KahnX <=me Im BaCK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
delimanyakcapkin Mesaj tarihi: Aralık 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2005 sormak istedigin bsi varsa msj atabilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2005 Board a baslamam yurtdisi icin vize alip almamama kaldi eger alirsam birdahaki kis baslicam alamazsam ocak basi gibi gidiyorum uludag a artik bir sekilde cozerim.. Board alma konusunda hakli olabilirsin oylede yapabilirim bakalim zaten eger bu sene baslarsam uzun bir tatil dusunuyorum mesela ilkgunler kayarim sonra baktim cozdum olayi :D alirim kendime bir board.. Acikcasi yapamamak gibi bir dusuncem yok yani ne anlamsiz sporlari becerdim eminimki bunuda beceririm :D[signature][hline]Bir leoparı sakın kuyruğundan tutma Tutarsanda sakın bırakma a.k.a homoid Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 bende düşünüyorum ya kayak kaymış biri olarak çok fazla zorluk çekmeyeceğimi düşünüyorum ama hadi hayırlısı :p[signature][hline]RamsesII, 26 Eylül 2005 14:20 tarihinde demiş ki: bazı travestilere hasta oluyorum,çok güzel ve sexi oluyorlar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Aralık 22, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2005 Snowboard hayalimde bir baska kisa kaldi :). 30 unda yolcuyum ama birdahaki sene icin gerekli ekipman alisverisinin bir kismini yapmayi dusunuyorum. Ozellikle yilbasi cart curt indirimi yakalarsam bot mont cart curt kesinlikle alip gelicem. Board uda yazin almayi planliyorum tam emin olmamakla birlikte sezon u olmadigi icin biraz ucuza gelebilir diye dusunuyorum.. Birdahaki sene ciddi anlamda yapmak istiyorum. Yani sezon acildiktan sonra ayda min. 2 defa gitmek istiyorum. Hatta bir uludag paticik organizasyonu bile duzenleyebiliriz :D Biraz erken oldu ama :D[signature][hline]Bir leoparı sakın kuyruğundan tutma Tutarsanda sakın bırakma a.k.a homoid Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quibble Mesaj tarihi: Aralık 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2005 said: kanix, 03 Aralık 2005 11:00 tarihinde demiş ki: ben de yeni başladım hello +1 board moard full takim aldim daha gidemedim hicbi yere cildircam..[signature][hline]:hrr:God has disobeyed me and created you !!:hrr: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lethious Mesaj tarihi: Ocak 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2006 selamlar snowboard son 10-15 yıl içinde baya bir popülerleşti. özelliklede avrupada. ama son zamanlarda snowboard'ın insan bedenine verdiği zararlar anlaşılmaya başladı. tekrar kayağa dönüyor orada millet[signature][hline]www.otostopcu.org My flavour is you babe... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lith Mesaj tarihi: Ocak 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2006 Snowboard hakkinda merak ettiginiz herhangi bir konuda soru sormak icin bana ulasabilirsiniz. Snowboard'un neden kayaktan daha tehlikesiz bir spor oldugunu da anlatabilirim :) Snowboard ogrenme sureci en kisa olan sporlardan biri. 35+ yaslar icin pek uygun olmasa da yasi ve ruhu genc olanlar icin vazgecilmez sporlardan biridir. Eger snowboard ile bugune kadar hic ilgilenmediyseniz, gercekten cok sey kacirmissiniz demektir. Amacim, bu sporun Turkiye'de de diger ulkeler seviyesine ulasmasidir ve onumuzdeki seneler icerisinde bunu basarmayi hedefliyorum.[signature][hline]Magtheridon : Lith - Level 8 Undead Priest [GrimSoul Legion] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lethious Mesaj tarihi: Ocak 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2006 said: Lethious, 01 Ocak 2006 12:11 tarihinde demiş ki: selamlar snowboard son 10-15 yıl içinde baya bir popülerleşti. özelliklede avrupada. ama son zamanlarda snowboard'ın insan bedenine verdiği zararlar anlaşılmaya başladı. tekrar kayağa dönüyor orada millet teşekkürler [signature][hline]www.otostopcu.org My flavour is you babe... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 ben de yeni başladım ilk gün öğrendim kaymayı (daha önce kayak deneyimimim var ama bir alakası yok board ile) en azından korku olayı olmadığı için rahatça kayabiliyorum.Yalnız bende bol değilde askılı pantolon var çok etkiler mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jarjar Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2006 etkilemez canım bacakların rahat hareket etsin bide kolların yeter =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 oh iyi ya :) dağdan geldik 1 hafta oldu hala aklım orada valla ölmeden yapılması farz bi spor kesinlikle heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 yenilere tavsiyem, bol kara girip sonra dusup kicinizin izini birakmayin. sonra oraya board saplaniyor takla falan atiliyor dikkatsizlik, sis aninda bi ton kufur edilir ardinizdan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Teddy Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 uzun zamandir kayak kayiyodum ama 1 2 senedir boarda baslamayi düsünüyodum bu sene kismet oldu. ilk gün 1 2.gün 2 ders aldim sonra yavastan yazicidan kaymaya basladim. 3 gün biraz düse kalka oldu ama tutyeli alkoclar felen kaydim valla. bunca senedir bosuna kayak yapmisim board cok daha zevkliymis valla su e sinavlarim bitsin direk kacicam daga :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JsH Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 geçen hafta bir yuvarlanmışım board la, acemi-çaylak 2 yıldır ilgileniyrum boardla öldüm herhalde dedim:) gene ölmedik:p tek tavsiyem var durmayı öğrenmeden fazla hızlanmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 benim board goofy idi normal kayamıyorum yalnız hep fren yaparak kayıyorum,sonuçta yine zigzag yapıyorum ama bi sağ ayak öne alıyorum bi sol ayak o yüzden çok iyi olmuyor sadece goofy de zig zag yapabilsem süper olcak :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Mart 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2006 valal gecen sene ortalikta cok daha fazla boardcu var di avrupada her gidisimde azaliyor artik. Kayak gibisi yok abi:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rudyray Mesaj tarihi: Mart 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2006 tavsiyem...öğrenmeniz gereken il şeyin nasıl düşülmek olduğudur:) gerisi çok zevkli bana inanın:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Ben de 4 sene önce falan 1-2 saat içinde Ilgaz'da ögrenmiştim. Çok zor bişey değil istedikten sonra. Ve ögrendikten sonra kayması inanılmaz zevkli hatta sürat bile yaptım yani o derece (Ilgaz'a gidenler bilir son yokuş çok zevklidir :)) Bir tüyo vereyim dönüşler hakkında. Kaykay kullanır gibi ayakbileklerinizi kullanarak dönmeye çalışmayın. Bacaklarınızı hiç oynatmadan vücudunuzun üst kısmını belinizden döndürün, sağa dogru döndürürseniz sağa, sola dogru döndürürseniz sola dönersiniz. Sadece belinizden vücudunuzun üst kısmını döndüryosunuz unutmayın, zaten kendi kendinize döndüğünüzü görünce şaşırıcaksınız :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Ha bi de dikkat edin boardların yan tarafları cok keskindir, tehlikeye yol açmaması için yeni başlayanların insanlardan mümkün oldugunca uzak kaymaya calısın ve fazla hız yapmayın insanların yanında :) Düştüğünüz zaman boardu ayagınızdan cıkarmadan kalkamıyorsanız, boardu cıkardıktan sonra yere ters vaziyette koyun. Eğer düz koyarsanız board yerinde durmayacaktır ve siz ayaga kalkana kadar kim bilir nerelerde olacaktır :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
THARKAS Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2006 acayip karizma dusuyorum boyle havada 2 salto dustukten sonrada 5 tur yuvarlaniyorum. bide kayabilsem cok guzel olacak... o kadar ders aldik hala hizimi sabit tutamiyorum kayarken,millet sag sol gidiyor hizlanmadan ben biraktimmi kendimi yuvarlanana kadar ucuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar