Aegean Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 5, 2005 Böyle birşeyin faydalı olacağını düşündüm ve (hiç bir bilgisi olmayan birine göre)hazırlamaya karar verdim.Öncelikle bi kaykaya ihtiyacınız var tabiki :)-Nerden kaykay edinebilirim? İstanbul için Sportpoint veya İstiklal caddesindeki Sisley mağazası ankara içinde armada sportpoint sorulduğunda en çok verilecek olan cevaplardır.Ancak bu mağazalar ülkemizde kaykay fazla gelişmediğinden oldukça pahalıdır. Bunun yerine Skate Warehouse öneririm. Netteki en ucuz kaykay sitelerinden biri ve gayet de güvenilir.Ankara kaykay tayfası olarak uzunca bi süredir bu siteyi kullanırız, şu ana dek hiç bi problem yaşamadık. Şahsen ordan alıp 3 ayakkabı eskittim, 1 tane de deck kırdım :) deck sipariş ettiğiniz zaman bedava griptape de veriyor, üstüne monte edip de gönderebiliyor dilerseniz.Complete aldığınız zamanda aynı şekilde dilerseniz monte edip gönderebiliyorlar.(Montajlar ücretsiz) Ancak şöyle bi durum var.Yaptığınız siparişe göre kargo ücreti talep ediliyor.Firma Amerika'da olduğu için de biraz pahalıya geliyor.Bu durumu şöyle bir örnekle açıklayayım:Skatewarehouse da bir deck için ortalama fiyat 50$ dır. Kargo ücreti de 40$ civarındadır, Sportpoint te ise bi deck 95-100$ a satılmaktadır. İnsanlar hem kredi kartı numarasını vermeye çekindiklerinden, hemde "kim bekleyecek şimdi?" düşüncesinden hareketle sportpoint'ten almak isteyebilir. Ancak sportpointlerde fazla deck bulunmaz.Altındaki grafiği hoşunuza giden bir şey bulamayabilirsiniz çünkü sportpointler en fazla 1 yada 2 düzine kadar deck satmaktadır.Skate Warehouse da da her markanın her ürünü bulunmamaktadır ancak sportpointden daha fazla ceşit sunmakta orası kesin. Netten siparişin avantajı, 2-3 kişi birleşip sipariş yaptığınız zaman ortaya cıkmaktadır. Çünkü kargo ücreti verilen siparişle bire bir oranın da değil daha düşük bi oranda artmaktadır. Yani 3 deck aldığınız zaman tahminimce 60-70$ talep edeceklerdir. 3 kişi kargo ücretini bölüştüğünüz zamanda kargo ücreti kişi başı 20-25$ eder birde üstüne 50$ deck ücreti, 70-75 dolar gibi çok daha ucuz bir fiyata kaykay sahibi olursunuz.(Karışıklık olmasın: 3 kişi birleşip birinin kredi kartından sipariş vereceksiniz) Skatewarehouse kargo için Fedex firmasını kullanmaktadır, gümrük işleriylede fedex ilgilenir.Zaten siparişinizi yaparken size verilen kargo ücreti bütün bunları kapsamaktadır.Yani siparişi yaptıktan sonra sizin yapacağınız tek şey oturup beklemek.Ama tabi Türkiye'de işlerin nasıl yürüdüğünü herkes biliyor, fedex'in türkiye temsilcisi(express kargo) verilen adresi tarif etmeniz için sizi arayabilir.Bide onlara adres tarif ederseniz tamamdır :) Gümrüğe takılırsa endişesinin yersiz olduğunu düşünüyorum, çünkü dediğim gibi bunca zamandır kullanıyoruz ve hiç bi problemle karşılaşmadık. -İyi, güzelde ben senin yukarda yazdığın terimlerin hiç birini anlamadım.Ne iş deck, complete filan? Öyleyse buyrun bir kaykayın anatomisi:Deck: Üstünde kaydığınız tahta parçası. Genellikle 7-8 katman akçaağacının birbirine preslenmesiyle yapılır. Seçerken markadan çok boyutlar daha önemlidir, ortalama bir deck 7,75 x 31,5(genişlik x uzunluk) dir. Sokak kayışı için 7,5 ile 7,82 ideal boyutlardır. Vert yani halfpipe gibi kayışlar için biraz daha geniş boyutlar önerilir ama cok da büyük bi fark yaratmaz. Boyutlar biraz da vücüt ve ayak yapısıyla ilişkilidir. Sonuçta ayağı 46,47 numara olan adamın ayağına 7,5'lik bir kaykay verirseniz dengeye sağlaması nispeten biraz daha zor olabilir. Özellikle marka önerisinde bulunmak istemiyorum çünkü kaykay tamamıyla alışkanlık meselesi, insanlara sorarsanız size kendilerinin kullandıkları markayı önereceklerdir, çünkü kimse bilmediği bi markaya para verip parası ziyan olsun istemez. Ama bence özellikle ilk kaykayınızsa, hangi kaykayın altındaki grafiği beğenirseniz onu alın,(tabi boyutları göz önünde bulundurarak) çünkü kaykaylar ne olursa olsun kırılmaya mahkumdur :) (Skate and Destroy olayı :))Truck: Tekerlerin ve deckin takıldığı, sağa veya sola dönmenize yarayan demir parça. Yükseklik ve genişlik olarak iki boyutu vardır. Yükseklik aldığınız teker ile uyumlu(teker kısmında bahsedeceğim), genişlik ise aldığınız deckin genişliği ile uyumlu olmalıdır. Deckinizin genişliği ne ise, truck genişlğininde o olmasına dikkat edin. Trucklar için marka önermek isterim ama. En çok kullanılan markalar independent(evet ne yazıkki tikkylerin üstünde tshirtlerini görebilirsiniz), krux ve destructo dur.Kişisel tercihim destructo çünkü ilk kaykayımın truckları destructo idi ve 2 senedir hala aynı truckları kullanıyorum, tavsiye ederimWheels(tekerlekler): Okuduğunuz gibi tekerlek işte, neyden yapıldığını bilmiyorum :) Tekerlerin boyutları önemli bi noktadır. Ufak tekerler sokak tarzı içindir, büyük tekerler ise vert tarzı için. Tekerleklerin yanında yazan boyutları tekerlek çapıd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gokkkan Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Çok İyi derim, harbiden güzel anlatmış.Arkadas ankara'da oturduğu için(öyle anladım) istanbul daki mekanlar hakkında geniş bilgi werememiş.Benim de katkım olsun buyrun bakın: http://www.bosporusstyle.cjb.net/ siteye katkıda bulunursanız çok kıyak olur az da olsa, saolun.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 tebrikler.vallacanım kaymak istedi yani o derece=)[signature][hline]Gilean's Blog - Life with Gilean Maedhros, 20 Haziran 2005 01:01 tarihinde demiş ki: kocakarı mocakarı dene ondan sonra gel konus hehe nasıl emiyo bi bilsen cidden arkadaslar deneyin diyorum baskada bişi demiyorum yani... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorj Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 yanlız bi hata var düzeltiyim Grind / nose slide :D Nose grind ön truckı takıp nose manual gitme Nose slide Tahtayı sürterek gitme O_o[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aegean Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2005 ya işte slide atma durumu olcak anladınız siz :P elim sürçmüş :P[signature][hline]COMFORTABLY NUDE :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorj Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2005 Yenilik bekliyoruz Aeg öle bıraktın gittin :P[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CythraulAkhera Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 ne tür yenılık ıstıyonuz adam herseyı yazmıs ıste[signature][hline]Anarchy In The School ♦ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mayhem Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Hehe beraber msnde sohbet ederken yazmıstı ugrasıp, eline saglık.[signature][hline]I still feel the pain.. I still feel your love.. Satılık Yepyeni Wow | Garbage =o= FM @ wj Mayhem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lethious Mesaj tarihi: Ocak 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2006 selamlar merak ettimde ortalama bir kayağın fiyatı ne kdar acaba teşekkürler[signature][hline]www.otostopcu.org My flavour is you babe... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lethious Mesaj tarihi: Ocak 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2006 selamlar kayak değil kaykay olacaktı... teşekkürler[signature][hline]www.otostopcu.org My flavour is you babe... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pikachu Mesaj tarihi: Şubat 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2006 Aldığın yere göre değişir.Sportpointte 400 den aşşa zor :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CythraulAkhera Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 yurt dısından www.skate-warehouse.com burda 49.99 $ gelıs fıyatı ıle beraber 53-54 $ oluyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pikachu Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 Geliş fiyatı? Ordan 70 80 dolar kargo parası biniyor Complete bi kaykay 100 dolarsa bu 180 dolar oluyor kargo parası ile.Buda yapar 250 milyon civarı bişey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar